Snap
  • Mama
  • Nieuws
  • baby
  • kinderen
  • werken
  • thuis
  • dromen

Je dromen achterna

www.mirthes.nl

Met kriebels in mijn buik, als een verliefde tiener die voor het eerst zoent op het schoolfeest, drukte ik twee weken geleden op de "maak openbaar" knop. Eindelijk was het zover. Mijn webshop, www.mirthes.nl stond online. Vanaf de grond zelf opgebouwd, met honderd brainstormsessies en vele malen groter dan in eerste instantie het idee was. Wie had dit ooit gedacht, ik durfde mijn dromen achterna te gaan. 

Zoals velen van jullie waarschijnlijk wel weten studeer ik Rechten aan de Universiteit van Leiden. Een interessante studie met een onderwerp waar ik veel passie voor heb. Mijn toekomstbeeld was de afgelopen jaren altijd een Master doen en advocaat worden op de zuidas. Veel werken in een harde wereld, de concurrentiestrijd aangaan en mensen helpen. Met hopelijk uiteindelijk een eigen kantoor. Toen kwam Sem en veranderde alles. 

Ik vind het heerlijk om Sem vanaf dag 1 elke dag te zien groeien. Ik ben tot nu toe vrijwel overal bij geweest. De eerste stapjes, hapjes en brabbels. En ja, ook vrijwel alle luiers, spuugbuien en hangerigheid heb ik voor mijn rekening genomen. Voor sommigen wellicht een hels scenario, maar ik geniet met volle teugen. Het idee dat ik na mijn studie 5 dagen in de week van mijn hummeltje zou moeten missen geeft me een misselijk gevoel. 

 Met Sem is ook mijn bereik op Instagram (@mirthe) gegroeid. Mijn passie voor schrijven en creativiteit heb ik kunnen ontwikkelen en ik kan er inmiddels ook een leuk zakcentje mee verdienen. De ideale oplossing zou je denken. Toch mis ik daarin nog steeds wel een beetje de uitdaging, het halen van targets en iets opbouwen voor mijn toekomst. Ik ben altijd al ambitieus geweest en wil alles uit het leven halen. Een eigen bedrijf was ook altijd nog een droom. 'S avonds als ik in bed ga liggen overstroomd mijn hoofd altijd met ideeën en gedachten. Op een avond dacht ik: "als bedrijven mij willen betalen om hun product uit te lichten en dit werkt, waarom probeer ik het dan niet met een eigen product?"

Zo gezegd zo gedaan. Ik ben begonnen met het bouwen van een website, me gaan oriënteren op leveranciers en de markt. We zijn nu een aantal maanden verder en van dit resultaat had ik nooit durven dromen. Binnen twee weken zijn vrijwel alle producten uitverkocht en ben ik hard bezig met de tweede collectie. Een goede start kun je dit wel noemen. Als trouwe lezers van Mamaplaats wil ik jullie graag een 15% kortingscode aanbieden: MAMAPLAATS15. Veel shop plezier!

Je weet het nooit zeker maar de kans is groot dat we maar 1 keer leven. Dan kun je er maar beter alles uitgehaald hebben en zo sta ik er dan ook in. Niet geschoten is altijd mis. Als ik straks oud en gerimpeld in mijn luie stoel zit wil ik nergens spijt van hebben. Als het niet werkt: ook goed, maar dan heb ik er tenminste wel alles aan gedaan.

En mijn studie? Die maak ik natuurlijk gewoon af. Nog een jaartje knallen en dan heb ik dat felbegeerde papiertje op zak. Mijn back-up plan voor als mijn kinderen allemaal naar school gaan, want die eerste jaren zou ik voor geen goud willen missen.