Snap
  • Mama
  • Vaccin
  • doeslief
  • doenormaal
  • Corona
  • rellen

KAPPEN NOU!

Ik ga met deze blog waarschijnlijk een berg shit over me heen krijgen, maar weet je wat. Kom maar op! Ik ben echt boos. Al bijna een jaar proberen we corona eronder te krijgen, tot nu toe met wisselende successen. Al ruim drie maanden hebben we onze kinderen in totaal thuis gehad. We werken vanuit huis, sporten minder, houden afstand en dragen mondkapjes. Ik knuffel mijn oma niet, mijn kinderen des te meer.

Iedereen is corona-moe, maar wat er nu gebeurt gaat echt mijn pet te boven. Onvoorstelbaar. Hoe haal je het in je hoofd om je ongenoegen op deze manier te uiten? Ik vraag me af: ben je nu trots? Trots op de zooi die je hebt gemaakt? Op de schade die je hebt toegebracht aan hen, die het nu het zwaarst hebben? Of heb je misschien ergens toch een beetje spijt? En als je spijt hebt, is dat dan gegrond of enkel omdat je misschien herkend bent en een straf riskeert?

Met pijn in mijn buik ben ik gisteren gaan slapen. Ik kon wel huilen. En niet eens omdat ik of mijn familie getroffen wordt door de rellen. We wonen in een rustig dorp, maar Den Bosch is wel vlakbij. De hele avond heb ik helikopters over horen vliegen. Ik kon wel huilen omdat ik het ook niet meer weet. We houden ons aan de richtlijnen, houden onze kinderen thuis van school en ja, het duurt lang. Maar met dit achterlijke gedoe, gaat dit alleen maar langer duren. Ik laat het nieuws overdag bewust uit als de kinderen beneden zijn. Ik wil ze hiervoor beschermen. Hoe leg ik een gevoelige jongen van vijf jaar uit, dat deze mensen boos zijn dat ze om 9 uur binnen moeten zijn en daarom een hele stad vernielen, terwijl hij leert dat hij onenigheid met woorden moet oplossen? Of dat hij geen snoepje krijgt, maar de mensen in de stad een winkel openbreken voor een biertje? Hoe moet ik hem uitleggen dat hij voor de veiligheid even niet naar school mag omdat het te druk is, maar dat deze mensen wel en masse de stad in trekken voor een slooptocht? En het meest absurde: dat ze een ziekenhuis willen bestormen… Onvoorstelbaar. Ik wil de kids hiervoor beschermen.

Als je het niet eens bent met de overheid, richt je dan VREEDZAAM tot hen. Geweld is nooit een oplossing. “You can catch more flies with honey than with vinegar” is een mooi gezegde. Dat je laat zien dat je het ergens niet mee eens bent is prima. Sterker nog, we zijn niet voor niets een democratie. Dat je baalt van de avondklok mag (maar even serieus, waar wilde je naar toe dan? alles is dicht). En dat je niet gelooft in corona, ook een eigen keuze. Heb je vooral jezelf mee. En dat je niet gevaccineerd wil worden, ook al prima. Daarvoor geldt hetzelfde.

Maar ga GODVERDOMME niet op strooptocht door een stad, en blijf met je poten van andermans spullen af. Zeker van ondernemers die het in deze tijd al zo moeilijk hebben. We willen allemaal terug naar normaal, naar school, werk en sport. Of naar een simpel wandelingetje op de late avond. Maar hoe verder de rellen uit de hand lopen, hoe verder die hoop de grond in wordt gedrukt. Je schiet hier niets mee op. Je pakt hen aan, die geen verandering teweeg kunnen brengen. Je brengt mensen in gevaar. Ik hoorde dat er gisteren is geprobeerd brand te stichten in een winkel, waar mensen boven wonen. Je bent dus niet alleen op pad om te vernielen, maar ook om levens in gevaar te brengen. Jullie gedragen je als een stel kleuters.

Misschien moeten we jullie dan ook als kleuters behandelen. In mijn huis geldt: maak je iets kapot, dan biedt je excuses aan. Maak je iets expres kapot, betaal je zelf een nieuwe. Biedt je geen excuses aan, verlies je privileges. Dus voor de relschoppers: heb je spijt, biedt je excuses aan en help met opruimen. Als je niet in geld kunt betalen, doe het dan in actie. Help de ondernemers mee hun zaak weer op te bouwen en als je bent gepakt onderga je de straf die je krijgt. Heb je geen spijt: ook prima. Maar dan ook geen vaccinatie (al wilde je die misschien toch al niet), en ook geen zorg als je besmet raakt.

En mijn beste oplossing tot nu toe: verlaat Nederland gewoon als je het er niet mee eens bent. Kijk of je ergens in de wereld beter af kan zijn, en vertrek daarheen. Neem contact op met Donald Trump, kijk of je ergens een anti-corona, anti-vaxxer, pro-wapen eiland kunt oprichten en ga lekker daar zitten met zijn allen. Maar excuse me als ik niet op bezoek kom. Beter kwijt dan rijk. Maar ik daag je uit: probeer eens een land te vinden waar ze het perfect doen? Wat mij betreft doet de overheid hun best. Ze weten het soms ook niet, maar niemand heeft hier een antwoord op. Er wordt wat geprobeerd en werkt het niet, dan stellen ze het bij. En nee, het is misschien niet waar je op zit te wachten, maar verdomme, dit helpt niet. Van mij mag de boete zelfs omhoog. In België is-ie € 750,00. Dat zijn bedragen waar je tenminste bang van wordt.

Werkelijk waar mensen. Houd gewoon nog even vol, er komt een einde aan. Maar die avondklok blijft voorlopig. En vooral zo doorgaan, dan wordt-ie nog verlengd ook.

En voor de mensen die het met mij eens zijn: jullie doen het geweldig. Het is moeilijk, maar we houden vol. We doen het voor elkaar en met elkaar. Wij kunnen straks trots zijn op wat wij hebben bereikt, ondanks de vieze, groenbruine drek in het doucheputje van de samenleving die zich nu wil laten gelden (ja relschoppers, ik kan niet anders dan jullie zien als smurrie, geen spijt). We’ve got this!

3 jaar geleden

Roerend mee eens!!!

3 jaar geleden

Goed verwoord en helemaal mee eens, want dit heeft niets te maken met corona, het zijn idioten die alleen maar willen slopen!!