Terug
Blog header image

Kiezen tussen gevangenis of dakloos zijn?

Voor het eerst in de 'theezakjes-geschiedenis' krijg ik een vraag voor mijn kiezen waarvan ik me afvraag wie deze vraag heeft bedacht.
mamablogster
6 jaar geleden

Even een reactie over als je in de gevangenis zit heb je iets gedaan wat niet door de beugel kan. Ik schrijf met een Amerikaanse gevangene en die heeft iets gedaan wat wettelijk gezien niet door de beugel kan maar wat voor mij als een moeder heel logisch is.. ik zou voor dakloos kiezen omdat ik daar (helaas) ervaring mee heb, dus weet hoe ik er op moet reageren

Threelittlegirls
6 jaar geleden

Lastige vraag idd. Ik denk dat er veel onschuldige mensen vastzitten, maar daar hoor je weinig over. Zo zijn er ook zeker mensen die zelf kiezen voor een dakloos bestaan (in de stad waar ik vroeger woonde was zo'n man). Als ik zou moeten kiezen zou ik (denk ik) liever in de gevangenis zitten. Alhoewel het dan betekenen zou dat ik iets misdaan heb, en ik zeker niet denk dat het leven makkelijk is achter de tralies, je krijgt er wel eten, een (soort van) bed, je kunt douchen en je zult er (neem ik aan) niet doodvriezen als het winter is. Dat soort problemen daar loop je wel tegenaan als je daklooz bent, denk ik. Ik heb geen ervaring met beide situaties maar gebaseerd op wat ik hier boven opnoem zou ik kiezen voor de gevangenis.

anoniem2017
6 jaar geleden

Hmm in de gevangenis heb je een bed een wc, hier in nl een tv en warm eten. Als dakloze heb je de buitenlucht, en zal ik vast wel bij iemand mogen logeren. Hier in de buurt zwerft wel geregeld een vrouw rond gaat verschillende periodes verschillende dorpen af di is op de een of andere reden vrijwillig dakloos. Vind het niet echt een keuze. Maar als dakloze heb ik niks verkeerd gedaan, als ik dan in de cel mag logeren zodat ik het niet koud heb

Mama van Drie Boefjes
6 jaar geleden

Jouw blogs over het schrijven met een gevangene in Amerika heb ik gelezen (of was jij dat niet...?). Ik wil absoluut niemand over één kam scheren met mijn blog. Ik snap jouw gevoel en zeker als mama zijnde. Het lijkt me vreselijk naar om in de gevangenis te zitten en ook om dakloos te zijn. Gelukkig maar.... denk ik dan. Ik wens jou heel veel geluk toe. En succes/sterkte met het schrijven met de gevangene.

Mama van Drie Boefjes
6 jaar geleden

Thanx voor je eerlijke reactie. Zoals je het redeneert kan ik je keus voorstellen. Al blijft het een rare vraag vind ik...

Mama van Drie Boefjes
6 jaar geleden

Thanx voor het geven van je mening. Zit wel wat in je redenatie, al hoop ik nooit dat iemand van ons ooit in de situatie zit om écht te moeten kiezen.

mamablogster
6 jaar geleden

Klopt dat ben ik. Vandaar dat ik de moeite nam om even te reageren :) haha noem het maar veel plezier. Want dat is wat het voor mij uiteindelijk is

Blog header image

Bijna 4

En zo is mijn aller aller leukste meisje alweer bijna vier 💗💗 ik vind dit zó zo spannend.. bijna naar de basisschool, écht baby af..