Snap
  • Mama
  • Nieuws

Kamperen, Heerlijk, vakantie Deel 1

Kamperen met vier kinderen, denk je even in wat ik allemaal meesleep op vakantie. Juist.. veel te veel!

Inpakken:

Na enig onderzoek, lees gesprekjes met mede moeders, kwam ik erachter dat de meerderheid hun gezin zelf hun spullen laat inpakken. Je geeft ze een lijstje met wat ze moeten inpakken en alles wat ze extra meenemen mag, zolang het in de koffer past. Zo heeft de moeder meer tijd om de nodige boodschappen te doen, camping spullen opzoeken, campingspullen testen, alles in tassen of kastjes proppen, het huis netjes en schoon achter laten. alles wassen wat toch nog mee moet. Al het beddengoed bij elkaar zoeken. Speelgoed voor de verschillende leeftijden meenemen. CD’s voor in de auto. Medicijnen, ook best handig. Genoeg leesvoer. (niet dat we aan lezen toekomen, maar voor het geval dat.) Lijstjes afwerken. Gevalletje check, check dubbel check.

Zo doe ik het dus niet. Ga ik volgend jaar ook eens proberen. Ik pak tot nu toe elke vakantie alles zelf in. Ik ben iemand die graag de controle houdt over de georganiseerde chaos hier thuis. Ik weet zeker dat iedereen kleding heeft voor elk weertype. Dus als ze underdressed de tent uit komen (blote buiken is favoriet op vakantie.) kan ik roepen voordat ze zeggen ‘ik heb niks anders’. ‘Die rode, rechts onderin je koffer.’ Toch fijn die controle. over het algemeen vergeet ik niks. Ja, dat zeg ik met enige trots! Dus als ik het uit handen kan geven, geef ik ze volgend jaar een briefje. Met waarschijnlijk een uitgebreide omschrijving en foto’s van de kleding stukken. Don’t judge me!Ik heb tijd nodig om af te kicken!

De reis:

Wij moesten dit jaar zo’n 12 uur in de auto. Dan heb je niet zo´n ongelofelijke volle boodschappen tas nodig zeg je? HA! Dan ben je nog nooit met mij op vakantie geweest.. Ik zou midden in de nacht maar zin in pinda’s krijgen, of chips, of worst, koek ook altijd lekker. De kinderen moeten ook iets te kauwen hebben als ze vervelend worden. Ook verschillende baby versnaperingen. Het arme ventje krijgt een stuk rijswafel als wij chips eten. We gaan drie weken stokbrood tegemoet dus een broodje als afscheid is ook wel lekker. Zou je net zien als ik een broodje pak dat ineens iedereen brood wil, dus maar een familie pakket aan brood mee. Dan nog drinken in alle soorten en maten. Flesjes voor nood en voor de volgende ochtend. De babyvoeding. Spuugdoeken, luiers en alles wat daarbij komt kijken. Koffie en niet te vergeten snoep! En iets waar wij wakker bij blijven. Van dat vreselijk naar zuurstok smakende drinken. Van één slok ben je weer een uur wakker. Ik had weer genoeg mee zeg maar. En dan heb ik het nog niet eens over alle boekjes, kleurboeken en spelletjes boeken ik mee had voor de kinderen. Ja, die kinderen die groten deel van de nacht netjes hebben geslapen.. ;) We hadden het makkelijk een week overleefd als we ergens waren verdwaald. Ik deed net of ik die dag erna niet in bikini over het strand hoefde te huppelde en heb me de hele nacht vol gepropt. Af en toe een kind weer in slaap gesust maar dan gerust weer verder eten. We hebben een prima heen en terug reis gehad! En dat allemaal mede dankzij, mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeggen.. mijn overvolle boodschappen tas.