Snap
  • Mama
  • dreumes
  • borstvoeding
  • mumof3

Kind mee in bed of niet? Ik zeg van wel!!

Allemaal regels en hoe je iets moet doen met je kindje. Net of alle mensen hetzelfde zijn, niet dus. En babys zijn ook ieder anders.

Alles gaat deze keer anders bij ons nakomertje. Wat ik 11 en 9 jaar niet had gedaan, doe ik nu wel. Waarom nu wel?

Ik doe alles op gevoel, alles wat goed voelt voor ons.  Met veiligheid en de rust in mijn achterhoofd.

De tijd vliegt en voordat ik het weet, zijn alle fases voorbij en is mijn baby straks geen baby meer. Ik luister naar mezelf, ook al hoor ik het 2e stemmetje soms in mijn hoofd, die zegt dat het niet zo moet.

Vroeger luisterde ik veel naar de mening en adviezen van de omgeving. Je moet dit zo doen anders verwen je haar.. nou lieve mensen, na 2 grote kinderen, ken ik het liedje wel. Ik zing nu mijn eigen lied, op mijn manier.

Savonds gaat de kleine in haar eigen bedje en in haar eigen kamer. En aangezien mevrouw snachts nog komt, dan mag ze lekker bij me liggen in de ochtend, en tukt ze aan de borst nog lekker door.

Heerlijk!!

Ik denk dat we meer naar ons zelf moeten luisteren. En vooral doen wat goed voelt voor jezelf en je gezin. Wat je ook zoekt, je vind het wel op internet. Maar geloof me, dat is een verhaal uit miljoenen. Het consultatieburo werkt ook een lijstje af met vragen. Ik heb met de jaren geleerd om er dan ook als een robot op terug te reageren.  Mijn laatste consultatiebureau afspraak was telefonisch, vanwegen corona. Er werd mij een vraag gesteld of mijn dochter scheel kijkt?!?! Pardon' zei ik, mevrouw denkt u niet dat ik al contact zou hebben gehad met de arts als dat zo zou zijn....

Volg gewoon je gevoel, dat werkt bij ons het beste. En fouten maken we allemaal, elke dag wel weer. De onzekerheid, tranen, yeppp hoort er allemaal bij. 

Xxx