Snap
  • Mama
  • verloskundige
  • keizersnede
  • natuurlijk
  • twijfels

Keizersnede of natuurlijke bevalling na al 1 keizersnede gehad te hebben

Ik ben bang geworden voor een natuurlijke bevalling na al een keer een keizersnede gehad te hebben. Lees verder en geef MrsLT tips!

Heel veel dames kunnen zich denk ik wel inleven in het volgende. Mijn eerste kindje is, na de natuurlijke weg te hebben bewandeld, toch uiteindelijk met de keizersnede gehaald.

Nu ben ik zwanger van de tweede en de verloskundige heeft gezegd dat ik zeker een natuurlijke bevalling zou moeten aankunnen.

twijfels over keizersnede

Nou heb ik, uiteraard, mijn twijfels: ik heb er bij de eerste lang over gedaan en het werkte niet op de natuurlijke manier.

Ik heb de "teleurstelling" van de keizersnede moeten verwerken maar ben heel blij dat we allebei gezond zijn.

Maar..ik ben bang geworden om het nu weer natuurlijk te proberen. Ik ben bang dat ik mezelf ga tegenhouden door mijn angst en wat als het dan uiteindelijk weer niet gaat op de natuurlijke manier?

Welke moeders kunnen mij bij dit dilemma helpen?

Ik ben erg benieuwd wat jullie ervaringen hierin zijn en of jullie mij hierin kunnen helpen om de keus te maken.

Liefs,

Mrs LT

Noot van de redactie:

Via de volgende link kunt u lezen wat een bevalling met een keizersnede inhoud. Een keizersnede heeft verschillende voor- en nadelen. Voor jezelf moet je een keus maken welke aspecten bij een bevalling voor je belangrijk zijn om op die manier een goede keus te kunnen maken.

10 jaar geleden

Hi Sabine, Ja, we zijn inmiddels 7 maanden na de bevalling van Ivèn en hij is gezond en wel ter wereld gekomen. Wel met een keizersnede maar de beleving was nu heel anders. Ik ben wel natuurlijk begonnen omdat ik het een kans wilde geven. Ging allemaal ook heel erg goed, kon weeën goed opvangen en ontsluiting ging heel snel. Helaas bleef ik steken op 8 cm en besloten ze tot een keizersnede. Maakt verder niet meer uit, het is een heel blij mannetje en ik was de volgende dag weer op de been en 3 weken verder weer helemaal hersteld etc. Al met al is het goed gekomen! Dank je wel voor je reactie! Lieve groetjes...

10 jaar geleden

Hoi! Sorry ik zie nu pas dat dit een heel oud onderwerp is. Hoe is het uiteindelijk afgelopen?? Groet Sabine

10 jaar geleden

Hoi! allereerst gefeliciteerd! Ook ik ben van de 1e bevallen middels een spoedkeizersnee. Dat is nogal "traumatisch" geweest voor mij. Bij de 2e heb ik eigenlijk de keus niet gekregen. En daar ben ik erg blij mee geweest. Want ik kon dus ook niet gaan twijfelen!! Ik ben bevallen in het Sophia in Rotterdam. En natuurlijk was alles in gereedheid gebracht, mocht er onverhoopt iets fout gaan. Maar mijn gyneacologe heeft het niet heel uitgebreid met mij daarover gehad. Zij ging er van uit dat het een natuurlijke bevalling zou worden en dat is het ook geworden. En het is heel goed gegaan! Ik denk, nu achteraf, omdat zij er eigenlijk geen groot punt van heeft gemaakt het voor mij eigenlijk heel logisch was dat ik "natturlijk" zou bevallen. Ik denk, in jouw geval dat je vooral je hart moet volgen. Doe waar jij je het beste bij voelt. Jij moet het uiteindelijk doen en dat kan alleen als het gaat op een manier waar jij je het relaxt bij voelt. Een bevalling is niet niks en als je er al aan begint met een soort van stress...dat is voor jou niet goed, maar aal helemaal niet voor je baby. Hoe denkt je partner erover? Groet Sabine

11 jaar geleden

Hallo MrsLT, Mijn oudste is na 72 uur weeën en onvoldoende ontsluiting uiteindelijk via een keizersnede geboren. Toen ik zwanger was van mijn tweede, werd daarom als direct gezegd dat een thuisbevalling niet mogelijk zou zijn en ik dus in het ziekenhuis zou moeten bevallen. Daarom vond ik het niet echt moeilijk om te kiezen voor een natuurlijke bevalling, omdat indien nodig alle hulp al bij de hand was! En ik ben gewoon via de normale weg bevallen, zonder complicaties en supersnel! Na 6 uurtjes weeën en 2x persen kon ik mijn kleintje in de armen sluiten. Elke bevalling is anders en laat je dus niet ontmoedigen door de eerste keizersnede. Maak tevoren in het ziekenhuis duidelijke afspraken over bijvoorbeeld pijnstilling en bespreek je angst en onzekerheid met de gynacoloog. sterkte met de keuze! liefs Ria