Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Jel & Tes: Het onderzoek naar second love

Verbazing over de Second Love-blogs, de nodige gesprekken hebben wij hierover gevoerd. Jel en Tes op onderzoek; op Second Love...

Een account was zo aangemaakt; een niet bestaande moeder van 2 kinderen die toch wel wat eenzaam was en niet door haar man werd aangekeken. Er volgde een mail van Second Love; het profiel kwam in aanmerking voor een premium lidmaatschap! Toe maar zeg, een gratis lidmaatschap! Na nog geen half uur werd het bevestigd; een kwartaal gratis premium membership. Nou nou, boften wij even. Ons onderzoek kon dus volop los; we hadden van tevoren bedacht dat het echt hilarisch zou zijn. Voor ons beiden geldt: Er viel al gauw weinig te lachen... 

Allebei vonden wij het spannend, want onze bedoelingen waren verre van serieus. De kans bestond dat we zouden worden ontmaskerd als stuntelige journalisten en dat we zouden worden verwijderd. Maar vol goede moed begon ons avontuur.

De verhouding man/vrouw is echt ver te zoeken. 80% man, 20% vrouw. Als vliegen op stroop doken ze op de niet bestaande moeder. Binnen een half uur hadden wij een dozijn berichtjes. Van Gert uit Groningen tot aan Harry uit Hilversum. Bij wijze van spreken dan. We noemen hier natuurlijk geen namen en woonplaatsen. Allebei gingen we een berichtje beantwoorden. En zo ontstond er een levendige berichtenwissel. We vroegen waarom ze zich hadden ingeschreven en wat ze zochten. Lees mee met de afzonderlijke ervaringen van Jel en Tes.

De ervaring van Tes:

Om goed onderzoek te kunnen doen had ik een extra account aangemaakt. En jawel hoor, was Jel in gesprek met Gert uit Groningen, kreeg ik van diezelfde Gert een berichtje. Zelfde inhoud, zelfde verhaal. Dus ook op Second Love zijn de mannen aan het 'vreemd gaan'. Of nou ja, een gewone vleeskeuring. Maar ze zijn allemaal enthousiast en direct gek op je ondanks dat er geen foto bij het profiel staan. Een paar berichten waren zo ranzig, die zal ik hier niet herhalen. Die kregen een enkeltje digitale prullenbak. Wat mij met name opviel dat er veel mannen gewoon op zoek zijn naar een maatje. Een enkeling wilde gewoon een eenmalig avontuur, maar de meeste mannen zijn eenzaam. Ze willen niet scheiden, ook vanwege eventuele kinderen. In sommige gevallen is de relatie goed maar tussen de lakens niet. Ik had na een halve dag genoeg gezien en gehoord. Buiten dat dit sowieso niet aan mij is besteed vind ik het nog steeds een nare gedachte dat er vrouwen (en mannen) worden bedonderd door hun partner. Maakt niet uit wat de beweegredenen zijn. Met sommige mannen had ik zelfs medelijden, voor zover ze eerlijk waren natuurlijk. Als je je al inschrijft op zo'n website ben je al niet eerlijk. Ook niet naar jezelf. Klinkt raar, maar ergens begrijp ik het wel. Niet alleen arme bedrogen vrouwen, maar ook arme mannen.

De ervaring van Jel:

Met enige zenuwen openden we de eerste berichten. Toch maar reageren op een paar? Vooruit.. Vol verbazing vuren we de vragen op deze mannen af en de antwoorden zorgen voor een nog grotere verbazing bij mij.

De bedrogen partners zijn natuurlijk niet op de hoogte. Dat zou immers die "heerlijke" spanning weg halen en daar gaat het voor deze mannen (en vrouwen?) met ego's zo groot als een mammoet veelal om. De een zegt dat het zelfs haar eigen schuld is, de ander oppert iets over Netflix die overuren draait. Een aantal hebben dit al eerder gedaan maar na een poosje zijn ze er op uitgekeken en willen weer wat nieuws. Ongeveer net zoals een junk die verlangt naar zijn volgende nieuwe shot.

Er is één man die zegt een open relatie te hebben. Na wat doorvragen kom ik er achter dat dit een eenzijdige open relatie is. Gewoon vreemdgaan dus. De reden waarom deed mij doen exploderen. Hij vond dat hij dit wel verdiende na een lang traject in het ziekenhuis om zwanger te worden. Juist ja. Ik kon mij niet beheersen en heb mijn ongezouten mening gegeven. Zijn reactie? We zijn geen match dus ik ga op zoek naar een ander.

Het zijn de buurmannen/buurvrouwen waarvan je het niet verwacht. Dat leuke stel in je vriendenkring. De verpleger van je oma. Die man die net iets te lang naar je staart als jullie naast elkaar voor het stoplicht staan. Op zoek naar spanning en lust. Communiceren graag met een vreemde spannende vrouw/man over hun problemen in het huwelijk waarvan ik denk dat als ze die aandacht juist aan hun partner geven het een hoop lidmaatschappen op second liars uuuuh love zou schelen. 

7 jaar geleden

Ja, dan gaan ze via de gewone datingsites vrouwen zoeken. Dus daar win je niets mee. Je creeert alleen vervuiling en je weet dan niet meer of iemand echt op zoek is naar liefde of voor een avontuurtje

7 jaar geleden

haha, daar heb je wel een punt ;)

7 jaar geleden

Geen idee hoe. Iets van een soort van digitale handtekening die de partner moet zetten. Toestemming geven via een officiële manier? Iets met je Digi-D? Ik ben geen ICT-er, dus heb er geen verstand van. Maar er zal toch wel iets mogelijk zijn op dat gebied?

7 jaar geleden

(Tes) Mooi initiatief, maar hoe gaat zoiets in de praktijk? Krijgt de partner een mail oid? Er wordt al gelogen, dus zal de vreemdganger daar ook wel mee rotzooien. Kan niet worden gecontroleerd helaas. Stiekem vind ik ook echt niet kunnen!