Terug
Blog header image

Lekker fietsen met de bakfiets!

Lang leve de Socibike

Een warme zomerdag, einde middag, de bel gaat. Mijn nieuwe bakfiets! Ik heb hier zo enorm naar uitgekeken. Fietsen werd te zwaar, mijn lichaam wilde dat niet meer en helemaal niet nu ik 28 weken zwanger ben. Het is gewoon een hel, een drama en alles doet zeer bij de “gewone” fiets. Terwijl ik er juist zo van hou! En niet alleen ik, ook Senn zit graag op de fiets. Niet zo gek dus dat ik enorm zat te wachten op de elektrische bakfiets, ik zou eindelijk weer kunnen fietsen!

En zo kwam het dat ik direct naar de deur rende (waggelde) toen de bel ging. Daar kwam de fietsbezorger aan hoor, met een stroopwafelgeel sprookje. Mijn nieuwe ride. Mijn Mercedes onder de bakfietsen. De stalen ros waarmee ik hier op het dorp de blits kan gaan maken. Gaan we doen! De jongen vroeg nog aan mij: “moet je eventjes oefenen?” Oei, misschien wel ja. En dat was het moment dat mijn moed me in de schoenen zakte. Ik voelde ogen branden in mijn rug toen ik opstapte en trachtte weg te rijden. Ik fietste! IK GING VLOT! En... bijna in de bestelbus van de buurman, oeps. Ik hield me groot en gaf aan dat het wel goed zou komen. De jongen leek het te geloven en ging weer terug naar de zaak.

Vanaf dat moment tot thuiskomst van vriendlief was ik vooral de fiets aan het bewonderen. Toffe kleur, strakke vormgeving, licht van gewicht (60kg). Zo mooi! Vriendlief dacht er precies hetzelfde over en die avond besloot ik een testritje te maken, alleen. Nog steeds strugglede ik met het sturen, mensen, bosjes, lantaarnpalen, ik ontweek alles op een haar na. HOE DOEN ANDEREN DIT!? De dag erna zouden we op de fiets 10km fietsen naar vrienden, ik moet dit kunnen.

De bewuste dag van de 10km was ik zenuwachtig, maar eigenlijk… Het lukte prima! Senn zat vrolijk te zingen voorin, ik ontspande steeds meer en kreeg het sturen onder de knie. De trapondersteuning was niet eng meer, maar vooral fijn. Ik ging nog niet als de bliksem, maar kon moeiteloos en zonder pijn de fietstocht aan. Wauw! Gaaf ding! De bakfiets heeft 5 standen aan trapondersteuning en nog 3 versnellingen erbij, lekker licht fietsen dus. De motor zit bij de trappers, dit heeft als voordeel dat het supersnel reageert wanneer je begint met trappen.

Sindsdien laat ik vrijwel continue mijn auto staan en heeft de soci.bike de voorkeur. Naast Senn kan ik er nog een buggy in kwijt, boodschappen, een grote tas en dan nog is er ruimte over. Qua fietsgemak maakt het niets uit, dus lekker volladen die fiets (zelfs de bagagedrager is gemaakt op meer gewicht, hierop kan je dus ook nog voldoende kwijt). Het is trouwens ook grappig om te zien hoe gehecht en fan Senn al van de fiets is. Bij alles wat we gaan doen: “Gaan we met de bakfiets!?” Hij zit dan de hele weg te zingen en naar mensen te zwaaien, te lief om te zien. En mocht Senn wat enthousiaster zwaaien? Dan nog zit hij veilig door de wielbeschermers, wel net zo prettig! Gut, ik zie straks Senn al helemaal zitten in die bakfiets met zijn zusje. Dat is toch rijkdom! Hollandser kan je het niet krijgen en ik hou er zo van.

Door mijn zwangerschapsdementie wil ik het opladen van de fiets nog wel eens vergeten, maar geen ramp. Op het display kan je zien hoe ver je nog kunt en met een volle accu kom je zo’n 120km ver! Echt dikke prima dus. Na elke fietstocht opladen is dus geen must, maar kan wel. Hier gaat de accu niet door achteruit, dus dat hoeft de drempel niet te zijn.

Wat is dit een verademing zeg! Wij gaan zeker nog vele kilometers maken, het is zo gezellig, zo fijn, zo snel, zo leuk... Gewoon: TOP!

Liefs, Erin

TODO: Add alt to media
kijkjebijliset
2 jaar geleden

Genieten!!! 😃

RonaldRZ
2 jaar geleden

Wederom heel mooi geschreven en supermoedig ook

Anoniem
2 jaar geleden

Mooie foto en lijkt me ideaal zo'n fiets 👌

Anoniem
2 jaar geleden

Gaaf fietsje 😍

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.