Snap
  • Mama
  • Nieuws
  • mama
  • kinderen
  • papa
  • kerstverhaal
  • beatrijs
  • smulders

Kerstverhaal door Beatrijs Smulders

Kerstverhaal voor moeders om onder de kerstboom  te vertellen aan man en kinderen:

 

Het was behoorlijk boffen dat Maria, de moeder van Jezus zo’n sterke, gezonde vrouw was! Op een hobbelende ezel, over onbegaanbare wegen van het bergland Juda, reisde de hoogzwangere Maria met gebroken vliezen naar Bethlehem, waar door overdrukte geen plaats was in de herberg!

Een kindje krijgen was kennelijk in die dagen, net zoals in Nederland ook nog vaak het geval is, een gewone huiselijke affaire. Het historische stadje in de buurt van Jeruzalem had in ieder geval geen ziekenhuizen voor vrouwen die door pijnlijke weeën warden ‘verrast’. Alle herbergen zaten tjokvol en Maria, werd nergens binnengelaten.

Eenmaal door persdrang overvallen dook Maria de eerste de beste stal in en baarde daar na een uurtje flink persen, hoogstwaarschijnlijk op haar hurken, terwijl ze zich vasthield aan de voederbak van de os en ezel haar eerstgeborene!  Ze  beviel zonder enige assistentie en – gelukkig! - zonder complicaties of problemen. Niet in een gasthuis of herberg, maar in een noodverblijf, in een stal, naast twee andere zoogdieren die de stal een beetje warm hielden.

Niet bepaald een hygiënische situatie! Josef hielp waar hij kon en zorgde ervoor dat het nog natte kindje het niet koud kreeg, door zijn warme jas om hen heen te hangen. Na de bevalling legde Maria Jezus liefdevol aan de borst. Alle liefdes-hormonen stroomden in overvloed toe terwijl de herders ademloos toekeken. Aan alle voorwaarden om een liefdevolle heiland te worden was voldaan.

Het had maar een haartje gescheeld of we hadden de langverwachte Verlosser al bij zijn geboorte verloren! Het is aan de moederlijke kracht en intuitie van Maria te danken dat het  goed ging. Schiep God de moeder niet omdat hij niet overal kan zijn?

Bekijk van Beatrijs Smulders ook:

Blog: beatrijssmulders.nl, Website: veiligzwanger.nl

 

 

12 jaar geleden

Mooi verhaal! Heel diep en een stuk meer details.