Snap
  • #rouwcoach
  • afscheid
  • dood
  • power2kids
  • Verlies

Kinderen en hun rouw behoefte

Hanne is rouwcoach en helpt kinderen én hun ouders omgaan met verlies.

Niet invullen voor een ander. Want irritant. Vinden kinderen ook.

NIVEA. Niet invullen voor een ander. Ik hou niet zo van dit soort bedachte afkortingen, maar van de inhoud dit keer wel.

Misschien wel de meest gestelde vraag van ouders aan mij is, wat ze moeten vertellen aan hun kind(eren) over de situatie waar ze in zitten. Kan een ongeneeslijk familielid zijn, een naderend afscheid of de soms rauwe emoties van kinderen die iemand missen.

Wat willen die kinderen van ons nou eigenlijk weten?

Er is maar een manier om daar achter te komen en dat is het aan ze vragen. We kunnen nachtenlang wakker liggen, piekeren tot we hoofdpijn krijgen en blijven zoeken naar de juiste woorden. Dat legt vooral heel veel druk bij jou als ouder of professional. Dat je het goed moet doen.

Wat als je de emotionele situatie vanuit een zakelijk oogpunt bekijkt? Als jij de vraag vanuit de klant niet scherp hebt, kun je geen goede offerte aanbieden. Je denkt vanuit jouw aanbod, niet vanuit de behoefte van de klant.

Dat werkt bij kinderen ook zo. Sommige kinderen hebben behoefte aan heel veel informatie, die willen alle details weten. Andere niet. Die hebben juist behoefte aan erkenning voor de gevoelens die ze hebben en zelf nog niet snappen.

Als je als ouder (of professional) er bent, in de luister-modus stapt en af en toe doorvraagt dan doe je het al goed. Geen reden om streng voor jezelf te zijn ❤️ .