Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Koop jij je kind weleens om?

"Je moet je kind nooit omkopen!" Ja dat zeggen onze vriendelijke specialisten. Maar zeg nou eens eerlijk, in de realiteit komt het weleens ontzettend goed uit.

Je wilt een middagje winkelen en je kindje moet mee. Voordat je je favoriete winkel induikt begint hij/zij al te krijsen. Naar huis gaan is geen optie, want je wilt persé nieuwe schoenen. Om je kindje tevreden te stellen geef je hem/haar een ijsje. "Als je lief bent, mag je straks wat uitzoeken in de speelgoedwinkel." Heel fout, zullen de meeste mensen denken, maar op dat moment de ideale oplossing.

Ik doe het ook weleens zeg ik eerlijk. Mijn dochter haat het om te zitten in een winkelkarretje. "Als je lief gaat zitten krijg je een koekje." En het werkt.

En jij? Koop jij je kindje weleens om?

11 jaar geleden

bij een kindje van een half jaar is dat nog niet nodig. Ik denk niet dat ik onze meid zal "omkopen", eerder belonen wat jij ook doet "als je netjes blijft zitten krijg je een koekje" ik vind dat eerder belonen dan omkopen en hoeft ook niet altijd te gebeuren natuurlijk.

11 jaar geleden

Omkopen of belonen voor goed gedrag? Resultaat is hetzelfde, alleen belonen voor goed gedrag mag dan wel volgens de experts, toch? Van tevoren met de kinderen afspreken werkt bij mijn kinderen niet. Het lijkt ze juist op het idee te brengen om vervelend te gaan gedragen. En als ze dat doen houd het gelijk op met de beloning, ze krijgen het niet alsnog. Het winkelen houdt dan wel snel op, want dan zijn ze gefrustreerd. Kinderen vinden het leuk om mee te gaan winkelen en te helpen, als ze daarvoor altijd wat krijgen verandert hun motivatie van het leuk winkelen in het krijgen van iets. Als ze dat vervolgens niet krijgen zijn de gevolgen daarvan hoorbaar...

11 jaar geleden

Dat het helpt op korte termijn, daar ben ik het absoluut mee eens. Maarja zoals ik al zei, soms is het gewoon handig....

11 jaar geleden

Ik bespreek dit ook voordat ik een winkel in ga en als de kinderen zich niet aan de afspraak houden, dan krijgen ze de beloning ook niet hoor. ( maar idd ik zie die moeders ook wel eens)