Snap

Joolz Traveller ervaring???

Ik ga op vakantie en neem mee.... en toen begon het natuurlijk. Hoe en vooral wat sleep ik en moet er mee?

aangezien ons mini meisje de komende twee jaar toch geen echte herinneringen aan vakantie overhoud, ze zorgt voor flinke korting met reizen, besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en boekte ik twee reizen. Gewoon omdat dit twee plekken zijn op mijn lijst die ik heeel heeel erg graag wil zien.

Ik heb sinds home alone 1 t/m 100, en meerdere kerstfilms die zich afspeelde in NY city, al deze sfeer graag in het echt willen meemaken. En ik ben zo blij dat ik de dag na kerst (3e kerstdag) nu samen met mijn vriend en ons meisje naar NY ga vliegen. Mega spannend maar goed, no guts no glory. Om het verhaal helemaal rond te maken vliegen we vervolgens in het voorjaar naar Canada om daar 15 dagen rond te gaan trekken met een kamper. Nog spannender maar ik ben er al eens geweest, dus de spanning is daarom iets minder. 

Nu bereid ik me heel erg graag voor, dat deed ik al toen ik alleen of met zn tweetjes op pad gingen. Bestemming maakt dan niet zo heel veel uit maar ik wil graag weten hoe en wat ik kan verwachten. 

Reizen met een mini versie van jezelf is natuurlijk een uitdaging maar daar houd ik wel van, ik pak deze kansen dan ook met beide handen aan. 

Maar goed. Ik concentreer me qua tip en trucs eerst op onze zelf geboekte ( lees reis en hotel los van elkaar geboekt) op het avontuur naar NY. 

Ons meisje zal dan 1 jaar een een paar weekjes zijn. Ze gaat zeker dan nog in een kinderwagen vertoeven en graag willen rond rijden in haar wagentje. Toen kwam bij mij de vraag op: hoe ga ik dat in godsnaam aanpakken. 

Uitdaging 1. Vliegen 

De dames van BudgetAir hebben er al voor gezorgd dat we een bassenet of reiswiegje ter beschikking hebben zodat ze niet de hele tijd bij ons op de schoot hoeft maar ook lekker kan spelen/slapen wat ze ook maar wilt in haar eigen coconnetje. Met een beetje geluk zit ze dan nog binnen de marges die de luchtvaartmaatschappij stelt aan haar lengte en gewicht. In het geval dat ons dametje dan toch te groot of te zwaar is neem ik voor de zekerheid de Deryan air Traveller mee. Het gewicht wordt dan verdeeld waardoor je minder druk op je schoot hebt en je kan er een stoeltje van maken of matrasje. Dit kun je vervolgens dan op de uitklaptafeltjes leggen waardoor je je handen vrij hebt en zelf iets meer bewegingsruimte hebt. Opgevouwen past ie prima in de handbagage en wegen doet het ook niet veel, ik neem hem in ieder geval mee (better safe then sorry). 

Er van uit gaande dat we het wiegje gewoon kunnen gebruiken zitten we aan een rechte wand waar het wiegje aangehangen wordt. Zodra we stabiel in de lucht  hangen mogen we er gebruik van maken. Bij het opstijgen en dalen moet ze wel op de schoot. Dat geeft ook niks aangezien we haar dan gaan laten drinken zodat ze slikt en ze de druk in haar oren beter kan verwerken. Dit heb ik veel mama's en papa's al zien doen voordat überhaupt zelf dacht aan kinderen dus deze tip neem ik mee. Proberen kan altijd denk ik dan maar. 

Dan het boarden. Aangezien we een joolz hebben en ik na lang nadenken niet van plan ben om een extra paraplu buggy aan te schaffen, nemen we deze mee. Hij is natuurlijk groter en niet super handig maar daar is natuurlijk ook wat op bedacht. De Joolz Traveller. Een hele mooie tas waar je je favo kinderwagen mooi in kan opbergen zodat hij er ongeschonden bij je bestemming weer uit komt. De oplossing wat mij betreft aangezien ik (mocht er ooit een tweede spruit komen) de joolz ook al gereserveerd heb voor hem of haar. Veel beschadigen wens ik mezelf dan ook niet toe. Na een zoektocht op het internet ben ik de Joolz Traveller tegen gekomen. Hij is nieuw en voor dezelfde prijs koop je ook een buggy. Dilemma's dilemma's. Huren is ook een optie. Nu hebben andere merken kinderwagen ook een vliegtas maar een staat nergens gegarandeerd dat een Joolz hier ook in past. Op marktplaats kun je ze huren. Nadeel is dat je particulier huurt, geen contract heb en dus ook geen klantenservice en garanties. Vanaf €15,- per week en een €100,- aan borg mag je ergens in het land bij mensen de tas gaan ophalen. Aangezien ik in het zuiden woon is dat ook niet erg handig qua reistijd en als ik alles eens bijelkaar heb opgeteld (benzinegeld en huur keer twee keer op reis) dan kon ik er net zo goed zelf een kopen. Zo gezegd, beslist en gedaan, heb ik er een aangeschaft. Nadeel is dat je hem moet inchecken bij de rest van de koffers.

Nu is mijn grote vraag. Wie heeft er ervaring mee en hoe pakte jullie het aan? Kinderwagen al thuis inpakken en je kleintje in een draagzak meenemen? 

Als ik terug ben van mijn reizen maak ik een blog met mijn ervaringen en tips en trucs! 

6 jaar geleden

Hee, De joolz tas moet ingecheckt worden zover ik nu weet. Maar onze draagzak gaat zeker mee! Dan moet papa maar mama's tas vasthouden????.

6 jaar geleden

Allereerst: super leuk!! En hier een Nuna Pepp Luxx met tas gekocht en een draagzak mee (Ergobaby). Wij hebben ook een Joolz en ik wilde de wagen inderdaad ook niet om zeep helpen met oog op een tweede. De kleine (die nog wel wat jonger was) in de wagen gehouden tot aan boarden. Haar daar overgedaan in de draagzak en de wagen even snel in de tas gevouwen en ingecheckt. Ik weet alleen niet zeker of je de Joolz ook zo ver mee mag nemen.. als het kan zou ik zo lang mogelijk de wagen bij je houden; sowieso handig om je handtas enzo aan te hangen, want je hebt in totaal toch altijd meer mee dan gehoopt. Veel succes en plezier!