Snap
  • Mama
  • Voeding
  • recept
  • kaas
  • burger

Kipburger met blauwe kaas

Porties: 4 Voorbereidingstijd: 15 min Bereidingstijd: 10 min Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Overheerlijk! Er zijn maar weinig burgers die zo smaakvol zijn als deze kipburger.

Ingrediƫnten 2 koffielepel(s) Olijfolie 4 eetlepel(s) Barbecuesaus 1 eetlepel(s) Chilisaus 205 g Kip, filet, bereid, in kleine stukjes gesneden of in de blender gehakt 50 g Lente-ui, gesnipperd 1 stengel(s) Bleekselderij, in kleine stukjes 25 g Paneermeel 1 teentje(s) Knoflook, geperst 1 snufje Zout 4 broodje(s) Hamburgerbroodje 150 g Ijsbergsla 1 hele Tomaat, groot, in 8 schijfjes gesneden 30 g Danish Blue, verkruimeld

Instructies Doe de olie in een pan en verwarm op middelhoog vuur.

Doe de barbecuesaus en de chilisaus in een kleine kom en roer het doorelkaar. Doe de kip, 1 el van het sausmengsel, de lente-uitjes, bleekselderij, paneermeel, knoflook en zout in een grote kom en meng het geheel. Maak je handen een beetje nat en vorm 4 burgers van het kipmengsel; smeer de bovenkant van de burgers in met wat van de overgebleven sausmix.

Doe de burgers in de pan met de 'saus-kant' naar beneden. Bestrijk nu ook de andere kant met de sausmix en bak ze in 10 minuten gaar; draai ze tijdens het bakken 1 keer om. Toast de binnenkant van de broodjes even kort in de oven of leg ze een minuutje bij de burgers in de pan.

Leg de broodjes op vier borden. Beleg elk broodje in deze volgorde met: enkele slablaadjes, 2 schijfjes tomaat, een burger en een 1/2 eetlepel blauwe kaas.

Notities Houd je van pittig, sprenkel dan ook enkele druppeltjes chilisaus over de tomaat en de sla.

Je kunt de ProPoints waarde van het gerecht verlagen door het hamburgerbroodje weg te laten (min 4 ProPoints waarden).