Snap
  • Mama
  • Momlife
  • #krampjes

Krampjes voor gevorderden

Ik als loedermoeder wist dus niet dat een baby verstopt kan raken van de overgang van borstvoeding naar kunstvoeding. Ik moet je eerlijk zeggen, ik voel me stom en schuldig.

Oké, waar zal ik beginnen. De eerste weken van Saar haar leventje was ik erg gelukkig met het feit dat ze geen krampjes had. Wat een geluksvogel! Baby zijn en dan geen krampjes hebben. Die heeft het goed voor elkaar, dacht ik. Nu, 1 maand verder zit ik sinds een paar avonden rond 20.00 uur met een verschrikkelijk verdrietig meisje op m’n arm. Wat is dat slecht voor je moederhart..

Even voor de duidelijkheid, ik geef borstvoeding. Ik mag me gelukkig prijzen met het feit dat dat allemaal gesmeerd loopt. Behalve vorige week vrijdag, toen bleek ik ineens te weinig voeding te hebben. Saar bleef maar huilen en de enige oplossing die ik op dat moment had was kunstvoeding. Die hadden we gekregen van de kraamverzorgster, als noodoplossing. Nou ideaal, dachten wij, Saar blij en wij blij.

Tot de dag erna. Saar poept ineens niet meer. Nu, 5 dagen verder, heeft Saar nog steeds niet gepoept en dat zorgt voor enorme krampjes. Je kan je misschien voorstellen hoe ontzettend schuldig ik me voel. Eén om het feit dat ik haar toen niet kon geven wat ze wilde; namelijk borstvoeding, en twee omdat ik kunstvoeding heb gegeven waar ze nu zo’n enorme last van heeft.

Ik als loedermoeder wist dus niet dat een baby verstopt kan raken van de overgang van borstvoeding naar kunstvoeding. Ik moet je eerlijk zeggen, ik voel me stom en schuldig. Inmiddels heb ik de halve middag gegoogled naar dé oplossing. Dat valt tegen. De ene website zegt weer wat anders dan de andere website, maar wat ik voornamelijk las was ‘afwachten’. Dus kort samengevat, ik moet mijn lieve kleine baby maar laten krijsen totdat ze vanzelf gaat poepen?

Vanaf nu kolf ik elke dag een keer extra om een voorraadje op te bouwen, zodat ik haar de volgende keer geen kunstvoeding meer hoef te geven en ze dit dus niet nog een keer krijgt.. Wat een ramp.

Zeg me alsjeblieft dat jullie dit ook een keer hebben gehad? En had jij toevallig een oplossing, behalve haar buikje masseren en fietsen met de beentjes?

Kleine disclaimer: ik heb dus niks tegen kunstvoeding hè! Alleen de overgang van borstvoeding naar kunstvoeding was waarschijnlijk te heftig voor Saar haar darmpjes.

Mocht je het leuk vinden kun je me volgen op instagram: eliseandeweg

4 jaar geleden

Onderhandhier ook alweer dag 3.....hopelijk gaat er wat gebeuren. Ik merk het altijd aan zijn eetlust. Dat neemt snel af. Maar misschien wat olie proberen. Dat is wel een goed idee

4 jaar geleden

Vervelend probleem he voor die kleintjes! Fijn dat je er wat voor hebt kunnen krijgen. Saar heeft vandaag, na 9 dagen, eindelijk gepoept. Ik heb haar 3 dagen 1 theelepel olijfolie per dag gegeven in wat afgekolfde melk.. misschien heb je daar nog wat aan?

4 jaar geleden

Hier ook een moeilijke poeper van bv naar kv. Helaas zodanig dag hij er nu medicatie voor kriigt. Lactulose. Dit werkt goed gelukkig. Gelukkig geen ernstige krampen.

4 jaar geleden

Ik heb inderdaad contact gehad met het consultatiebureau en zij zeiden 7-10 dagen. We zitten nu inmiddels op dag 8 en wachten nog af..