Snap
  • Mama
  • moederschap
  • opmerkingen
  • tweelingmama
  • Momlife

Je hoeft niet alles te pikken als moeder

Als ik met onze tweeling opstap ging dat ze kleiner waren voelde ik mij net een lopende attractie zoals mensen keken. Nu ze ouder worden heb ik dat eigenlijk helemaal niet meer en interesseert het mij ook niet meer. Wel kan ik mij soms nog irriteren aan sommige opmerkingen normaal zeg ik daar nooit wat van tot van de week…

Je kent het wel je gaat met je baby voor ons inmiddels dreumesen op stap en iedereen heeft eigenlijk wel een mening. Met een tweeling zijn de opmerkingen van ‘’zeg maar nee, dan krijg je er twee’’ en ‘’zit het in de familie’’ niet meer nieuw en zelfs al een beetje uit. Toch blijf je ze krijgen en mensen zien je nog steeds wel als een lopend kunstwerk.

Qua opmerkingen kan ik mij aardig inhouden en als ik er soms een beetje klaar mee ben mopper ik wat tegen manlief. Ik denk dan altijd je maakt toch ook niet zulke opmerkingen tegen ouders met één kleintje. Maar goed ik ben trots op mijn twee kleine mannen en dat is het belangrijkste, wat andere zeggen maakt dan niet heel veel uit.

Van de week liep ik in de supermarkt en toen bereikte ik een punt dat ik wel iets tegen iemand zei. Wij stonden namelijk rustig bij het groente vak tot er een mevrouw langs liep en stil bleef staan bij de wagen, dit is niks nieuws dus keek er verder niet naar om. De meeste mensen zeggen dan iets tegen de jongens en lopen vervolgens door. Deze mevrouw pakte het iets anders aan, deze mevrouw vond het nodig om met haar hand over de wang van Noud te strijken. Ik zag het gebeuren en dacht oké niks zeggen beetje boos kijken en gauw de wagen wegduwen en weglopen. Toen ik weg wilde lopen deed ze het ook even snel bij Luuk, toen knapte er iets in mij en ik zei ik heel vriendelijk tegen deze mevrouw ‘’Mevrouw, ik vind het niet zo fijn dat u zomaar aan mijn kinderen zit’’. Ik moet zeggen, ik vond dit heel knap van mijzelf want normaal kan ik iets niet rustig zeggen als het mij irriteert.

Ik heb nog nooit een vrouw zo verwaand en beledigend zien kijken, waarschijnlijk dacht ze echt wat doe jij moeilijk zeg. Het enigste wat zij uit kon brengen was ‘’Nou dan zal ik dat de volgende keer niet meer doen’’. Ik kon alleen maar denken, nou mevrouw er komt echt geen volgende keer.

Manlief helemaal overdonderd, want ondanks dat ik er vaak over gemopperd had deed ik het nu echt. Ik zei er wat van, mijn goed recht ook want ik ga toch ook niet zomaar aan iemand zitten die ik niet ken. Mijn kookpunt was bereikt en het luchtte op want ik hoef niet alles te pikken van iedereen.

Pik jij alles van iedereen die wat tegen jou zegt of aan je kind zit?

Liefs, Kayleigh

4 jaar geleden

Pff haat dat zo he dat als het een kind betreft dat mensen dan denken dat alles mag. Zou ze bijna weer veilig terug de baarmoeder in stoppen zodat ze alleen van en bij mama zijn! Goed gezegd en die verwaande vrouw mag lekker gaan pruilen achter de geraniums?

4 jaar geleden

Ik ben elke keer opnieuw overdondert als er gegraaid wordt in de kinderwagen. Kan daar echt met mijn pet niet bij ?