Snap

Kunnen we terug naar de oertijd?

Vroeger, toen was alles veel simpeler.. De mannen gingen JAGEN om te zorgen dat er eten was voor zijn vrouw en kinderen. Vrouw en kinderen bleven heerlijk bij de hut om te zorgen dat het eten klaar was als manlief thuis kwam van de jacht. De jongens gingen als ze ouder waren met papa mee jagen, lekker STOER!

me TARZAN, you JANE!

De meisjes leerden hoe ze moesten koken en hoe ze de was moesten doen. Lekker simpel.. Owahhh, me TARZAN, you JANE!! Tegenwoordig hebben we niet meer die hut op de hei, nee we moeten een groot huis, met zoveel ruimte dat we van gekkigheid niet meer weten waar alle rommel ligt. Niks meer te voet, we moeten een auto en het liefst ook die tweede.. Met beetje geluk kun je deze nog zelf betalen, maar merendeel zal GEFINANCIERD zijn.. En hoezo we wonen heel mooi, tijdens je vakantie zal het ergens anders toch altijd mooier zijn? Dus, we gaan VERRE REIZEN maken, liefst twee keer per jaar.. En als het even kan ook nog die wintersport er nog bij. De dierenhuiden zijn verruild voor dure merken, want we willen er graag bij horen.. Zolang je tweeverdiener bent en klein beetje carrière in het oog hebt is dit allemaal leuk en aardig, totdat er zo'n KLEIN WONDERTJE bij komt. Dan stelt die CARRIERE in een keer niks meer voor, althans bij mij niet. En ik denk, bij meer niet, alleen die zeggen het niet hardop.

Welke mama wil nou niet het liefst bij zijn kinderen zijn? Ben ik dan de uitzondering? Tuurlijk vind ik het fijn als onze stuiterbal na de hele dag te hebben gestuiterd weer op bedje ligt en ik klein beetje rust heb. Maar voor 90% ben ik het liefst de hele dag bij het kleine mannetje om alles mee te kunnen maken. Het gaat allemaal zo snel, Owen zegt nu al heel vaak, "doei mama, ik ga ALLEEN, jij blijft hier" en wil dan graag ALLEEN met Chester wandelen. Vanmiddag zei de schat "mama, ga jij maar lekker op de bank, zet ik de televisie voor je aan en ga ik eten KOKEN" Mwohh, Owen klinkt goed, maar laten we dat nog maar niet doen.. Ik bedoel maar, hoe lang heb ik nog dat kleine mannetje? Voordat ik het weet gaat hij naar SCHOOL en is alle dagen met vriendjes aan het spelen.

We maken ons druk om geld, carrière en extra luxe, maar waar haal je als moeder nu het MEESTE GELUK uit? Wat is er nou mooier dan s'avonds even met je kind de dag te bespreken en een blij gezicht te zien als je vraagt of hij een leuke dag heeft gehad? En wat is er dan mooier dan dat je kind mede door JOU deze leuke dag heeft gehad? Deze mama haalt het meeste uit haar zoon Owen en zolang hij mij nodig is vind ik het niet erg om net als in de OERTIJD wat meer thuis te zijn en wat minder te werken.. Verkopen we toch die TWEEDE auto en gaan we een paar jaartjes niet op vakantie…

9 jaar geleden

Geweldig! Mijn zoontje is pas 3,5 maand. Maar vanaf dat hij er is, voel ik precies hetzelfde!

11 jaar geleden

Eens!