Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Lekker makkelijk, lekker smakelijk: een simpel recept

Geen zin om te koken, maar wel zin in iets lekkers? Liefst ook nog een beetje gezond en iets waarvan je kindjes ook lekker kunnen mee eten?

Lekker makkelijk, lekker smakelijk: een simpel recept voor een luie dag

Iedereen heeft wel eens zo’n dag waarop je geen zin hebt om te koken. Zo’n luie zondag waarop je eigenlijk helemaal geen zin hebt om iets te doen, of zo’n lekkere zomerdag waarop je het veel te warm vindt om te gaan koken! Dit “recept” is lekker makkelijk, niet veel moeite, erg lekker en erg gezellig, zelfs met gasten!

Stokbrood

Wat je in elk geval nodig hebt is lekker vers stokbrood, liefst bruin (voor de gezondheid) én wit (want dat is toch ook wel erg lekker). Verder zijn simpele crackertjes erg lekker erbij en bijvoorbeeld melba toast en bruschetta. Je hebt dit natuurlijk niet allemaal nodig, maar het is wel leuk en lekker om een paar verschillende “ondergrondjes” op tafel te zetten.

Kaasjes

Bij stokbrood hoort natuurlijk brie! En wat dacht je van een blauwschimmelkaas? Ook geitenkaas is erg lekker bij dit soort eten. En natuurlijk iets van kruidenboter of een roomkaasje met ananas (lekker zomers ook). Voor de moeilijkere eters kun je natuurlijk ook gewoon plakjes Hollandse kaas erbij zetten op tafel.

Groente

Om het gezond te houden, wat erg belangrijk is voor jezelf maar zeker ook voor je opgroeiende kinderen, hoort er natuurlijk ook groente bij op tafel. Denk bijvoorbeeld aan plakjes komkommer, cherrytomaatjes (desnoods gehalveerd als dat makkelijker eten is voor je kindje), stukjes wortel of voor de kleintjes geraspte wortel, dit kunnen zij makkelijk met een vorkje of lepeltje eten zonder zich snel te verslikken.

Fruit

Stukjes meloen, partjes appel, een schaaltje met druifjes of aardbeien (afhankelijk van het seizoen waarin je dit gaat eten natuurlijk) zijn ook erg lekker en goed te combineren met de stokbroodjes met kaas. Bovendien kan je kindje zo lekker mee smullen als hij niet zo van al die “aparte” kaasjes houdt!

Superfoods

Wat ook erg lekker bij dit “gerecht” is, zijn “superfoods” (wat superfoods zijn, kun je hier lezen: http://www.mamaplaats.nl/advies/superfoods-voor-je-kind). Natuurlijk behoren de groenten en fruit ook tot de superfoods, maar wat dacht je bijvoorbeeld van een schaaltje met dadels? Vijgen zijn ook erg lekker en heel gezond. En misschien een schaaltje goji-bessen erbij?

Lekker hartig

Naast al die best wel gezonde dingen, mogen er natuurlijk ook best wat minder gezonde dingen op tafel. Bij de Toko kun je bijvoorbeeld bananenchips kopen. En een schaaltje met cashewnoten of pinda’s is ook erg lekker.

Salade

Tot slot kun je nog een salade klaarmaken om erbij te serveren. Bijvoorbeeld een lekkere zalmsalade (maar dit is dan wel weer wat meer werk). Of een eiersalade.

Eet smakelijk!

Het meeste werk voor dit “diner” is toch wel het stokbrood snijden en alles in schaaltjes doen. Heb je dat eenmaal gedaan en staat alles in leuke schaaltjes op een gezellig gedekte tafel, dan heb je een compleet, gezond en gevarieerd diner klaarstaan! Iedereen pakt waar hij zin in heeft, je kinderen nemen af en toe een hapje en spelen ondertussen lekker verder, en jij kunt lekker blijven zitten. Wijntje erbij: proost en eet smakelijk!

 

9 jaar geleden

Mjam, ik krijg spontaan trek..