Blog header image

Kilo's teveel en zo'n honger..

Ik had de illusie dat ik na de bevalling snel de kilo's kwijt zou zijn. Maar ik ben moe, heel moe en grijp dan te snel naar lekkers.

Inmiddels is ze 9 weken oud. Voor de bevalling had ik een ideaal beeld voor ogen. Ik met 2 kindjes stralend en snel weer slank achter de kinderwagen. Een deel klopt: met 2 kindjes achter de kinderwagen. Maar slank en stralend? Nee.

Door de borstvoeding verbrand je 500 extra calorieën op een dag. Mooi dacht ik: dan zal ik snel afvallen. Maar helaas: als ik mijn 'gewone' eten alleen eet val ik halverwege de dag om. En dus (vr)eet ik tussendoor vanalles wat ik tegen kom. De snoepjes van mijn zoontje, koekjes in de la en anders ligt er wel een zak chips. Iedere keer denk ik: ik moet gezondere keuzes maken. Maar waarom lukt het mij niet? Ik ben moe, voel mij dik en heb de hele dag honger.

Vanaf volgende week start ik bij een life coach. Ik hoop dat zij mij kan helpen naar een gezond eetpatroon waardoor ik mij hopelijk fitter ga voelen. Want ik weet ook wel dat het lamlendige van al mijn suiker dippen komt. Maar daar denk ik pas aan als ik alles al achter de kiezen heb en ik mij na een uur bedenk dat ik weer honger heb.

Ik hoop dat ik door aanpassen van mijn voeding dit ook overbreng op mijn kinderen. Mijn zoontje van 3 is een snoepkont en dat kan hij maar van 1 iemand hebben.. Juist, mama.

Ik verwijt mijn eigen moeder dat ik dit eetpatroon heb omdat ik thuis niets anders zag. En nu, nu doe ik zelf hetzelfde.

Maar, voor het verder uit de hand loopt en ik aan de slachtoffer kant blijf zitten is het nu tijd voor actie! 

7 jaar geleden

Hier ben ik na een paar maanden vanzelf gaan afvallen en had ik ook een stuk minder honger, ik denk ook dat je lijf met het herstellen gewoon wat meer nodig heeft. Veel succes! Nu 2 jaar verder heb ik mijn eet patroon geleidelijk aan veranderd. Bijna geen suiker meer en minder zout. Voor de rest mag ik niet minder eten omdat ik doordat ik gluten en koemelk vrij moet eten en daardoor toch minder calorieën binnen krijg dan een gemiddeld mens. Op het moment ben ik terug op mijn oude gewicht en blijft netjes stabiel. Als je het zo geleidelijk doet dan mis je de snacks het snoepen totaal niet. Heel soms wil ik wel iets zoets, maar meestal vind ik het niet eens meer lekker. Er is hier dan als zoete dingen vooral gedroogd fruit in huis en verder niks ;) Voor het hartige zijn er noten in huis.

7 jaar geleden

Zo... Dit is herkenbaar. 8 weken geleden bevallen via keizersnede van 2e. Te vroeg geboren. Na is 5 kilo lichter. Ipv de 12 bij de eerste.. Moet nog 20 kilo wil ik weer pp oude gewicht komen. Ook zo'n honger en emo eter. Nou de emos bij 2e te groeg geborene zijn aanwezig.. Maar toch afgelopen maandag knop omgezet en paleo gaan eten. Ben al 3 kilo kwijt en honger valt mee. Misschien ook iets voor jou? En dat slank en stralend.. 9 maand op 9 maand af. Ik heb de datum in agenda staan en ben nu al aan het sparen voor nieuwe kleding garderobe als motivatie! Succes meid! Het gaat lukken!

7 jaar geleden

sorry voor de lange lap tekst

7 jaar geleden

zo herkenbaar.... Hier hetzelfde ook een eetprobleem/suikerverslaving... Het woord eetprobleem klinkt heftig maar ik denk echt dat ik dat had/heb. Ik had constant honger en veel honger ook. Ik at snoepjes tot ik misselijk was en zo snel de misselijkheid over was had ik weer enorme honger! Honger in me hoofd niet in me buik gezien die nog over vol zat met snoep en koek. het probleem werd ook steeds erger en ik steeds iets zwaarder. Ik had nog lang geen overgewicht maar was ook niet meer zo slank als dat ik zou willen. Als ik op die manier door zou zijn gegaan was ik in 1 jaar rond de 10 a 15 kilo aan gekomen. Als het niet meer was. Ik wil dol graag een tweede kindje en met mijn man een afspraak gemaakt dat als ik onder de 62 a 63 zou wegen we er voor zouden gaan. Ik dacht dat lukt me zo even stoppen met snoepen en dan ben ik er zo. Maar dat viel zo vies tegen... Ik kon gewoon niet stoppen. Uiteindelijk na 2 maand en weer 2 kilo zwaarder hebben we mijn streef gewicht aangepast. Bij 67 kilo gaan we er voor. Ik ben thuis gaan sporten en probeer zo min mogelijk te snoepen. Dit betekend ook geen snoep, koek, chips etc. kopen of in huis halen. stoppen met ranja drinken en alleen nog maar water. De eerste dagen waren erg zwaar. Ik had gewoon 24 uur per dag honger! Maar elke keer als ik honger kreeg zocht ik afleiding. Ik vermeed de dingen die ervoor zorgde dat ik heel erg honger kreeg, zoals achter de laptop zitten. Na mate de dagen vorderde werd het wel iets makkelijker. Maar ik kan nog steeds moeilijk maat houden. Inmiddels zijn we paar maand verder en ik ben nu 5 kilo kwijt. Nog 2 kilo en dan zit ik op mijn eerste streef gewicht! Mijn maat houden word steeds beter. Ik kan nu na een halve zak snoep stoppen. Het kost me nog wel veel wilskracht maar het lukt me. Ik merk wel dat hoe strenger mijn dieet hoe makkelijker het na een paar dagen voor mezelf word. Dus 7 dagen geen snoepjes of zoetigheid is daarna ook veel sneller een vol gevoel en word minder eten ook veel makkelijker. Mijn ritme is nu als volgt. Als drinken alleen water en soms thee (zonder suiker!!), als ontbijt 2 volkorenboterhammen met allen boter. Als lunch 2 of 3 volkorenboterhammen met wat ik maar wil. Als avond eten veel groentes en ook wat aardappels/volkoren pasta of zilvervlies rijst. Vlees eet en at ik al nooit. Toetje ook niet. Als tussendoortje fruit. Zo snel ik honger heb neem ik ook een tussendoortje. Wat hoe meer honger je krijgt hoe moeilijker het is om dingen te weerstaan en hoe meer je gat bunkeren. Dus er van uit gaan dat je elke 3 a 4 uur moet eten. Tegenwoordig neem ik zelf soms weer een koekje. Ik kies dan wel voor voorverpakte koekjes en ik pak dan 1 verpakking. Dat is makkelijk maathouden voor mij. Verder het hele begin is moeilijk maar je kan het!