Terug
Blog header image

Kraamvrouwenkoorts.. Ik kroop door het oog van de naald

Na mijn eerste bevalling kreeg ik hoge koorts.. 15 minuten later en ik was dood geweest....

Na mijn eerste bevalling in januari 2010, mochten we na een dag naar huis. Lekker thuis genieten van je pasgeboren baby en je heerlijk in de watten laten leggen door partner, kraamzorg en familie. Zo hoort het te gaan, en daar moet jij als kersverse mama toch heerlijk van genieten. Mij lukte het toch echt niet. Al vanaf dat ik uit het ziekenhuis kwam, had ik rugpijn. De kraamzorg bleef het erop houden dat het door de bevalling kwam. Ik lag de hele dag door in bed of op de bank, kon van niks genieten en had zelfs Scarlett amper vast of zelfs maar een flesje gegeven. Ik kreeg ook hoofdpijn erbij en koorts. Op de derde dag thuis, dag 4 na de bevalling, had de kraamzorg nog niks in de gaten. Haar dienst (3 uurtjes) zat er op en ze legde me in bed met een kruik. Op dat moment had ik 39 graden koorts en zij vertelde dat dit kwam door stuwing. Er was naar haar zeggen geen reden tot paniek. Dat mijn hartslag 90 was, was blijkbaar ook heel normaal. Ze was de deur nog niet uit, of mijn partner belde naar de vk. Deze zat midden in een bevalling en ze gaf mij het advies om 2 paracetamol te nemen en even te gaan rusten. Dit was 2 uur 's middags. Om 6 uur 's avonds was het niet veel beter. Ik kon amper op mijn benen staan en het licht deed pijn aan mijn ogen. Weer de vk gebeld en deze kwam toch even kijken. Ondertussen belde ik mijn schoonmoeder dat ze moest komen en tegelijk met de vk kwam ze binnen. Ik bleek 41 graden koorts te hebben en de vk belde naar het ziekenhuis waar ik vervolgens met spoed heen moest. Mijn partner bleef met Scarlett thuis, terwijl ik naar het ziekenhuis gebracht werd waar een arts al klaar stond om mij op te vangen. Ik moest plassen, maar dit lukte niet. Ik kreeg een echo om te kijken of mijn baarmoeder ontstoken was, maar zodra de inwendige echo erin ging, gilde ik het uit van de pijn. Er werd een knijper op mijn vinger gezet voor mijn hartslag en de arts ging even naar een ander kamertje. Binnen no time was ze weer terug met een heel team want de toren naast mij sloeg op hol met mijn hartregistratie, 182!!! Alsof ik een marathon aan het lopen was. Met spoed werd ik op mijn bedje vervoerd naar een aparte kamer op de kraamafdeling. Op de wandelgangen hoorde mijn schoonvader de artsen zeggen dat ik 42,6 graden koorts had. Ik werd geinstalleerd in een ander bed met allerlei toeters en bellen, een infuus met vocht en later kreeg ik ook antibiotica toegediend die de koorts en hartslag moest laten zakken. Dit duurde echter te lang volgens de artsen en dus werd er besloten om mij op de hartbewaking te leggen van de IC. Per ambulance werd ik daarheen vervoerd en werd ik weer aan allerlei toeters en bellen gelegd. Ik kreeg ook een zuurstofbrilletje op en er werd elk kwartier over mij gewaakt door het personeel die nacht. Ondanks dat ik hele hoge koorts had, had ik het steenkoud. Ik wilde mijn kindje bij me hebben. Wat was dit erg zeg! Zo zonder je kleintje.

De volgende ochtend was de koorts gezakt naar 39 en mijn hartslag gezakt naar 120 en er werd besloten dat ik terugmocht naar de afdeling zodat Scarlett bij mij kon zijn. De opvolgende dagen knapte ik steeds meer op en na 5 dagen ziekenhuis mocht ik koortsvrij naar huis toe met zware antibiotica. 

En dan ben je thuis. Van je roze wolk geschopt. Geen kraamweek zoals je het voorgesteld had. Maar wel in leven. Met een prachtige dochter in mijn armen. Ik ben die week door het oog van de naald gekropen... Maar ik ben er nog. De kraamzorg heeft een dikke klacht gekregen, waar we helaas nooit meer wat van hebben gehoord. Schandalig, vooral omdat ze een grote bekendheid zijn in de regio. Maar goed, ik leef nog en kan genieten van mijn kids. En dat is het allerbelangrijkste!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Wooow super heftig. En echt schande dat ze dan geen reactie geven! Heb je er werk van gemaakt destijds?

elke1989
6 jaar geleden

Dat klinkt heftig zeg!

Anoniem
6 jaar geleden

Wat heftig zeg .zelf ben ik afgelopen november bevallen tijdens de bevalling kreeg ik al hoge koorts, deze was toen mijn dochter was geboren gezakt, ze deden mjn dochter direct aan infuus met antibiotica . De volgende mjddag kwam plots mijn koorts trrug en ook zeer heftig gelukkig sprong het ziekenhuis direct in en ging ik met koude rillingen de verschillende afdelibgen over voor ondrrzoek. Ook werdt direct gestart met infuus en antibiotica. Mijn dochter en ik kregen een eigen kamer waar wij samen ruim anderhalve week zijn gebleven. Dankbaar dat er bij mij wel goed werd opgelet in t ziekenhuis. Heb je je andere kindjes in t ziekenhuis gekregen? En hoe ging dat? Geen koorts gehad bij de anderen? En zo zie je maar altijd naar jezelf luisteren.

Anoniem
6 jaar geleden

Wat was er uiteindelijk aan de hand dat je zo kantje boord hebt gelezen? Dat kan ik nergens uit opmaken. En wat een grap van een kraamzorg bah! En dan niet eens het fatsoen om een terugkoppeling te geven, welke instantie is dit?

Anoniem
6 jaar geleden

Heftig...en wat herkenbaar! Zelf op dag 6 ook opgenomen met kraamvrouwenkoorts. Streptokok a was gevonden. En wat was ik ziek. Herkenbaar allemaal. Op dat moment gaat alles aan je voorbij, maar na de tijd komt het besef. Gelukkig is het goed afgelopen met je. Geniet van je kindje! Groet Irene

Anoniem
6 jaar geleden

Wat een herkenbaar verhaal! Ik heb ook kraamkoorts gehad! Alleen de verloskundige die mij niet serieus nam en de kraamzorg wel. Na 5 dagen de zelfde klachten te hebben gehad als jou zei de verloskundige je blijft wel aan het bellen en er is veel onrust bij mij en de kraamhulp. Toen zei ze ja misschien dat er nog een restje placenta is blijven zitten! Dat moet je vandaag of morgen maar naar het ziekenhuis gaan! Waarop jk antwoorde ik ga nu! Ik was helemaal op. Toen jk het ziekenhuis kwam werd ik eindelijk serieus genomen en had ook geen dag langer meer moeten duren. Ontsteking waardes waren veel te hoog. Gelukkig met antibiotica en twee dagen ziekenhuis mocht ik weer naar huis. Ik voelde me weer mens! Maar wat een klap heb ik daar van gehad zeg. Maar ook vooral het gevoel dat je wordt gegeven dat je je aanstelt. En denk je dat de verloskundigen even belde om te vragen hoe het ging nee hoor pas een week later iets van gehoord. Onze dochter wordt zondag 1 dus bijna een jaar geleden maar het zit nog diep.

Lola88
6 jaar geleden

Heftig zeg! Het is ook net of ik mij zelf hier in herken. Ik heb precies hetzelfde meegemaakt... 2,5 jaar terug... ook ik was door de oog van de naald gekropen. Het lijkt wel alsof ze je niet serieus nemen met de klachten. Ik heb daar ook een blog over geschreven. Heb je daarna nog last gehad met de bevallingen? Ik durf namelijk niet meer om zwanger te worden doordat ik dit allemaal heb meegemaakt.

Anoniem
6 jaar geleden

Heftig! Ik hoop dat je het uiteindelijk wel een plekje hebt gegeven. Ik had ook koorts na een week. We waren op maandag uit het ziekenhuis gekomen en op zaterdag lag er weer tot en met woensdag. Gelukkig mocht de kleine bij mij blijven. Reageerde ook niet heel snel op de antibiotica. Dat heeft ook ruim anderhalve dag geduurd. Ik had op een gegeven moment 40℃ koorts en een bloeddruk van 150/100. Ze zijn er ook niet achter gekomen wat er in mijn lijf ontstoken was. Ze denken de binnenkant van de wond van de keizersnede. Was geen leuk einde van een mooie kraamweek. Het begon bij mij ook met hoofdpijn en later buikpijn.

Anoniem
6 jaar geleden

Heel herkenbaar. Ik werd de nacht na mijn bevalling ziek en de avond ervoor mijn dochter. Gelukkig heeft een verpleegkundige op tijd gezien dat het niet goed ging met onze dochter. Ze wees resoluut al het kraambezoek de deur en rende met m'n pasgeboren dochter in haar armen naar de kinderafdeling, mijn vriend en mijn moeder in haar kielzog. Ik bleef achter in mijn ziekenhuiskamer zonder dat ik wist wat er aan de hand was. Haar waardes waren heel slecht en men was bang voor hersenvliesontsteking en een hele rits andere levensbedreigende ziektes. Die nacht werd ook ik ziek. Heel hoge koorts en daarna weer 'ondertemperatuur' van 36graden. Na een aantal tests bleek ik kraamvrouwenkoorts te hebben. Streptokokken B variant gek genoeg. Beiden een week in het ziekenhuis gelegen en intraveneus een antibiotica kuur . Niks roze wolk, ik zag mijn eerstgeborene 2 uurtjes per dag. Te weinig mankracht om elke dag mijn dochter op te halen van de kinderafdeling én het was zeker de eerste dagen te gevaarlijk om mij op de kinderafdeling te leggen. Er was een strikt protocol qua hygiëne , ik was een infectiebron. Heel naar. Gelukkig is alles goed gekomen maar we zijn toen wel allebei door het oog van de naald gegaan.

Anoniem
6 jaar geleden

Hoi Veer, Ik was ook bang voor herhaling toen ik de tweede keer zwanger was. Ik was nl drager van het virus. Goede begeleiding gehad door de gyno. Om zelfde scenario te voorkomen zou mijn bevalling opgewekt worden, nadat ik twee maal preventief een antibiotica dosis achter de rug zou hebben. Op de dag van de afspraak om ingeleid te worden, kwam de bevalling vanzelf op gang. Ben toen direct aan het infuus gelegd en later op de dag nog een keer. Met mijn tweede niets aan de hand, kern gezond geboren. Extra dag controle in het ziekenhuis en toen konden we gaan en mijn roze wolk beginnen. Bespreek je angst met je verlosundige, weet zeker dat ze je goed kunnen begeleiden hierin.

Anoniem
5 jaar geleden

Ik zie dat het bericht al een jaar oud is maar wil toch even reageren. Fijn om anderen te horen die kraamvrouwenkoorts gehad hebben. Ik ken in mijn directe omgeving nl niemand. Hier dus ook maar juist een hele goede kraamzorg gehad. Heel alert op de koorts en goed hulp gezocht en lang overgewerkt. Hier gaf ik zelf juist het idee dat het erbij hoorde (2e kindje) en wilde ik niet naar het ziekenhuis (te moe om die stap te maken en na een prematuur heel graag een kraamtijd thuis willen). Natuurlijk toch naar het ziekenhuis en daar bleek hoe ziek ik was. Gelukkig mocht ik mijn meisje aldus tijd bij me hebben, was zij niet ziek en knapte ik na 3 dagen op. Wel was het aanslag op mijn gestel, nog hele poos erg moe geweest en veel afgevallen in die week van de sepsis. Mijn baby kreeg daarna veel last van eczeem en spugen. Ik heb me altijd afgevraagd of dat van de antibiotica kwam (via mijn borstvoeding). Ook zal ik nooit vergeten wat een bare belevingen ik kreeg, bijna soort psychotische waanbeelden, gruwelijke beelden die ik niet kon stoppen. Door de koorts of ? Hadden jullie dat ook?

Anoniem
5 jaar geleden

Ik heb ook kraamvrouwenkoorts gehad, dinsdags bevallen, woensdag en donderdag erg vermoeid en ontzettend last van mijn rug, donderdagavond rillingen en zo ontzettend koud, dacht dat ik griep kreeg. Hier was de kraamverzorgster drukker bezig met haar eigen dingen dan met mij, de controles die je 2 x per dag hoort te hebben, werden met moeite 1 x per dag gedaan. Ik was erg moe en lag veel op bed, ik moest haar maar meer gaan helpen moest het tenslotte als zij weg was ook zelf weer doen. Vrijdagavond na het eten plots koorts die binnen 2 uur naar de 40 graden liep, buikpijn en voelde me zo vreselijk. Verloskundige gebeld en met de ambu naar het ziekenhuis gebracht. 4 dagen aan het infuus en daarna weer naar huis met de rest van AB kuur. Het is nu 2 weken terug maar ben nog zo ontzettend moe, het valt me allemaal zo tegen. Gelukkig nog 2 dagen kraamzorg gehad met een lieve kraamverzorgster maar jee wat een domper....en gevoelsmatig nog zo labiel...:(

Anoniem
5 jaar geleden

Herkenbaar verhaal! Ik heb ook kraamvrouwenkoorts gekregen, 5 dagen na se bevalling begon de buikpijn. Dag 6 naar het ziekenhuis gegaan en weer naar huis gestuurd, zeiden komt van de stolsels de pijn maar de dag erna kreeg ik ineens koorts. Dankzij goede verloskundige gelijk doorgestuurd naar het ziekenhuis. Daar gelijk opgenomen met antibiotica en 5 liter vocht via infuus. Volgende dag koortsvrij en dag later mocht ik naar huis met orale antibiotica. Gelukkig kregen we op medische indicatie nog 4 x 3 uur kraamhulp om bij te komen. Maar je valt zo van die roze wolk af, heb er emotioneel nog t meeste last van gehad.. en t vertrouwen krijgen in je lijf is ook een lastige.. Bij mij trouwens veroorzaakt door streptokokken A, gelukkig ongevaarlijk voor mn dochtertje..

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Bonus tip: Je kan tot 5 jaar terug belastingaangifte doen!