Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Koken zonder pakjes en zakjes

Koken zonder pakjes en zakjes. Het klinkt zo makkelijk toch? Maar op het moment dat ik voor deze week de boodschappenlijst opstel, zie ik dat ik eigenlijk best veel pakjes en zakjes gebruik bij het koken. Waar zijn de verse kruiden en smaakmakers gebleven?

 

Zojuist heb ik een stuk gelezen over verschillende 30 dagen uitdagingen, in de meest uiteenlopende vormen. En wist je dat de 30 dagen niet zomaar een aantal is? Het kost een persoon minstens 30 dagen om bepaald gedrag af te leren of juist aan te leren. En omdat ik dit wil uitproberen ga ik de komende 30 dagen koken zonder pakjes of zakjes. (Misschien niet voor iedereen een hele spannende uitdaging, maar zeg nou zelf: je moet ergens beginnen toch?)

Voordat je begint aan zo'n uitdaging moet je weten waarom je het doet. Mijn reden: onze oudste zoon is gek op koken, samen met mama. En geloof me, daar is deze mama erg blij mee. Maar toen ik vroeg waar de pastasaus van gemaakt werd en hij stellig zei: van de tomatensaus in de potjes, werd ik even niet goed. Hij weet dat patat van aardappels worden gemaakt, maar gelooft daadwerkelijk dat pastasaus uit potjes komt? Nee, dat gaat niet goed. Ik heb een fout gemaakt, en daar ga ik wat aan doen. 
Samen delen wij een passie: koken. Dan ga ik heb ook daadwerkelijk leren koken! Weg met kant-en-klaar gedoe, we maken het zelf. Heerlijk genieten van alle geuren, kleuren en smaken. En dankzij het boek koken zonder pakjes&zakjes, zal het allemaal best gaan lukken!

Dus vanaf morgen koken wij 30 dagen zonder pakjes en zakjes. Ik zal bijhouden wat we maken. En om alvast een voorproefje te geven: 

Dag 1: Kabeljauwfilet met zelfgemaakte) pesto en kerstomaatjes

 

 

 

10 jaar geleden

Ik ben opgevoed met verse maaltijden en geen pakjes en zakjes (alleen de jus komt uit een pakje bij ons) Ik hou zelf erg van koken en kook dus ook meestal vers en eigelijk is het helemaal niet zoveel werk en je voelt je automatisch veel gezonder! Vandaag roti gemaakt met verse sperziebonen, aardappeltjes, kipfilet en een eitje (en natuurlijk niet te vergeten de roti-pannekoek) dit gerecht maak ik in een half uur dus dat is te doen! En mijn dochter helpt ook graag mee, geeft de aardappels aan en helpt mee de boontjes te breken ;-) heerlijk toch zulke kinderen!

10 jaar geleden

Bij het 'weg met pakjes en zakjes' zit - neem ik aan - ook de gedachte aan e-nummers. Tip: je hebt zo'n site met goede producten zonder e-nummers bij diverse winkels, daar heb ik veel aan gehad. Eerlijk gezegd zijn we hier niet helemaal pakjes-vrij, maar we minderen wel bewust. Ik vermijd i.i.g. zoveel mogelijk E621 (maltodextrine) en aspartaam.

10 jaar geleden

Wat leuk,ik kook nu nog zo vaak mogelijk s middags tijdens bedtijd. Heb een bijzonder ondernemend jongentje wat overal wil aanzitten. Maar je idee 30 dgn zonder pakjes en zakjes,ben benieuwd naar je ervaringen

10 jaar geleden

dat klinkt wel heel goed!