Snap
  • Mama
  • kanker
  • Wanhoop
  • #deel1
  • #ziekzijn
  • Kankerzooi

KANKERZOOI

Het woord dat precies omschrijft hoe de situatie is

Kanker

Het woord dat precies omschrijft hoe de situatie is. De situatie is verkankerd.. jij bent verkankerd, de kanker neemt je over. Het woord kanker beschrijft alles wat ik nu voel.

IK BEN BOOS, BOOS OP DE WERELD, BOOS DAT JOU DIT OVERKOMT, BOOS DAT IK HET NIET KAN WEGNEMEN, BOOS OMDAT IK NIET WEET HOEVEEL TIJD WE NOG HEBBEN MAAR VOORAL BOOS OP DE KANKER!

Ik voelde het al aankomen, de telefoon gaat, het is niet goed, ik heb kanker. Dat moment waarvan je denkt dat overkomt mij niet. Het moment dat je hele wereld instort. Waar ik altijd zo nuchter ben weet ik nu niet meer of ik van voor of achter leef. Het idee dat jij er misschien straks niet meer bent. Ik zie geen rede meer om nog adem te halen, om nog een minuut op de dag te besteden. Ja ik heb een zoon! Maar op dit moment is de wereld iets stoms. Ik weet dat we alleen hebben te horen gekregen dat je kanker hebt. Maar het idee dat ik jou kan kwijtraken is geen optie.

Ik bel het ziekenhuis elke dag zodat je sneller geholpen word. Maar ergens wil ik dat niet, ik wil niet weten of het misschien al te laat is, ik wil niet horen dat je levens vooruitzicht somber is. Het ergste van alles in dit verhaal is.. ik, ik kan niet zonder je. Maar waar ben jij, jou wereld stort nog veel harder in. Jou wereld die nog vol dromen zat stort in.

De dagen duren jaren, zelfs een minuut lijkt wel eeuwen te duren.. terwijl ik hieraan denk, denk ik deze minuten wil ik met jou besteden en niet zinloos weg willen denken omdat we nog niks weten. Het enige wat we nu weten is dat het er niet goed uitziet, maar wat is niet goed? Patat eten is ook niet goed maar je gaat er niet dood aan.

Ik weet dat het niet slim is om nu al het internet af te speuren want we weten inprincipe nog niks. Je hebt kanker, er zijn uitzaaingen maar waar zit de tumor? Ik zoek elke kankersoort op, wat houd het in, welke behandelingen bestaan er. Moeten we naar het buitenland? Alles om deze kankerziekte te verslaan. In mijn hoofd gaat het alle kanten op maar de goede kant? We moeten hoop houden. De ct scan is in zicht, wanneer we deze gehad hebben weten we meer. Maar ondertussen heb ik al een miljoen tranen gelaten, een miljoen paniekaanvallen gehad en een miljoen gedachtes die ik niet wil hebben…

Het weekend is voorbij, pff nooit gedacht dat ik zo blij kon zijn met de Maandag. Maar de maandag is aangebroken, weer een dag dichterbij de ct scan en de uitslag. Morgen ja dan is het dinsdag en moet je onder de ct scan. Nu weet ik dat een ct scan zo gepiept is en niets voorstelt maar, de uitslag van die scan maakt me angstig. Wil ik eigenlijk wel dat de woensdag eraan komt? Nee ik wil niet horen dat het slecht met je gaat.. Ik wil horen dat alles een grote vergissing was. De echo’s de bloedwaardes zijn verwisseld. Ik typ dit en denk pff ik ben er zelf bij geweest, ik heb de schade gezien. Het is niet best, dat is wat de arts zei. Maar ook artsen maken fouten. Wat een rollercoaster!

Morgen is de uitslag, dan zijn we een stapje dichterbij een eventuele behandeling. De stomste dingen gaan er nu door me heen. Wat trek ik aan? Zou iets me geluk brengen? Ik geloof niet in geluk of een god.

GELUK:

Maar op dit moment wil ik in alles geloven. Het is dus belangrijk wat ik aantrek iets waarvan ik voel dit brengt ons geluk.

GOD:

Ik brand een kaarsje en bid op goed nieuws, waar ik niet gelovig ben moet er toch ergens iemand zijn die me hoort. Ik bid dat het meevalt, ik bid dat de behandeling niet te zwaar zal zijn, maar vooral dat je nog heel lang in mn leven mag zijn.

Ik ben nooit zo goed in teksten schrijven, mijn taal is bagger en ik ga van hier naar daar. Maar ik zie dit als een dagboek en ik hoop dat mensen zich gehoord voelen. Ik sta zeker open voor verhalen van jullie. Voor nu sluit ik mijn blog en zal mijn volgende blog bestaan uit; de uitslag van de ct scan en hoe gaat het behandelplan eruit zien. Vergeet niet dat elke strijd er is om te winnen en ik ga niet voor minder! Wij gaan deze kanker, kanker verslaan! Wij gaan zorgen dat we jou stoppen. Het is nog geen verloren strijd!

Wij houden allemaal zielsveel van jou en zullen alles geven!

2 jaar geleden

Heel herkenbaar en heel puur geschreven. Mijn zus attendeerde mij op jouw geschreven stuk. Ze zei, dat had jij geschreven kunnen hebben. Veel sterkte de komende tijd.