Snap
  • Mama
  • Babyspullen
  • zwangerschapsbeha
  • voedingsbeha
  • Behamaat
  • maatwijzer

Je maat(je)

In deze bijzondere periode durf ik ervan uit te gaan dat jij je maatje hebt gevonden. Je bent gelukkig met je maatje en samen met de kleine gaan jullie een mooie toekomst tegemoet! Maar hoe zit dat met je andere maat(je). Ben je daar net ook gelukkig mee?!

Je andere maat(je)… Ik heb het dan even over je beha-maat… Krijg jij tijdens je zwangerschap de borsten waar je stiekem altijd al van droomde? Of weet je je eigenlijk niet zo goed raad met je nieuwe lijf? In beide gevallen is het goed om te weten dat je borsten extra aandacht verdienen. Draag dus comfortabele beha’s die je borsten goed ondersteunen. Als je bovendien kiest voor MOOIE lingerie, dan zul je gauw weer maatjes worden met je nieuwe lijf!

Je juiste maat(je) Omdat het belangrijk is dat je beha goed en comfortabel zit, moet je de juiste maat bepalen. Nu schijnt het zo te zijn dat 80% van de vrouwen een verkeerde beha-maat draagt, dus als je zwanger bent weet je het vast helemaal niet meer… Daarom even wat praktische tips om vrij eenvoudig je juiste maat te bepalen.

Bepaal je maat(je) Stap 1: Je omvangsmaat (cijfers in de maat) Doe een beha aan die je nu nog het beste zit. Pak een meetlint en meet onder je borsten het aantal centimeters op. Trek het meetlint goed strak aan, zonder dat deze in je huid snijdt. Rond dit getal af naar beneden naar een rond getal (70, 80, 85, 90 etc.)

[caption id="attachment_13310" align="alignnone" width="150" caption="Je omvangsmaat meet je op net onder de borsten"][/caption]

Stap 2: Je cupmaat Kijk nu in de beha die je aanhebt (even de beha uitdoen dus…) en kijk of daar dezelfde omvangsmaat in staat als je net gemeten hebt. Blijkt de omvangsmaat van je huidige beha 1 maat kleiner te zijn dan je net hebt gemeten, hou dan de gemeten omvangsmaat aan, maar neem 1 cupmaat kleiner dan die in je beha staat. Stel je hebt een beha aan maat 75C, maar je meet een omvang 80 dan noteer je nu maat 80B. Als je in de omvang namelijk 1 maat groter gaat, valt de cup automatisch ook 1 maat groter namelijk.

Stap 3: controle cupmaat Om de cupmaat te controleren doe je beha weer aan en kijk je of je borsten nog goed in de cups vallen. Prikt de beugel (of belijning waar normaal de beugel zit) in je borst? Of drukt de beha aan de bovenkant in je borst, waardoor je “4 borsten” krijgt? In beide gevallen is de cup te klein en kies je voor 1 cupmaat groter als alles “net aan” zit (dus 80C in voorbeeld) en 2 cupmaten groter als de borsten echt gaan “uitpuilen” (dus 80D in voorbeeld).

Met een cameraatje /kameraadje

HOTmilk (een van de specialisten op gebied van luxe zwangerschapslingerie) heeft een sexy filmpje gemaakt om je nog een beetje verder te helpen. Laat dit filmpje ook even aan je maat(je) zien!

Tot slot: bij Lingerie voor twee verkoop ik meer beha’s in cupmaat H dan in cupmaat C hoor! Denk dus niet dat er in jouw maat niets te vinden is, want we helpen je graag aan een mooie zwangerschapsbeha. Of dat nou maat 70B of 100K is!

12 jaar geleden

Vooral bij een leuke strapless jurk

12 jaar geleden

de strapless bh's van lingerie voor twee zijn simpel maar ook heel handig

12 jaar geleden

altijd handig een zwangerschapsbeha!