Terug
Blog header image

Kilo's teveel en zo'n honger..

Ik had de illusie dat ik na de bevalling snel de kilo's kwijt zou zijn. Maar ik ben moe, heel moe en grijp dan te snel naar lekkers.

Inmiddels is ze 9 weken oud. Voor de bevalling had ik een ideaal beeld voor ogen. Ik met 2 kindjes stralend en snel weer slank achter de kinderwagen. Een deel klopt: met 2 kindjes achter de kinderwagen. Maar slank en stralend? Nee.

Door de borstvoeding verbrand je 500 extra calorieën op een dag. Mooi dacht ik: dan zal ik snel afvallen. Maar helaas: als ik mijn 'gewone' eten alleen eet val ik halverwege de dag om. En dus (vr)eet ik tussendoor vanalles wat ik tegen kom. De snoepjes van mijn zoontje, koekjes in de la en anders ligt er wel een zak chips. Iedere keer denk ik: ik moet gezondere keuzes maken. Maar waarom lukt het mij niet? Ik ben moe, voel mij dik en heb de hele dag honger.

Vanaf volgende week start ik bij een life coach. Ik hoop dat zij mij kan helpen naar een gezond eetpatroon waardoor ik mij hopelijk fitter ga voelen. Want ik weet ook wel dat het lamlendige van al mijn suiker dippen komt. Maar daar denk ik pas aan als ik alles al achter de kiezen heb en ik mij na een uur bedenk dat ik weer honger heb.

Ik hoop dat ik door aanpassen van mijn voeding dit ook overbreng op mijn kinderen. Mijn zoontje van 3 is een snoepkont en dat kan hij maar van 1 iemand hebben.. Juist, mama.

Ik verwijt mijn eigen moeder dat ik dit eetpatroon heb omdat ik thuis niets anders zag. En nu, nu doe ik zelf hetzelfde.

Maar, voor het verder uit de hand loopt en ik aan de slachtoffer kant blijf zitten is het nu tijd voor actie! 

Anoniem
7 jaar geleden

Ik kan niet spreken uit ervaring. Zelfs met mijn zwangerschapseindgewicht zit ik niet boven wat ik mag wegen. Ik vind het heel tof dat je zo snel al hulp vraagt en dat je je slachtofferrol achter je laat. Sterkte en houd moed!

Anoniem
7 jaar geleden

Goed dat je hulp zoekt. Een tip die mij heel erg geholpen heeft is, zorg ervoor dat je thuis niets 'slechts' hebt liggen waarnaar je kan grijpen. Wat er niet is kun je ook niet eten. Voor de extra honger kun je extra veel fruit en knabbelgroenten (worteltjes, snoeptomaatjes, komkommer etc.) in huis halen. Succes!

Anoniem
7 jaar geleden

Heb precies hetzelfde! Nja qua vreten dan. Nu bij de tweede (bijna 4 weken oud) wel weer gelijk de kilo's kwijt maar echt zo'n enorme drang om heel de dag door te vreten. Probeer het zoveel mogelijk te laten en anders uit het zicht van mijn zoontje te doen, maar zeker 's avonds gaan er hele pakken koekjes enzo door. En vooral avondeten eet ik echt 2-3 keer zoveel dan normaal. Bij de eerste at ik ook meer dan normaal, maar kan me het vreten en heel de dag (lekkere) trek niet herinneren.

Anoniem
7 jaar geleden

Ik heb percies hetzelfde. Net nog een paar baklavas(turks lekkernij), koekjes en ja ook een stukje ontbijt koek naar binnen gewerkt. Heb komkommer, worteltjes, tomaat, rijstwafels in huis maar ik grijp steeds de zoetigheid. Een soort aantrekkingskracht. Voordeel ik ben slank maar met een dikke buik. Kwestie van buikspier oefening. Heb een proefles sportief paaldansen gehad. Intensief, niet zo makkelijk het lijkt!!

Anoniem
7 jaar geleden

Graag wil ik weten of die lifecoach hielp..ik heb precies hetzelfde probleem :((((((

Anoniem
7 jaar geleden

De zak snoep en koekjes worden 'gekocht' in de supermarkt.... daar begint het.... en als het eenmaal in huis is kan je er uiteraard niet van afblijven...... boodschappen briefjes maken, waar geen koekjes en chips en frisdrank op staat;) en uitsluitend kopen wat erop staat.... extra appels, fruit, groente en rijstewafels inslaan....succes met de coach!

Anoniem
7 jaar geleden

Ik ken t wel :-) en het ergste is dat, als je straks stopt met borstvoeding, het er nog sneller aan zit! Suiker is gewoon verslavend en Light is al net zo erg! Bij mij gaat het nu weer de goede kant op, Het hielp om 1 keer per week boodschappen te doen (of laat je partner dat doen) Het is toch een opgave om met 2 kinderen nog even naar de winkel te snellen voor een reep chocolade, haha, en inderdaad een lijstje maken met wat je nodig hebt. Als ik nou in de winkel stond en toch echt iets wilde, nam ik vaak bij de kassa een reep Bros, had ik toch wat lekkers en viel de schade naderhand toch mee. ..en na een hele erge dag niet de moed opgeven, maar misschien de dag erna een fruitdag inlassen (komt misschien ook wel commentaar op, maar voor mij helpt t om niet te denken dat het toch een verloren zaak is.) Succes in elk geval :-D en je weet wat ze zeggen 9 maanden op, 9 maanden af, haha

Anoniem
7 jaar geleden

Ik herken t maar ben ervan 'genezen' door te stoppen met suiker en te starten met voldoende vetten. Vetten zorgen dat je voldaan bent en heb je keihard nodig voor je hormoonhuishouding. Transvetten vermijden! Die zitten in margarine/ halvarine, koek, snoep, chips en gefrituurd eten. Maar wel roomboter, kokosolie, vis, (biologisch) vlees en volle melkproducten. Zonder de vetten hou je t nooit vol. Lekker veel groenten, eieren, noten, fruit. Ik eet nauwelijks nog brood, maar wel havermout, Bananenbrood van amandelmeel, eieren en bananen. Super gezond en fijn eetpatroon!

Anoniem
7 jaar geleden

wat jij zegt Sharon ;) Ik ben eerst begonnen met groene smoothies en vervolgens langzaamaan anders gaan eten. Door de smoothies was de snack-trek wel snel weg. Echt na 3 dagen al. Ik kwam na de 2e bevalling, zonder extra snoepen en met bv geven al aan. Hoefde niets raars te doen. Dus fijn dat je het al zo vroeg merkt en er iets aan wil doen. Je lijf heeft natuurlijk wel de tijd nodig te herstellen, je moet met 9 weken niet verwachten ook weer slank te zijn (al zijn er vrouwen die dat geluk hebben). Maar alles eten wat los en vast zit is idd niet de bedoeling. Ga toch idd tomaatjes, komkommer, wortel enz eten. na een tijdje vind je dat heel gewoon! Eenmaal van de suikerkick af is het prima te doen. Tot die tijd wens ik je doorzettingsvermogen toe!

Anoniem
7 jaar geleden

Beste mama, Je bent nog maar net bevallen! Na 9 maanden af ging het bij mij vanzelf, ik ben nu zelfs slanker dan voor de beeb. En je eet waarschijnlijk zo veel omdat je door slaap en energiegebrek, je lichaam (fabriek) aan het werk moet blijven zetten. Beste is in de ochtend lekker eieren en fruit en zoveel mogelijk suiker vrij te eten, dan zal je te rest van de dag minder zin hebben in suiker. Voor de rest lekker blijven eten maar skip de suiker zoveel mogelijk. De (rauwe) choco repen van Lovechoc zijn bijvoorbeeld een goed alternatief voor een vette Milka. :) En neem zoveel mogelijk uurtjes slaap tot je.

Anoniem
7 jaar geleden

zo herkenbaar.... Hier hetzelfde ook een eetprobleem/suikerverslaving... Het woord eetprobleem klinkt heftig maar ik denk echt dat ik dat had/heb. Ik had constant honger en veel honger ook. Ik at snoepjes tot ik misselijk was en zo snel de misselijkheid over was had ik weer enorme honger! Honger in me hoofd niet in me buik gezien die nog over vol zat met snoep en koek. het probleem werd ook steeds erger en ik steeds iets zwaarder. Ik had nog lang geen overgewicht maar was ook niet meer zo slank als dat ik zou willen. Als ik op die manier door zou zijn gegaan was ik in 1 jaar rond de 10 a 15 kilo aan gekomen. Als het niet meer was. Ik wil dol graag een tweede kindje en met mijn man een afspraak gemaakt dat als ik onder de 62 a 63 zou wegen we er voor zouden gaan. Ik dacht dat lukt me zo even stoppen met snoepen en dan ben ik er zo. Maar dat viel zo vies tegen... Ik kon gewoon niet stoppen. Uiteindelijk na 2 maand en weer 2 kilo zwaarder hebben we mijn streef gewicht aangepast. Bij 67 kilo gaan we er voor. Ik ben thuis gaan sporten en probeer zo min mogelijk te snoepen. Dit betekend ook geen snoep, koek, chips etc. kopen of in huis halen. stoppen met ranja drinken en alleen nog maar water. De eerste dagen waren erg zwaar. Ik had gewoon 24 uur per dag honger! Maar elke keer als ik honger kreeg zocht ik afleiding. Ik vermeed de dingen die ervoor zorgde dat ik heel erg honger kreeg, zoals achter de laptop zitten. Na mate de dagen vorderde werd het wel iets makkelijker. Maar ik kan nog steeds moeilijk maat houden. Inmiddels zijn we paar maand verder en ik ben nu 5 kilo kwijt. Nog 2 kilo en dan zit ik op mijn eerste streef gewicht! Mijn maat houden word steeds beter. Ik kan nu na een halve zak snoep stoppen. Het kost me nog wel veel wilskracht maar het lukt me. Ik merk wel dat hoe strenger mijn dieet hoe makkelijker het na een paar dagen voor mezelf word. Dus 7 dagen geen snoepjes of zoetigheid is daarna ook veel sneller een vol gevoel en word minder eten ook veel makkelijker. Mijn ritme is nu als volgt. Als drinken alleen water en soms thee (zonder suiker!!), als ontbijt 2 volkorenboterhammen met allen boter. Als lunch 2 of 3 volkorenboterhammen met wat ik maar wil. Als avond eten veel groentes en ook wat aardappels/volkoren pasta of zilvervlies rijst. Vlees eet en at ik al nooit. Toetje ook niet. Als tussendoortje fruit. Zo snel ik honger heb neem ik ook een tussendoortje. Wat hoe meer honger je krijgt hoe moeilijker het is om dingen te weerstaan en hoe meer je gat bunkeren. Dus er van uit gaan dat je elke 3 a 4 uur moet eten. Tegenwoordig neem ik zelf soms weer een koekje. Ik kies dan wel voor voorverpakte koekjes en ik pak dan 1 verpakking. Dat is makkelijk maathouden voor mij. Verder het hele begin is moeilijk maar je kan het!

Anoniem
7 jaar geleden

sorry voor de lange lap tekst

Anoniem
7 jaar geleden

Zo... Dit is herkenbaar. 8 weken geleden bevallen via keizersnede van 2e. Te vroeg geboren. Na is 5 kilo lichter. Ipv de 12 bij de eerste.. Moet nog 20 kilo wil ik weer pp oude gewicht komen. Ook zo'n honger en emo eter. Nou de emos bij 2e te groeg geborene zijn aanwezig.. Maar toch afgelopen maandag knop omgezet en paleo gaan eten. Ben al 3 kilo kwijt en honger valt mee. Misschien ook iets voor jou? En dat slank en stralend.. 9 maand op 9 maand af. Ik heb de datum in agenda staan en ben nu al aan het sparen voor nieuwe kleding garderobe als motivatie! Succes meid! Het gaat lukken!

Leyla Ummels
7 jaar geleden

Hier ben ik na een paar maanden vanzelf gaan afvallen en had ik ook een stuk minder honger, ik denk ook dat je lijf met het herstellen gewoon wat meer nodig heeft. Veel succes! Nu 2 jaar verder heb ik mijn eet patroon geleidelijk aan veranderd. Bijna geen suiker meer en minder zout. Voor de rest mag ik niet minder eten omdat ik doordat ik gluten en koemelk vrij moet eten en daardoor toch minder calorieën binnen krijg dan een gemiddeld mens. Op het moment ben ik terug op mijn oude gewicht en blijft netjes stabiel. Als je het zo geleidelijk doet dan mis je de snacks het snoepen totaal niet. Heel soms wil ik wel iets zoets, maar meestal vind ik het niet eens meer lekker. Er is hier dan als zoete dingen vooral gedroogd fruit in huis en verder niks ;) Voor het hartige zijn er noten in huis.

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
1 dag geleden

Heel leuk!

Anoniem
10 uur geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak. 1) Liefdespreuken 2) Verloren liefdespreuken 3) Echtscheidingsspreuken 4) Huwelijksspreuken 5) Bindende spreuk. 6) Verbreekspreuken 7) Verban een geliefde uit het verleden 8.) U wilt promotie maken in uw kantoor 9) je geliefde willen bevredigen 10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Dit was de moeilijkste keuze uit ons leven

Zwanger zijn, vanaf het moment dat je erachter komt is er vreugde. Althans, zo hoort het te zijn. Tweemaal eerder was ik zwanger van een gezond mannetje. Natuurlijk, die eerste 12 weken waren onwijs spannend. Maar ervan uitgaan dat er iets ernstig mis is? Nee, dat was niet in me opgekomen tijdens mijn derde zwangerschap. Ik vertrouw blind op mijn lijf en op mijn kindje.

Tot wij in augustus 2019 een flinke klap kregen. Ons zoontje bleek een ernstige hartafwijking plus een chromosoomafwijking te hebben. Het kleine, lieve mannetje in mijn buik. Ik bleef hoop houden, want ze zullen het wel niet goed gezien hebben. Maar het tegendeel bleek waar.

We kwamen in een rollercoaster terecht en hebben uiteindelijk samen besloten om de zwangerschap vroegtijdig te beëindigen. De moeilijkste keuze uit ons leven. In plaats van het kopen van de baby-uitzet moesten we zijn afscheid gaan regelen.

Een mandje, bloemen, ballonnen om op te laten na de crematie, zijn kleertjes, rouw/geboorte kaartjes: zóveel dingen waar je niet bij stil wil staan. Maar het moet.

Waar ik niet bij stilstond is dat ik al vanaf mijn 18e verzekerd was bij Monuta. Het is dat mijn moeder ons hielp bij het regelen van zijn afscheid, anders had ik er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik had namelijk zelf niet bedacht dat je ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap is meeverzekerd, daar sta je gewoonweg niet bij stil. Wist jij dit?

Het gaf ons meer financiële ruimte, in een toch al zo’n zwarte periode. Een tijd waar je niet bezig wil zijn met kosten, maar bezig bent met je gezin, en met rouwen. Bij elkaar zijn. Het werd ons uit handen genomen en dat heeft ons in die periode goed gedaan. We hadden het goed geregeld, zonder het door te hebben. Een gelukje dus.

Ik ben blij dat ik een uitvaartverzekering heb. Ik wil mijn nabestaanden in een donkere periode niet achterlaten met de kosten van een uitvaart. Daar moeten ze niet mee bezig zijn. Uiteraard hoop ik dat dat nog héél lang mag duren. Maar het is zo’n fijne geruststelling dat het bestaat. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op jouw verzekering, heel prettig en uiteraard hopelijk nooit nodig.

Heb jij een uitvaartverzekering? Of heb je iets anders geregeld voor ‘ooit’?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta

Krijg nou tieten!
2 weken geleden

Toen wij de "keuze" moesten maken o. onze zoon in 2012 na 20 weken zwangerschap geboren te laten worden was ik ook verzekerd bij Dela maar die keerde helemaal niks uit want voor 24 weken besta je volgens de wet niet en dus moesten wij het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben er na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over.

Anoniem
4 dagen geleden

Ons dochtertje(voldragen) werd na een zware bevalling met zuurstof gebrek geboren. Zij overleed binnen 24 uur na 2 hersenbloedingen. Heb in de archieven wel een acte gevonden van haar geboorte als levenloos kind. Dat was ze dus niet. Van de verzekering kregen wij niets vergoed. Stonden maar net 6 maanden ingeschreven bij Yarden.

Anoniem
4 dagen geleden

mijn 9 en een halve maan oud mijn 9 en half jaar

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
20 uur geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
19 uur geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
17 uur geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
15 uur geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Anoniem
8 uur geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Blog header image

Vanaf déze leeftijd slaan kinderen herinneringen op!

Wat kan jij je nog herinneren van vroeger?

Wat kun jij je zelf nog herinneren van vroeger? Toffe vakanties, verjaardagen of andere leuke uitjes: heb je hier nog eigen herinneringen aan? Veel dingen die we onthouden hebben komen voort uit het bekijken van foto of door het luisteren naar verhalen van onze ouders! Uit onderzoek blijkt dat je vanaf deze leeftijd pas echt dingen kunt herinneren…

Baby’s

Ons geheugen ontwikkelt zich al op vroege leeftijd! Wist je dat baby’s al in de eerste week van hun leven de geur van hun moeder kunnen onthouden en herkennen? Daarnaast kunnen deze kleintjes al na twee maanden, naast hun eigen moeder, ook de stemmen en de gezichten van andere herkennen.

Hoe ouder je wordt, hoe meer je brein groei en dus ook hoe meer geheugencapaciteit er ontstaat. Toch kun je je vaak niet mer veel herinneren uit je kleutertijd of daarvoor, hoe komt dit toch?

Onderzoek

In Canada vroeger onderzoekers zich af hoe het kan dat je je niet meer zo veel van vroeger herinnert! Ze onderzochten 140 kinderen met de leeftijd van 4 - 13 jaar oud en vroegen hen naar hun allereerste herinneringen. Vervolgens deze ze dit twee jaar later opnieuw, met dezelfde groep kinderen. Met de ouders werd ook gesproken op te controleren of het herinneren van de kinderen wel correct waren. Wat blijkt? ….

Zo een beetje elke herinnering tot een leeftijd van + - drieënhalf jaar oud, zijn tijdelijk. Omdat je zó veel herinneringen aanmaken, worden deze vaak ‘overschreden’ door nieuwe. Pas vanaf een jaar of tien, maken kinderen volgens onderzoekers blijvende herinneringen aan!


Wist je dat het fenomeen van deze overschreden herinneringen ook wel kindergeheugenverlies wordt genoemd? Laat het ons weten in de reacties!


Lees ook: baby geboren met staart!