Snap
  • Mama
  • Relatie

Koude zomers,hete winters (18)

"Ben je zwanger?" De opwinding is te horen in zijn stem. Zijn ogen staan hoopvol.

Ik kijk verschrikt op als Rick de slaapkamer binnen stapt. Demonstratief klap ik de laptop dicht. Rick heeft een dienblad in zijn handen. Er liggen croissants op, een mok thee, een glas verse jus en een flesje waar een rode roos in staat. Ik zie iets schitteren aan de Roos. Tot mijn grote verbazing is het een ring.

Met wijdopengesperde ogen kijk ik Rick aan.
Nerveus begint hij te praten.

"Lieve Trijn, ik weet dat we nog niet zo heel lang samen zijn. Maar ik weet zeker dat je bij me hoort.Wij hebben een connectie die zo diepgaand is, dit heb ik nog nooit ervaren. Ik wil de rest van mijn leven met je delen, ik wil oud met je worden Trijn. Met jou en de meiden. En als het ons gegund zou zijn, zou ik ons gezin zelfs nog graag uitbreiden. Mits jij dat ook ziet zitten natuurlijk"

Met open mond staar ik Rick aan. Ik probeer te zoeken naar woorden. Maar ik kan ze niet vinden. Ik zie de vragende blik van Rick. Hopend dat ik antwoord geef. Nadat ik bijgekomen ben van de eerste schrik weet ik toch iets te zeggen.

"Lieve schat, ik ben het volledig met je eens dat wat wij hebben heel bijzonder is. De connectie die wij hebben gaat echt heel diep. Ik hou van je, dat is 1 ding wat zeker is. Maar we zijn nog maar zo kort samen. En eigenlijk wilde ik helemaal niet trouwen, dat wist je. En ik dacht dat jij er net zo over dacht?"

"Dat klopt, ik wilde nooit trouwen. Maar de gedachte dat ik jou nooit echt mijn vrouw zou kunnen noemen is bijna ondraaglijk. Ik ben nog nooit ergens zo zeker van geweest als van ons. En we hoeven toch ook niet meteen te trouwen? Alleen de wetenschap dat jij mijn aanstaande vrouw bent is eerst genoeg. Alsjeblieft Trijn, zeg niet gelijk Nee"

Terwijl ik in de diepte staar stel ik mezelf de vraag of ik ooit met hem zou willen trouwen. Verrassend genoeg maakt mijn hart een sprongetje bij de gedachte. Het feit dat ik Rick echt mijn man zou kunnen noemen doet mijn hart sneller kloppen. 

"Ja"

"Huh? Wat Ja?"

"Ja, ik wil met je trouwen! Niet direct uiteraard, maar ja! Ik wil heel graag je vrouw worden over een poosje" Er verschijnt een glimlach van oor tot oor op het gezicht van Rick. "Je hebt werkelijk geen idee hoe gelukkig je me maakt schat. Ik ben zo gek op jou! Mijn aanstaande vrouw...Oh wacht, dat moet natuurlijk wel even officieel"

Liefdevol pakt Rick mijn linkerhand en kust hem. Daarna schuift hij de ring om mijn vinger. Pas nu valt de ring me echt goed op.  De omvang van de steen is behoorlijk. Hij vangt het licht prachtig. Dan dringt het ineens tot me door, ik ben verloofd! Ik neem zijn gezicht in mijn handen en kus hem liefdevol. Het gevoel dat ik heb over dat hij iets voor me achter houdt verdwijnt naar de achtergrond. Ik hou van deze man.

"Rick? Je had het over het uitbreiden van ons gezin hè? Om eerlijk te zijn.... Ik ben overtijd"

"Ben je zwanger?" De opwinding is te horen in zijn stem. Zijn ogen staan hoopvol. "Dat zou toch fantastisch zijn lieverd? Of wilde jij eigenlijk geen kinderen meer?"

Ik geef eerlijk toe dat ik altijd graag een derde heb gewild. "Ik moet nog testen, mijn lichaam doet namelijk wel vaker raar. Ik beloof dat ik morgenvroeg gelijk een test ga halen."

De volgende ochtend sta ik ook echt voor dag en dauw bij de winkel. Ik rij met een rotgang naar huis en duik de wc in. Na 1 minuut is het resultaat zichtbaar.

Ik neem de test in mijn handen. Met ingehouden adem wacht ik tot de uitslag op de test verschijnt...

6 jaar geleden

Misschien wel????

7 jaar geleden

Toch niet gestopt hier??

7 jaar geleden

Ik begin nu wel heel nieuwsgierig te worden!

7 jaar geleden

Komt er nog?