Snap
  • Mama
  • mamaplaats
  • chaos
  • verbouwen
  • geldboom

Keuzes die je zomaar bakken met geld kunnen kosten Het leed dat verbouwen heet

Wij willen gaan verbouwen, Maar wat ik mij niet besefte is dat iedere keuze die we maken ons ontzettend veel geld kan kosten.

Al sinds we ons huis kochten willen we graag verbouwen we kochten dit huis dan ook met een plan. 

4 jaar geleden was het nog crisis en konden wij ons huis voor een heel laag bedrag kopen. Nu kan je het jezelf bijna niet meer voorstellen maar het huis wat we toen kochten is nu al bijna het dubbele waard. 

Daarom is het ook zeker de moeite om ons huis te gaan verbouwen. We wisten wel dat dit een dure grap zou worden. Maar we schrikken wat voor prijzen er aan sommige delen van de verbouwing hangen. En soms vermoed ik ergens dat we half niet overzien wat er allemaal op ons af gaat komen. 

De aanvraag voor het verbouw depot is al gedaan en we zijn voor ons zelf in kaart aan het brengen wat de verbouwing ongeveer zal gaan kosten. Maar we zouden het juist zo fijn vinden als er iemand gewoon om tafel komt zitten bij ons en met ons mee denkt. En dat we alles op eigen houtje zelf hoeven te beslissen maakt me erg onzeker.

Helaas is het momenteel big business in verbouw land dus iedereen zit vol en is druk ,daardoor moeten we voornamelijk naar alle bedrijven onze plannen op sturen. En persoonlijk vind ik dat gewoon niet zo lekker werken. 

Welke stijl het moet worden en hoe het er qua inrichting uit moet zien dat is absoluut niet waar we op vast lopen. 

Het is wat voor aanbouw wat voor kozijnen en wat voor ramen en wat voor opstelling keuken en ga zo maar door. 

Wat zijn nou precies die plannen iedere keer als we er voor gaan zitten veranderen ze weer, omdat we eigenlijk niet  goed weten wat we met sommige ruimtes het beste kunnen doen. 

Bijvoorbeeld kunnen we beter 2 slaapkamers op zolder maken of 1 grote slaapkamer met kantoor ? En zo ja hoe komt dat er dan precies uit te zien.  Hoe ruim word dan iedere ruimte ? Want we willen of dakramen of een dakkapel plaatsen dus er komt ruimte vrij. 

En hoeveel kost dan ieder plan ? Want uiteraard willen we het verbouw depot zo efficiënt mogelijk inzetten. Echt geen zin om over 2 jaar de hypotheek weer open te breken omdat we toch niet het juiste plan hadden gemaakt. 

Een duidelijk antwoord hebben we daar nog niet op gevonden.

En daardoor ligt het papiertje voor het verbouwdepot nog steeds op de tafel te wachten tot dat iemand een kosten indicatie invult. 

Er zijn inmiddels denk ik wel 500 tekeningen van ons huis gemaakt door ons. Telkens met andere opstellingen en andere indelingen. 

Het gaat ook niet over 1 verdieping het zijn 3 grote verbouwingen en het ene staat of valt het andere

. Want als we van de zolder 2 slaapkamers maken dat wil ik beneden een bijkeuken. Als we van de zolder 1 slaapkamer maken met kantoor dan kan die was combinatie ook naar zolder. En ga zo maar door.

We hebben wel al duidelijk dat op iedere slaap kamer er een op maat gemaakt bed komt voor de kinderen met kledingkast en speelmogelijkheid. We weten van Jayson al precies hoe dat bed er uit komt te zien en voor Max hebben we ook al zo onze ideeën Lieke haar kamer is technisch gezien al klaar alleen het bed nog niet.  En ook daarvoor is al een tekening gemaakt.

Maar bijvoorbeeld onze badkamer heeft nog steeds geen tekening want willen we een bad en een douche of willen we een luxe douche bad combinatie ? Of blijft het bij alleen de douche. 

En daarbij vind ik het heel belangrijk dat iedere ruimte veel opberg mogelijkheden heeft en evengoed heel ruim is. Ik wil af van alle losse rommeltjes in huis en van ons opruim probleem.

En daarbij wil ik een praktische ruimte waar ik mijn stofzuiger en keuken apparatuur wat ik niet zo veel gebruik makkelijk weg kan zetten.

Je merkt het vast wel tijdens het lezen van deze blog het is chaos in mijn hoofd het liefst zou ik een architect inhuren die alles voor ons bedenkt, die ik een lijstje met onze wensen kan geven en die het voor ons in elkaar puzzelt . En dat we dan een prachtig plan krijgen en hij zegt zo in februari gaan de mannen aan het werk en in maart is het klaar. Tussen die en die datum kan je niet in je huis en daarna ben je weer welkom. 

Zo komt het er uit te zien. Maar helaas is dat niet binnen ons budget. En ken ik ook niet iemand die dat zo voor mij kan doen. 

Wel is het dromen over hoe ruim en opgeruimd ons huis zal zijn straks iets wat me nu al een fijn gevoel geeft. 

Ik weet nog van de vorige verbouwing dat ik de bende vreselijk vond maar daar ga ik dit keer een oplossing voor vinden ik ga bijvoorbeeld niet in ons huis blijven tijdens de verbouwing dat heb ik 1x gedaan dat doe ik niet nog eens. 

Ook ben ik al lekker veel spullen aan het ruimen.  Het grootste gedeelte van het speelgoed is al uitgezocht en er is al een groot deel van de spullen weg gedaan. Nu moet ik nog keuzes gaan maken welke meubels er blijven en welke gaan. zoiezo zullen er veel meubels gaan verdwijnen uit ons huis. Onder anderen de tafel waar ik nu aan zit te schrijven die zal niet terug keren na de verbouwing. 

Dus heeft iemand een goudenverbouw tip of een echte goede aanrader of wil je jouw verbouw ervaring met mij delen doe dat dan gerust in de reacties onder deze post of reageer onder mijn bericht op instagram 3lovealittlemore en dan zorg ik dat ik je natuurlijk ook beantwoord.

En als iemand weet waar ik zaadjes voor een geld boom kan vinden dan mag je dat ook even laten weten haha 

Alvast bedankt weer voor het lezen  Liefs van ons 

3 jaar geleden

Ik heb ze gevonden ze hebben echt prachtige interieur ideeën het word denk ik een projectje mijn man om praten tot een andere stijl want ik heb dingen gezien I love it Bedankt voor de tip het was een hele goede

3 jaar geleden

Ik ga daar eens kijken hebben zij ook insta ? 👍

3 jaar geleden

Kijk eens op Home made By, zij kunnen je helpen bij de verbouwing en styling en inrichting van de woning.