Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Je kunt het zo duur maken als je zelf wil..

Ze zeggen dat baby's zo 'duur zijn', maar is dat wel zo. Volgens mij kan dit best meevallen.

Voor een heleboel problemen is wel een oplossing te vinden. Zo ook voor de uitgaven die je doet voor je baby. Het kan inderdaad heel duur zijn, maar dit hoeft niet persé*. Mijn dochter krijgt alles wat nodig is, maar ik koop wel bewust.

Baby uitzet

Je kunt uiteraard een mooie nieuwe kamer kopen bij de grote winkels. Die kriebel is er ook gelijk. Maar, je doet je kindje ook echt niet tekort als je via Marktplaats een tweedehands kamertje koopt. Hier staan vaak nog super mooie kinderkamertjes op. Zo geldt dit ook voor kinderwagens. Natuurlijk goed opletten op verkleuringen en vlekken, maar het scheelt je vaak al de helft van het geld. 

Eten en drinken

Natuurlijk, borstvoeding is het goedkoopst. Alleen dit is niet aan iedereen besteed. Dus dan moet je over op de poedermelk. Nutrilon is een optie of Friso. Gewoon huismerk kan ook prima hoor. En het scheelt je vaak bijna de helft. Zo geldt het ook met de potjes groenten en fruit. Het goedkoopst is om het zelf te maken. Ervaring heeft mij geleerd dat je daar niet altijd tijd voor hebt/maakt en dat een potje soms erg makkelijk is. Ook hier zit prijsverschil in. Dus let goed op! 

Luiers

Luiers zijn zo duur.... De Pampers zijn inderdaad ontzettend prijzig. Ook hier heb je verschillende huismerken die je kunt proberen. Wij hebben het huismerk van de AH in huis en dit bevalt ons prima. Kosten voor luiers in de week komen nu neer op zo'n €6,50. Dat valt toch nog best mee. Bij de Pampers zou ik minimaal het dubbele kwijt zijn. Nee, dank je! Uiteindelijk wordt zo'n ding alleen maar vol gezeken en gescheten, daar ga ik toch geen fortuin voor neerleggen? Billendoekjes is even een zoektocht geweest. De één is te nat, de ander te dun, de ander stinkt. We hebben ze nu gevonden! Helaas is het geen lekker Zwitsal geurtje, maar de prijs maakt dat wel goed. 

Kleding

Iemand zei ooit; "Ik vind het zo zielig als je tweedehands kleding gaat halen voor je kind". Hier ben ik het zo niet mee eens. Ik heb voor Quinn verschillende pakketten kleding gekocht. Vaak voor een eurootje of vijftien. Daar zaten dan 30+ kledingstuks in. Soms vond ik de helft niet leuk of mooi meer, dus deed ik dat weg. Maar dan hield ik alsnog minimaal vijftien dingen over die me dan dus €1,- per stuk hebben gekocht. Geen geld! En als ik dan een keer iets leuks zag in de winkel, dan kon dat er ook nog wel  een keer vanaf. Maar alles in de winkel halen voor €10-€20 per stuk op deze leeftijd. Daar doe ik persoonlijk niet aan. Quinn groeit als kool en voor ik het weet kan ik dat leuke shirtje van 20 euro weer in de oude doos gooien en heeft ze hem twee keer aan gehad.

Speelgoed

En dan tot slot het speelgoed. Ook hierbij denk ik; marktplaats is je beste vriend. Of tegenwoordig heb je ook van die weggeef-/ruilhoeken op Facebook. Ideaal! Vandaag nog een fisherprice speelgoedje opgehaald voor €2,50 i.p.v. €17,50. Ziet er nog als nieuw uit. Dat is snel verdiend. Wat ik ook heb gemerkt de afgelopen tijd is dat mijn dochter haar speelgoed leuk vindt, maar het allerleukst is toch wel spelen met; het dopje van de fles, een lege zak billendoekjes, inpakpapier, een spuugdoekje, een krant, etc. 

* Even een voetnootje voor een extra toevoeging. Uiteraard kosten kinderen je in de loop der tijd een hele hoop geld. Dat wil ik met deze blog ook niet beweren. Ik wil alleen duidelijk maken dat je ook met minder geld een heel eind kan komen.

9 jaar geleden

Ik deed ook alles wat jij doet behalve marktplaats en 2e handleiding kopen(deze kregen we veel namelijk :) ) Is ben bevallen van een tweeling in 2014 dus extra duur dus letten op uitverkoop en oren en ogen open houden. Ik had altijd een idee van marktplaats dat het vies is om spullen over te nemen maar ben daar nu toch wel overheen. Maar ja de luiers heb ik geprobeerd van pampers (probeer setje en in de uitverkoop maar is te snel vol en lekt door) de kruidvat beviel erg goed tot die te laag onder de billen kwamen en ook Door gingen lekken. Toen hoorde ik dat lidl ook luiers had en die geprobeerd....geweldig zeg €7,49 voor 56 luiers daar word deze mama blij van. Qua voeding hebben We kinderen met reflux (wat veel baby's hebben maar veel ouders hebben het niet door) dus moeten We de a.r hebben maar dat is dieetvoeding dus kunnen We het declareren van 2014 in 2015 moet ik nog checken trouwens. Mijn tip kijk of er dingen zijn die je ook kan declareren soms denk je nee vast niet maar vaak wel hoor. En medicatie kan je kijken of huismerk er ook is of kijken of er een oma's recept voor is want vroeger hadden ze ook niet al deze medicatie maar wel deze klachten volgens mij.

9 jaar geleden

Helemaal mee eens, dat niet alles nieuw hoeft te zijn. Ook wij hebben heel veel via marktplaats gekocht en doen dat nog steeds. Voor speelgoed wil ik straks ook naar een speel-o-theek. Dan kunnen we zien wat echt leuk gevonden wordt en dat evt kopen. Wat betreft de luierdoekjes, die gebruiken we hier alleen als we van huis gaan. Ons zoontje heeft niet de gemakkelijkste huid, dus nu bij de Wibra een stapel hydrofiele washandjes gekocht (zijn er erg goedkoop) en die gebruiken we. Beter voor de huid, en het milieu en die paar washandjes merk je niet in de was.

9 jaar geleden

Helemaal mee eens, dat niet alles nieuw hoeft te zijn. Ook wij hebben heel veel via marktplaats gekocht en doen dat nog steeds. Voor speelgoed wil ik straks ook naar een speel-o-theek. Dan kunnen we zien wat echt leuk gevonden wordt en dat evt kopen. Wat betreft de luierdoekjes, die gebruiken we hier alleen als we van huis gaan. Ons zoontje heeft niet de gemakkelijkste huid, dus nu bij de Wibra een stapel hydrofiele washandjes gekocht (zijn er erg goedkoop) en die gebruiken we. Beter voor de huid, en het milieu en die paar washandjes merk je niet in de was.

9 jaar geleden

Idd, veel van deze tips doen wij idd ook en aldi luiers zijn ook top en goedkoop (+/- 80 voor 11,50) welke billendoekjes gebruik je? En met zindelijk worden moeten ze lijkt me wel een beetje bewust zijn van dat ze plassen en poepen... Onze zoon nu net twee heeft echt geen idee dat hij aan het plassen of poepen is... Potje is wel reuze interessant!