Snap
  • Mama
  • ervaring
  • happy
  • Life
  • scheiding
  • Coaching
  • Instorten

Keerpunt (doorstart na scheiding)

Blij met dit 2.0 leven!

Ik was vastbesloten om mijn scheiding beter aan te pakken dan ‘de rest van de wereld’. Beter dan mijn eigen ouders.

Ik had een overdreven idyllisch beeld van onze scheiding en de daarop volgende tijd. Liefdevol, met alle begrip voor de ander, respect en bovenal; zo goed mogelijk voor de kinderen! Eigenlijk lag er al een soort script klaar (in mijn hoofd dan) voor de aller beste scheiding van het jaar. Award winning. (I know, hier moet je geen prijs voor uit willen delen….Maar je begrijpt wat ik bedoel.)

Een tijd lang lukte dit ook aardig… De mensen om ons heen zeiden; “Jullie moeten echt een boek gaan schrijven over hoe het óók kan! Zo knap hoe jullie dit doen.”

En wat stortte mijn wereld dan ook in toen alles even anders ging dan in mijn script. Er doken onverwachte gevoelens, situaties en personages op, waar ik echt niet op voorbereid was!

Ik liet me omver slaan door;

Valkuil 1 – Verwachtingen… Ervan uitgaan dat alle mensen om me heen hetzelfde script voor ogen hadden als ik, zonder dit (duidelijk genoeg) uitgesproken te hebben. Hopen dat iedereen zich logischerwijs aan de afspraken zou houden… (Ofcourse not! Hello life!)

Valkuil 2 – Voor anderen denken. Met de beste bedoelingen om het voor iedereen zo goed mogelijk te doen, mijn eigen waarden aan de kant schuiven om ruimte te geven aan een ander, om vervolgens alleen maar onduidelijkheid te scheppen, omdat die ruimte nogal relatief is…

Valkuil 3 – Maskertje op. Iets waar ik vanuit mijn jeugd nogal goed in ben geworden. Vooral niet zielig gevonden willen worden en altijd mooi weer spelen (onverslaanbaar!) en daardoor ook niet om hulp (durven) vragen…. Laat staan dat iemand ziet dat ik allang over mijn grens heen ben!

Het was tijd om mijn EIGEN script te gaan schrijven. Die over MIJN leven. Die ene waarin IK de hoofdrol speel en bepaal dat het dankzij MIJN prestaties the greatest movie ever wordt! (starring 2 dolgelukkige kinderen!)

Ik kon me nog eeuwig verloren, genaaid, verdrietig, schuldig en totally lost voelen OF de regie over mijn leven in eigen hand nemen en weer lachend door het leven gaan! Ik besloot onder begeleiding van een psycholoog en een coach de zoektocht naar mezelf en mijn geluk in te zetten. Opzoek naar mijn identiteit, krachten, wensen en idealen, (her)ontdekte ik hoe mooi en fijn het leven kan zijn als je begrijpt waar je vandaan komt en kunt sturen waar je naartoe gaat.

Nieuwe energie en vol plannen!

Ik boekte direct resultaat! Startte mijn eigen onderneming om te gaan doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. Met succes. Vond eindelijk een woning voor mij en de kinderen (in de buurt van de school!). Startte de opleiding om me verder te ontwikkelen op het (vak)gebied waar mijn hart ligt…

Mijn kinderen zagen en ervoeren nu écht een gelukkige moeder en dat deed hen ook direct goed. Wat ben ik er trots op hoe goed het met die twee kanjers gaat!

Al snel realiseerde ik me dat ik mijn masker (dat ik de jaren ervoor héél vaak op had) geen seconde meer nodig heb gehad! Ik geniet onwijs van dit 2.0 leven, met al haar mooie en minder mooie kanten. En ben vastbesloten naar mijn affirmaties te leven en mijn missie na te streven.

Ook gescheiden? Ben jij alweer écht happy met je nieuwe leven?