Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Katoen maandverband!

Sinds mijn laatste zwangerschap ben ik katoen maandverband gaan gebruiken en ik ben helemaal om!

In het begin vond ik het wel een beetje een vies idee en heb ik het alleen als inlegkruisjes gebruikt. Maar nu ben ik helemaal om!

Tijdens mijn zwangerschap had ik heel veel last van witte vloei en dit was erg hinderlijk. Omdat ik irritatie kreeg van de inlegkruisjes moest ik opzoek naar een alternatief: katoen maandverband.

Als ik er een gebruikt heb, gooi ik hem direct in de wasmachine en met 2 kinderen duurt het nooit lang voor hij gewassen wordt. Je kan ze ook in een emmertje met water leggen na gebruik en dan ruiken ze ook niet. Persoonlijk vind ik dit niet zo'n fijne oplossing, want ik moet er niet aan denken om met mijn handen dan in dat water te gaan....maar dat ben ik. :D

Ik koop ze via een site in Amerika en ze zijn niet zo heel duur. Het duurt wel een tijdje voor ik ze in huis heb, maar ze zijn er in heel veel verschillende prints en ze zijn super leuk!

Als je het aan mij vraagt zou ik het iedereen aanraden!

 

9 jaar geleden

Google op wasbaar maand verband. Het wordt ook in Nederland verkocht op verschillende websites.

9 jaar geleden

Ik gebruik nu ook al een tijdje wasbaar maandverband. En het bevalt me uitstekend. Ik mik het wel in een emmertje koud water om het voor te weken. Ik heb een klein emmertje in de badkamer staat, voordat ik het in de wasmachine stop giet ik de emmer zoveel mogelijk af in de wc en de emmer kiep ik leeg in de wasmachine. Dat past precies en hoef ik het niet aan te raken. Mocht dat wel gebeuren vind ik het niet zo erg, het is toch mijn eigen bloed. Handen wassen, klaar. Het ruikt niet vies tijdens het gebruik ( water in de emmer moet wel iedere dag ververst worden als je niet iedere dag wast!) en het is niet zo klef en plakkerig als gewoon maandverband. Vooral met warm weer is dit prettig.

11 jaar geleden

Is voor het eerst dat ik hierover lees. Heb toen Quin klein was er overnagedacht om katoenenluiers te gebruiken maar daar is het eigenlijk nooit meer van gekomen. Dit is wel iets waar ik overna ga denken. Dank je wel Sandra!

11 jaar geleden

Ik wist helemaal niet dat dit bestond. Ik heb wel eens gelezen over zo'n cup die je inbrengt, maar dat vind ik een beetje een eng idee. Dit is een mooi alternatief en beter voor het milieu dan het gangbare maandverband ( denk ik). Voor mij zou het ook nog een idee zijn om zo'n inleg in een onderbroek te doen die niet van katoen is. Nu draag ik alleen onderbroeken met katoenen inleg ivm irritatie. Nu zijn dit niet de meest mooie onderbroeken die er zijn. Met zo'n inleg kan ik ook een keer een mooie, hippe onderbroek aan:-) Je mag zeker niet het internetadres noemen waar je ze gekocht hebt? Of misschien het merk?