Blog header image

Kadootjes en nog meer kadootjes!!!

​Tja daar zijn we weer! Inmiddels zijn mn lieve meisjes afgelopen zondag alweer 4 jaar geworden.

 Het was een super feest! Ze hebben genoten, veel kadootjes gekregen die nog niet eens allemaal uitgepakt zijn. Te veel om op te noemen. Maar er was ook nog een andere super verrassing die ochtend. 

Al jaren roep ik dat ik graag een poes/kater zou willen hebben in ons huis. Ik ben als kind opgegroeid met heel veel dieren thuis. Zo hadden we cavia's, een reuze konijn, een hond, een poes, woestijnratjes, vogels, vissen en misschien nog wel meer, dit is wat ik mij zoal herinner van vroeger. Iedereen vond het ook leuk om dan bij ons te spelen en ook even met de dieren te spelen! Sinds mijn 6de (geloof ik) hadden we een poes. Nu al die jaren later (30 ofzo hihi) hebben mijn ouders nog steeds een poes. Steeds als er een poes overlijdt dan ga ik mee om met hen een nieuwe uit te zoeken, veelal uit het asiel, want die beestjes verdienen ook een fijn thuis! Wel zijn dit vaak poezen die wel een kleine gebruiksaanwijzing hebben. Niet erg aanhalig, bang voor vreemden, niet op te tillen enz. Maar bij mijn ouders hebben ze toch een fijner plekje dan in een (vol) asiel. Maar al jaren roep ik dat ik dat thuis ook wil! Nu de meiden er zijn al helemaal. We hebben ook best veel dieren hoor, een hond (inmiddels 14 jr), konijn, kippen en postduiven. Mede door de postduiven zag mijn man een poes niet echt zitten. Snap ik aan de ene kant wel, maar ik wil geen buitenpoes. Ik wil er binnen van genieten (mijn ouders hebben ook altijd de dieren binnen gehouden) 

Zo kwam het 7 weken geleden ineens dat mijn collega zei dat hij een kitten had. Zijn poes was bevallen, dit was een mooie kans voor mij. De kleine dames al 4, en zouden goed kunnen begrijpen wat allemaal wel en niet kon moet zo'n dier! De grote meid van 9 en de kleine dames zijn allemaal gek op katten, dus waarom niet! Het gesprek aangegaan met mn man, bij alle moeilijkheden die hij aangaf, wie geeft hem eten als we op vakantie zijn, want mijn moeder doet dat niet (vind katten verschrikkelijk!), ik wil dat beest niet buiten hoor!, en nog meer van dat soort argumenten... Bij alles kon ik een tegenargument geven. Ik zag geen beren op de weg, hij wel! Ondertussen had ik met mijn collega contact gelegd via de Whats app en hij had een paar foto's gestuurd. Och wat een droppie! Een katertje.... Ook had ik via Marktplaats een kattenbak, voerbakjes en poepschepjes gevonden tegen een redelijke prijs. Langzaamaan begon mijn man ook aan het idee te wennen en stemde min of meer toe... (ik hoorde graag wat ik wilde horen!) 

We hadden samen met mijn collega besloten om dit katertje, die we Tommy hebben genoemd, op zaterdagavond op te halen en dit zou dan een extra verrassing zijn als de tweeling zondag jarig was! 

Onder luid gemiauw heb ik Tommy opgehaald zaterdagavond (manlief verzorgde alle slingers en ballonnen voor het feest). Thuis meteen overal rond gesnuffeld, kennis gemaakt met de hond en uitgebreid geknuffeld. Zondagochtend hebben we gezongen bij het bed van de meisjes en daarna ben ik snel naar beneden gegaan om hem op te pakken en hem als verrassing te laten zien. De meiden kwamen beneden en riepen, ohhhhhh kadootjes, ballonnen, Frozen slingers en Minions slinger en toen ineens hadden ze het in de gaten..... OOOOOHHHHHHHHHHH TOMMY!!!!!!! Die blikken van die meiden, alle 3, vergeet ik nooit meer! Zo blij waren ze met hem! Wat een top verrassing! (doen we niet elke verjaardag hoor hahaha)

Inmiddels is hij alweer 5 dagen bij ons, speelt heel veel, heeft lekkere scherpe nageltjes, bijt (zachtjes) overal in, kan heerlijk knorren en bij je liggen slapen, is lekker ondeugend, eet, drinkt, poept en plast op de kattenbak. Kortom een Topper!! De meiden willen graag naar hem toe elke keer. Moeten nog wel beetje wennen aan af en toe een nagel in je arm, hand of been, maar dat moet van beide kanten geleerd worden dat dat niet mag.

En ik?????? Ik geniet zoooooooo van t kleine beestje!!! Ben klein beetje verliefd op hem!

(Tijdens de verjaardagsvisite is hij nog een tijd gewoon beneden gebleven, lekker kroelen met de familie die razend nieuwsgierig waren.. Toen het drukker werd s' middags hebben we hem boven in een slaapkamer gedaan, waar hij alleen maar geslapen heeft! Ging heel goed dus..)

7 jaar geleden

Leuk zeg. Nu lekker knuffelen!

7 jaar geleden

Wat een lief en leuk kado. lekker van genieten!!!