Snap
  • Mama
  • verhaal
  • #boysmom
  • momofthreeboys
  • mamameteenziekte

Klippelfeil - syndroom & 3 kids.

Vanaf baby af aan bleek er al een hoop mis te zijn met mijn gezondheid.. ik lag heel veel in het ziekenhuis en was een echt zorgenkindje ik had het heel veel benauwd bleef klein etc en bleek een gaatje in mijn hart te hebben en maagproblemen dokters wisten niet wat ik had en na veel onderzoeken eMRI-scans en jaren verder kwamen ze er achter dat ik het klippelfeil-syndroom heb en daarbij ook ernstige astma en allergieën. Ik lag meer in het ziekenhuis dat ik thuis was, weinig op school en ook zat ik op een speciaal onderwijs die mij daar in ondersteunde en ik bepaalde begeleiding en rust momenten kreeg met de jaren ging het langzaam de hand beter ik droeg een nekkraag omdat ik dus een kleine nek heb en mijn hoofd veel op mijn borstkas laat waardoor je extra veel klachten en pijn krijgt maar die droeg ik niet heel veel omdat ik mijn hier voor schaamde.. ik was/ben door mijn ziekte veel moe en veel klachten in nek/schouders rug en veel hoofdpijn heb in het dagelijkse leven ik kon mijn mbo opleiding niet afmaken omdat de klachten weer erger waren, ik heb jaren lang veel medicatie gehad en prednison maar dit wilde ik niet meer me astma was redelijk onder controle het was vooral de pijn en moe heid die toesloeg. Toen hebben we nogmaals een MRI scan laten maken maar hier bleek dus dat bijna al mijn nekwervels vast zaten dit was vroeger nog 2 zover ze konden zien vandaar dus de pijn en klachten. Helaas heb ik niet mijn mbo opleiding kunnen afmaken en ben ik deels afgekeurd  en hadden we er voor gekozen om voor een kindje te gaan omdat dit mijn grootste wens was en we wisten niet wat de toekomst zou brengen, de zwangerschap ging niet vanzelf want ik bleek ook nog eens pcos te hebben dus na 3 jaar met hormonen IUI behandelingen is dit pas gelukt helaas heel wat kg zwaarder erdoor ( en dat te bedenken dat ik altijd verleelste dun was mensen dachten zelfs dat ik anorexia had) maar goed ook dat komt weer goed we hebben ondertussen 3 gezonde kinderen (de jongste vaak ziek na rs virus maar gelukkig niet wat ik heb) en heb ik het gelukkig niet door gegeven voor nu blijf ik zorgen voor de kinderen dat ze na school gaan en dan wil ik aan mijn toekomst werken want zou uiteindelijk wel graag iets willen doen.. heb het eerder en vaker geprobeerd dit mislukte helaas telkens weer. Maar we blijven positief en proberen het toch weer als De Tijd rijp is nu geniet ik van ons gezin !

Ik vond het leuk om een stukje over me zelf te schrijven en jullie een beetje weten wat KFS inhoudt vaak voor de artsen is dit zelfs een raadsel.

Jullie kunnen me volgen op mijn Instagram account waar ik regelmatig fotos etc post en jullie een dagje meeneem in mijn drukke leven met 3 jonge kinderen en ook nog eens 3 jongens extra druk haha!

https://www.instagram.com/p/CEt2pS8jNzc/?igshid=pdz80pz8lnuq

Liefs, melissa