Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Je hebt het zelf in de hand!

Ja! Geweldig om te voelen en geweldig om te mogen ervaren. Een dag zoals vandaag is een dag dat alles goed is zoals het is. Dat zijn momenten die ik enorm koester.

Ik weet dat er meerdere momenten zijn als dit maar ik ben me er niet altijd erg bewust van. Wat dat aan gaat leef ik, net als veel mensen eigenlijk, dwars door de dag heen en niet bewust met waar ik mee bezig ben of wat er gebeurt. Een soort van de dag beleven zoals ze komen, net als het weer ook op je af komt.

Maar.. Je hebt het werkelijk zelf in de hand of ik in mijn geval dan. Niemand behalve ik beslis hoe de dag ingedeeld word, wat ik ga doen en voor hoelang en met wie. Goh, wat een vrijheid hè? Ik ken het niet, die vorm van vrijheid en van daaruit doe ik alles in een vorm van moeten..

Djenna 'moet' even naar buiten, dat is goed voor haar, Djenna moet even samen spelen, Djenna moet om 12:00 een boterham en melk ze moet...enz enz Dan is zo'n dag eigenlijk helemaal niet leuk, voor mij niet maar voor Djenna al helemaal niet! Vandaag dus een dag dat ik lekker naar mijn dochter luister en naar die van mezelf zonder invloed van 3e.. Wat dus lukte en een heerlijke dag maakte.. Niks bijzonders... Er is niks bijzonders voor nodig eigenlijk, om zo'n dag te creëren, blijkt dus.. Alleen Djenna en ik maar dan een ik met de juiste gedachten..blijkbaar.. Heerlijk..op balkon met een gietertje en een emmer spelen, plantjes water geven en ik kon zo heerlijk mijn huishoudelijke dingen even doen. Op de achtergrond de mooie stem van Adele en de schaterlach van Djenna die in de zich kostelijk vermaakt..

Dit zijn de dagen waarop ik voel dat alles oké is zoals het is.. Ik niet de verkeerde stappen heb genomen.. Ik heb alles bij me wat me lief is..Djenna..ik zelf en vanavond mijn vriend..

Ik geniet..jij?