Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Kerst in een ander jasje!

Dit jaar doen we het anders met kerst! Waarom zo lang in de keuken doorbrengen als je toch de enigste bent die het uiteindelijk op eet?

Het elk jaar terug kerende kerst dilemma.

Wat gaan we eten? Wat trekken we aan? Wat krijgen de kinderen onder de boom? 

Normaal gesproken kan ik mij al weken van te voren druk maken over dit alles. Tot nu toe is elk jaar onze zoon ziek geweest rond kerst. En vaak brachten wij het begin van de feestdagen door zonder mijn man. Doordat het bedrijf waar hij werkt vooral dan goed loopt en mijn man weinig heeft met kerst geeft hij zichzelf altijd op om met kerst te werken. Meestal eindigde dat nog enigzins positief en kon hij alsnog vroeg naar huis komen. 

Maar dit jaar doen we het anders! Ik vind de feestdagen geweldig. Het is heerlijk om samen te zijn met familie. Maar om nou weer zo lang bezig te gaan zijn met het eten, terwijl ik uiteindelijk de enigste ben die het überhaupt eet. Nou nee dankje! Daarvoor ga ik geen uren in de keuken staan. Dit jaar hou ik het simpel. Wij eten met kerstavond pannenkoeken. Maar dan wel in de vorm van een vliegtuig of bloem. En het toetje? Die komt "heerlijk" bij de supermarkt vandaan.

Op deze manier kan ik 's avonds als de kinderen op bed liggen en de rust is wedergekeerd heerlijk genieten van een nostalgische kerst film. In mijn pyjama op de bank. Wijntje erbij en nog wat lekkers. 

Hoef ik niet ook nog eens na de maaltijd uren in de keuken te staan om de boel te schrobben. De chocolade mouse vlekken van het plafond te schrapen, omdat een van de kindjes perongeluk de beslagkom omtrok waardoor alle beslag overal heen vloog. Nee dit jaar niet. Dit jaar gun ik mijzelf een heel fijn cadeau genaamd;  Rust

En onze outfits die zijn dit jaar net, maar fout. De kinderen hebben beide z'n heerlijk foute kerstrui. Lekker warm, zit comfortabel en als er een vlek in komt maakt dat niks uit. Geen gedoe om een jus vlek in een witte blouse. En ik trek gewoon een net jurkje aan wat nog in de kast hangt. 

1ste kerstdag krijgen ze beide 2 cadeau's en dan is het ook weer genoeg geweest. Ze zijn beide met sinterklaas al flink verwend en de oudste die weet van gekkigheid al niet meer waar hij mee wil spelen. En 's avonds komen de restjes eten uit de diepvries op tafel. Van alles wat. En voor mijn zoon een waar eet festijn.

Iedereen alvast fijne feestdagen!

7 jaar geleden

Zo kan het ook! Het klink wel echt heel chill ook xD. Fijne kerst XXX