Snap
  • Mama
  • Relatie

JOYCE - DEEL 1

Maak kennis met David & Joyce

Ik kijk David aan ‘wil je dat echt?’ ‘Ja, ik meen het. Ik ben er klaar voor.’ Ik voel me intens gelukkig en ik kus hem. Eindelijk gaan we samen voor een kindje. Ik wilde het al langer maar David was er nog niet aan toe zei hij. Ik vond het onzin, we hebben een vrijstaand huis, David heeft een goede baan, we hebben genoeg geld om een kindje op te kunnen voeden en ik ben fulltime thuis. Ik ben bijna 30 en mijn eierstokken rammelen al een paar jaar. Mijn vriendinnen hebben al kinderen en ik als enige niet. Ik val buiten de groep en dat voelt niet goed. Ik ben met alles de eerste geweest. Een huis kopen, samenwonen, trouwen. Behalve met kinderen. Ik kom niks tekort hoor, bij David. Ik krijg wat ik maar wil, behalve dat kind en dat maakte me onzeker. Tot vandaag.

David en ik kennen elkaar al lang. We hebben elkaar op de middelbare school ontmoet. David zat twee klassen hoger. De vonk sloeg niet gelijk over. We zijn lang gewoon vrienden geweest, maar toen ik 18 was hebben we elkaar gevonden. Het was dus geen liefde op het eerste gezicht. Vanuit mijn kant dan. David wilde me al langer, daar maakte hij geen geheim van. Hij schreeuwde ook van de daken dat hij mij zou krijgen, hij was er van overtuigd. David weet altijd alles zeker en dat straalt hij ook uit. Tegen David in gaan is eigenlijk geen optie. Niet voor mij, maar ook niet voor de mensen om hem heen. Sommige mensen zijn bang voor hem, het is onzin want David zou nog geen vlieg kwaad doen. Soort van dan. David is gewoon het type man die je zegt wat je moet doen. Ik vind het heerlijk, ik hoef nergens over na te denken. Thuis zijn en mooi zijn, dat is wat ik moet doen.

‘Joyce we gaan’ zegt David. We zijn op een feestje van één van mijn vriendinnen. Ze wordt 30. Ik zag een kwartier geleden al aan David dat hij het gehad had. Ik snap het wel, hij werkt hard. En eigenlijk vind ik het ook wel fijn. Eerder vanavond hebben we het gesprek gehad over ons kindje. Of nouja, de plannen om een kindje te maken. Als we nu snel naar huis gaan kunnen we misschien nog snel even.. ehh.. ja. Vanavond zal ik vast niet bezwangerd worden, maar het kan ook geen kwaad om seks te hebben. Ik heb wel eens in zo’n tijdschrift gelezen dat je zo veel mogelijk sperma.. ‘Joyce, meekomen, nu.’ Ik hoor aan alles dat David er klaar mee is, dan kan ik maar beter snel gaan, anders komt er helemaal geen seks meer vanavond. Ik zeg mijn vriendinnen gedag en stap bij David in de auto. ‘Sorry schatje’ zeg ik tegen hem als ik naast hem zit. Hij reageert niet, start de auto en rijdt de straat uit, op naar ons huis. David heeft gedronken, ik vind het niet fijn als hij rijdt na een paar biertjes, maar ik weet ook dat ik gedoe krijg als ik er iets van zeg. Ik accepteer het en ach.. het is niet zo ver.

Ik denk na over het feestje van mijn vriendin. Haar man had het feest voor haar geregeld. Superlief. Nog een paar maanden, dan word ik 30. Ik ben benieuwd of David ook iets voor mij heeft geregeld. Bij David weet je het nooit, dus ik reken nergens op. Als we thuis komen loopt David gelijk naar boven. ‘Ga je slapen?’ ‘Ik ben moe Joyce. Wanneer snap je dat nou eens? Ik werk me de pleures, jij zit hier heel de dag op je luie reet.’ Hij loopt naar boven en ik weet dat we vanavond geen kindje gaan maken. David heeft ook eigenlijk gelijk. Ik doe helemaal niks. Ik heb vaker aan David voorgesteld om werk te zoeken. Al is het maar voor twee dagen per week. David vindt het onzin. Hij verdient genoeg. Het is ook lief toch? Hij gunt het me om altijd leuke dingen te doen. Een tijdje geleden zei ik tegen David dat ik me alleen voelde, heel de dag in dat grote huis. Ik kan schoonmaken en boodschappen doen, maar verder verveel ik me kapot. Het was zo lief, David kwam een dag later thuis met een hondje. Ik heb haar Macy genoemd. Toen David Macy aan me gaf zei hij ‘Zo, nu hoef je nooit meer alleen te zijn.’ Stiekem ben ik nog wel vaak alleen, maar dat vertel ik hem niet. Een gegeven paard moet je niet in de bek kijken toch?

Ik laat Macy uit en loop daarna naar boven. Ik hoor op de trap al dat David ligt te snurken. Ik haat het als hij snurkt. Eigenlijk doet hij dat alleen als hij teveel heeft gedronken. En ook dat haat ik. Vriendinnen zeggen dan dat hun man ook wel eens een biertje teveel drinkt. Maar bij David is dat anders. Maar goed, ik moet niet teveel klagen. Ik heb alles wat ik wil. Een man, een huis, een auto, Macy, vriendinnen en straks ook een kindje. Als ik naast David ga liggen denk ik na over ons toekomstige kindje. Hoe zal het zijn, David als vader, ik als moeder. Samen wandelen met de kinderwagen. Lange zondagochtenden met de baby in bed. Al denkend aan de baby val ik in slaap.

De volgende ochtend word ik wakker van David. ‘Zo kom jij eens even hier, dan gaan wij een baby maken. Dat wil je toch? Lekkertje?’ Ik kijk hem lachend aan als hij me bovenop zich trekt. Tijd om wakker te worden heb ik niet. Hij trekt mijn slipdress uit en gooit me naast zich op mijn rug. Hij zoent me in mijn nek, terwijl ik al weet dat daarna hij drie keer over mijn rechtertepel likt en dan twee keer over mijn linkertepel. Daarna voelt hij met zijn vingers of ik nat ben en dan stoot hij in me. 4 minuten, soms 5 of 6. Dan is het klaar. Ondertussen denk ik na over wat ik vandaag allemaal ga doen. Al is het vandaag anders, nu ik weet dat we een baby maken. 5 minuten later krijg ik een kus op mijn wang van David ‘zo dat was lekker he?’ Ik glimlach naar hem als hij uit bed stapt. Hij rekt zich uit en loopt naar de douche. Ik heb eens ergens gelezen dat je na de seks even moet blijven liggen als je zwanger wil worden. Dus dat doe ik. Als ik na 10 minuten bij David onder de douche wil stappen is hij al klaar.

‘Zullen we nog even samen douchen?’ vraag ik hem. In het begin van onze relatie deden we dat vaak. Ik kon daar zo van genieten. ‘Nee geen zin Joyce. Heb genoeg gehad. Ik ga naar beneden.’ Ik stap zelf onder de douche. Soms baal ik er zo van dat David zo doet. Ik weet dat ik niet mag klagen, maar soms zou hij best een beetje liever mogen zijn. Ik droog me af en kleed me aan. Mijn haar en make up doe ik straks wel. Ik weet dat David daar een hekel aan heeft, maar het kan me even niks schelen.

‘Joyce wat heeft dit te betekenen?’ ‘Sorry schatje, ik wilde eerst even eten.’ ‘Dat bedoel ik niet, ik bedoel dit’ en hij houdt mijn telefoon in de lucht. ‘Ben je veilig thuis gekomen?’ ‘Wie stuurt dat?’ ‘Wie stuurt dat Joyce? Moet je dat echt vragen? Je bent nog dommer dan ik dacht.’ Ik ruk de telefoon uit zijn handen en zie dat het berichtje van Ivar is. Ivar is de man van de vriendin die gisteren 30 werd. ‘David doe niet zo moeilijk. Ivar vraagt dat gewoon omdat hij wil weten of we veilig thuis zijn gekomen. Wat denk je nou? Ik heb toch genoeg aan jou?’ Ik ga achter hem staan en sla mijn armen om hem heen. ‘Ik houd je in de gaten Joyce. Je moet uitkijken met die mannen. Je weet hoe ze zijn.’ Ik houd wijs mijn mond en loop naar boven om mijn make up te doen. 

's avatar
7 jaar geleden

Vooral door gaan!

's avatar
7 jaar geleden

Woehoee!! Next!! Is wel even omschakelen nu geen joey en leonie meer te lezen hihi went vanzelf..

's avatar
7 jaar geleden

Wauw ik had niet gedacht dat je zo snel al een nieuw verhaal zou hebben, maar het begin in goed! Je weet dat die man problemen gaat geven ;)

Joy1980's avatar
7 jaar geleden

Goed bezig

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Leonie1988?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.