Snap
  • Mama
  • ouderschap
  • #family
  • #opvoeden
  • #jongemoeder
  • Jongeouders

Jong ouder worden, het einde van je leven ? Voor mij niet.

Er zijn best een hoop mensen die denken dat je leven voorbij is op het moment dat je een kindje krijgt, zelf ervaar ik dit heel anders.

Zelf was ik 21 toen ik beviel van mijn eerste kind. In mijn vrienden en kenissen kring merkte ik al dat dit voor hun het einde van hun leven leek te betekenen als ze in mijn schoenen zouden staan. Hoevaak ik wel niet hoorde "nou als die kleine er eenmaal is kan je niks meer, zit je 24/7 met een kind".

Voor mij voelde dit helemaal niet als het einde van mijn leven, het was een bewuste keuze en voor mij was het juist het begin van een mooi nieuw leven. Anders ? Natuurlijk ! Maar mooi.

Dat er een hoop ging veranderen was zeker, maar dat maakte ook niets uit. Hier hadden we immers bewust voor gekozen. Dat we niet meer konden stappen elk weekend en gaan en staan waar we wilden, wanneer we dat wilden maakte voor ons dan ook helemaal niets uit. We kregen iets veel leukers en uitdagenders te doen, het opvoeden van een klein lief mannetje.

En zitten we nu 24/7 met een kind ? Nee ! Zijn we 24/7 verantwoordelijk voor onze kinderen ? Natuurlijk ! En ook wij gaan echt wel eens een keertje samen weg of iets dergelijks. Dan hebben de kids een leuke dag bij hun opa's en oma's. Kinderen blij, wij blij. 

Met een goede planning in je dagelijkse leven met een kind of kinderen kom je al een heel eind. Dus is jong ouder worden nou het einde van je leven ? Zeker niet, alles behalve dat !

Hoe ervaren jullie dit ?