Terug
Blog header image

Koorts: de stuipen op het lijf gejaagd

Sara slaapt al een jaar niet meer overdag, behalve als ze ziek is. Ze is niet vaak ziek, maar gister had ze wat verhoging.
Leyla Ummels
6 jaar geleden

Pff heftig hoor! Beterschap

Anoniem
6 jaar geleden

Oh dat lijkt me heel eng! Wat goed dat je zo rustig bleef. Beterschap!

Lindsy83
6 jaar geleden

Mijn hart bonkte met je mee toen ik las hoe je haar op de grond aantrof! Wat een nachtmerrie om je kindje zo te zien! Hoe gaat het nu met haar en hoe gaat het nu met jou? Echt goed hoe je gehandeld hebt! Het zal wel even duren voor je dit beeld een beetje van je netvlies weet te krijgen... Heel veel beterschap voor Sara en heel veel sterkte voor jou!

Anoniem
6 jaar geleden

Wat een schrik. Brrrr. Dat zal je niet snel vergeten. Sterkte.

Kirstenimolnen
6 jaar geleden

Bah, echt eng. Je hebt zeker goed gehandeld zo rustig. Ik hoop dat ze snel weer opknapt.

Anoniem
6 jaar geleden

Hoi, hier ook een dochter die koorststuipen heeft. Blijf de volgende keer als ze weer koorts heeft alert. Als ze het eenmaal hebben gehad komt het sneller nog een keer voor. Wij zijn ons de eerste keer ook kapot geschrokken. 2e keer herkende ik het maar het blijft naar! Succes!

Chisty89
6 jaar geleden

Ach wat naar zeg!! Hoe gaat het nu met jullie? Heb je wel een beetje kunnen slapen? Beterschap!

TessK
6 jaar geleden

Het gaat weer goed! Ze is koortsvrij (nagenoeg) en doet gewoon weer alsof er niks aan de hand is. Maar het beeld blijft op mijn netvlies staan, brrrrr....

TessK
6 jaar geleden

Het gaat weer goed! Alsof er niets is gebeurd. Althans, bij Sara dan...

TessK
6 jaar geleden

Ze zeiden in het ziekenhuis ook dat de kans dat ze het nog een keer krijgt groter is. Maar nu weet ik wat ik moet doen!

Lauraseinen
6 jaar geleden

Herkenbaar! We hebben dit met mn zoontje van 2,5 ook al 2x meegemaakt. Hij had wel een soort voortekenen waardoor ik al op de eerste hulp was geweest en vd kinderarts voor de zekerheid diazepam meegekregen had... Helaas was het een paar uur later echt zo ver, hij gilde in zn slaap en daarna was t ook stil dus naar boven gerend en ook een schokkend mannetje in bed. Eruit, diazepam gegeven en ambu gebeld, omdat hij maar erg langzaam uit zn stuip kwam moest ie wel een nachtje blijven.

Anoniem
6 jaar geleden

Tjee wat heftig zeg!!! Ik vind alleen het plaatje bij het artikel heel stom. Sorry dat ik het zeg. Hier is papa de held, ook als ze ziek zijn...

Anoniem
6 jaar geleden

Zo pittig is dat. Ik kan gewoon met je mee huilen. Twee weken geleden gebeurde hier hetzelfde. Ik herken het paniekmomentje om vervolgens om te schakelen, wat automatisch lijkt te gaan. Mama instinct? Sterkte. Ik hoop dat het niet te vaak zal gebeuren!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik schijn het als kind vaker te hebben gehad. Geloof dat ze me zelfs medicijnen die normaal tegen epilepsie zijn hebben gegeven. Ik kon ineens uit het niets hoge koorts krijgen en heb ook in het ziekenhuis gelegen want ik stopte met ademen. Op een gegeven moment weer hoge koorts en me moeder moest me alleen een paracetamol/zetpil geven daarna nooit meer gehad. Blijkbaar eroverheen gegroeid. Gelukkig weet ik hier zelf niks meer van. Sterkte!

Annemiek2
6 jaar geleden

Ik lees het nu pas maar wat is dit heftig geweest zeg. Het is inderdaad heel knap zoals je gereageerd heb. Hoe gaat het nu ondertussen?

Anoniem
6 jaar geleden

Wij hebben dat ook gehad met de jongste. Ook wij dachten minstens dat hij dood zou gaan. Zo'n naar gezicht is dat. Kleine kindjes nemen ze altijd mee voor onderzoek naar het ziekenhuis. Ze wisten mij enigzins gerust te stellen door te vertellen dat zo iets alleen voorkomt aan het einde van de middag / in de vooravond. Nooit snachts. Vooral dat laatste heeft me weer een beetje nachtrust gegeven. Hebben jullie ook valium gekregen? Wij kregen pipetjes mee die we mogen toedienen als het evt nog een keer zou gebeuren. Inmiddels zijn we 2 jaar verder en hebben we ze nooit nodig gehad.

Anoniem
6 jaar geleden

Heftig.. Mijn zoontje heeft het ook gehad met 7 maanden een koortsstuip en een week voor zijn 2e verjaardag ook een stuip maar toen niet ziek geworden.. nooit een verklaring voor gekregen.. Aankomende juni word hij 3 en gelukkig niet weer gehad.. Je gevoel van machteloosheid herken ik zeker!! Vreselijk om het te zien en helemaal bij je eigen kind... Het heeft bij mij inmiddels een plekje gekregen maar je blijft op je hoede.. Beterschap..

yvelevon
6 jaar geleden

Heel heftig om mee te maken, onze dochter heeft het ook meerdere keren gehad. Onze huisarts gaf aan dat ze hier na haar 5de overheen zou groeien. Kregen wel het advies meteen bij verhoging een paracetamol zetpil te geven. Succes.

Anoniem
6 jaar geleden

Wow heftig zeg en bedankt voor het delen, natuurlijk hoop ik het nooit mee te maken, maar misschien helpt jouw verhaal me net op dat moment om helder te blijven en de juiste acties te nemen. Snap heel goed dat je haar bij je laat slapen, vind ze het niet moeilijk om terug naar haar eigen bedje te moeten? Succes met herstellen van de schrik!

Blog header image

Bijna 4

En zo is mijn aller aller leukste meisje alweer bijna vier 💗💗 ik vind dit zó zo spannend.. bijna naar de basisschool, écht baby af..