Snap
  • Mama
  • basisschool
  • kleuters
  • peuterpuber
  • schoolpleinmoeder
  • motherhood

''Jij bent de stomste moeder van de wereld''

Mijn vuurdoop op het schoolplein..

Het is half 3 en mijn wekker gaat, ik moet namelijk Zoë ophalen van school. Ik trek mijn sokken, schoenen en jas aan. Pak mijn sleutels en gooi mijn tas om me heen. De basisschool staat letterlijk tegenover ons huis, het is een kleine 10 meter lopen. Ik loop naar buiten, gooi de deur dicht en hobbel naar het schoolplein. Vanwege Corona moeten de ouders hun kinderen in etappes wegbrengen en ophalen. Ik breng Zoë om half 9 naar school en haal haar om kwart voor 3 weer op. Ik wacht dus nog even voordat ik het schoolplein oploop. 

Zodra je kind naar de basisschool gaat kom je in aanraking met allemaal nieuwe fenomenen. Zo ook het bekende fenomeen: ''spelen''. Je kent het wel je kind rent naar je toe vanaf het schoolplein.. en vraagt: ''mama mag ik bij.. (naam).. spelen''? Zoë gaat sinds oktober naar school en ik dacht dat ze voorlopig nog niet met andere kindjes wilde spelen. Maar niets is minder waar.. na +- 2 weken kwam ze al naar me toe gerend of ze mocht spelen. Uiteraard zei ik ja en zo kwam er een vriendinnetje bij ons spelen. Zoë was die middag erg overprikkeld en moe dus ik besloot dat het wel even de laatste keer was.

Je snapt wel dat vanaf dat moment er iedere dag aan mij gevraagd werd: ''Mama mag ik spelen''? Haar vader heeft een paar keer toe gezegd maar om nou iedere dag te spelen vind ik zelf een beetje overdreven, daarom besloot ik nee te zeggen, en dat heb ik geweten! Waar alle ouders bij stonden begon mijn dochter een dikke scene te schoppen en schreeuwde: ''Jij bent de stomste moeder van de wereld, ik mag nooit wat van jou''. Ze besloot richting het speeltoestel te rennen. Ze is zo snel dus voor ik het wist stond ze bovenaan bij de glijbaan. Ik probeerde het ''cool'' te spelen maar echt niet dat ze van plan was om mee te gaan. Ik pakte haar snel bij haar jas en tilde haar rustig van het toestel. Ze begon keihard te schreeuwen: ''AUW AUW mama je doet me pijn''. Oeeeh mijn bloed begon lichtelijk te koken ik dacht wat maak je me nou voor al die ouders!? 

Uiteindelijk heb ik haar huilend en krijsend van het schoolplein af moeten tillen alleen maar omdat mevrouw zo nodig bij een vriendinnetje wilde spelen. Jullie snappen mijn vuurdoop op het schoolplein heb ik dus wel gehad.. 

Laten jullie je kindjes vaak bij vriendjes/vriendinnetjes spelen na schooltijd?

Vergeet ons niet te volgen op Instagram : @me.and.zoe_

3 jaar geleden

Een afspraak maken dat dit bijvoorbeeld alleen op woensdag mag? Of als het van tevoren afgesproken is? Dat vind ik zelf erg prettig, ook wel omdat ik verder van school woon dan 10 meter, maar ik vind het vervelend om voor Jan L naar school te gaan. Ik zou het er s ochtends al over hebben, wanneer ze wel en niet mag spelen na schooltijd... hier werkt dat prima, ik hoop dat je iets kunt met de tips... want dit lijkt me niet te doen haha! En wat betreft die scène: iedereen herkent dit vast, no worries! Veel succes

3 jaar geleden

Een afspraak maken dat dit bijvoorbeeld alleen op woensdag mag? Of als het van tevoren afgesproken is? Dat vind ik zelf erg prettig, ook wel omdat ik verder van school woon dan 10 meter, maar ik vind het vervelend om voor Jan L naar school te gaan. Ik zou het er s ochtends al over hebben, wanneer ze wel en niet mag spelen na schooltijd... hier werkt dat prima, ik hoop dat je iets kunt met de tips... want dit lijkt me niet te doen haha! En wat betreft die scène: iedereen herkent dit vast, no worries! Veel succes!