Snap
  • Mama
  • dreumes
  • baby
  • moeder
  • #moederschap
  • eersteverjaardag

Laatste week als baby

Dit is Didi haar laatste week als baby zijnde. Zaterdag 6 augustus word ze 1 jaar. Normaal geef ik niet zoveel om verjaardagen maar Didi haar eerste verjaardag moet perfect zijn. Ook al is zij zich van niks bewust denk ik. Ze word zaterdag overspoeld met cadeautjes en bezoek die voor haar komen.

Ook ik ben zaterdag al 1 jaar moeder. Het zwaarste en heftigste wat mij overkomen is in het leven maar wel echt het mooiste. Ik voel me soms ook wel is een slechte moeder. Als mijn geduld op is bijvoorbeeld. Hebben daar meer mensen last van? Dat een man dan meer kan hebben dan een vrouw? Mijn man is een onwijs goede vader voor Didi. Ik ben er soms echt jaloers op hoe die het allemaal doet. Als ik iets wil op een dag zoals boodschappen doen enz of naar strand. Zie ik toch altijd meer beren op de weg. Mijn man doet het allemaal gewoon. Alsof het allemaal een makkie is. 

Van de week moest ik met mijn moeder mee naar de gynaecoloog voor haar. We zaten in het kamertje waar ik de laatste dagen van de zwangerschap ook ben geweest.

Bizarre dagen waren dat. Je weet dat de baby bijna komt. Je wilt alles perfect geregeld hebben. Ik werd ingeleid. Maar de precieze datum hoorde ik pas 4 dagen van te voren. De rest waren hele rare dagen. Ik moest echt de laatste weken van de zwangerschap vaak naar het ziekenhuis om gecontroleerd te worden hoe het met mijn bloeddruk zat. 

Toen ik op dinsdag hoorde dat ik vrijdag 6 augustus werd ingeleid waren het hele rare dagen. Woensdag zijn Jasper zijn ouders nog langs geweest en mijn ouders ook. Alsof we een hele lange reis gingen maken of op vakantie gingen. Donderdag had ik afspraken staan in het ziekenhuis om weer te kijken naar de bloeddruk. Vrijdags werd ik pas ingeleid. Met 38 weken en 3 dagen. En nu lijkt het allemaal alweer zo ver weg. Terwijl het nog maar een jaartje terug is.

Ondertussen is de bijna-dreumes wakker en ga ik die zo even uit bed halen. Ik moet deze week allemaal dingetjes regelen voor zaterdag als ze jarig is. Taart bestellen, boodschappen doen... Schoonmaken van het huis en we zitten natuurlijk ook in een verhuizing. Maar goed alles komt vast goed!

Fijne dag allemaal!