Snap
  • Mama

je bent mama als.....?

Ook ik heb mee gedaan aan de prijsvraag op deze site, je bent mama als....?

Vandaag even aan het internetten. Kleine man ligt even te slapen, dus ik heb even een uurtje (of anderhalf) voor mezelf. En natuurlijk kom ik even naar mamaplaats.nl  Leuk, een nieuwe prijsvraag. Geef antwoord op de vraag "ik ben mama als". 

Makkelijk gestelde vraag. Maar moeilijk te antwoorden. Feitelijk gezien, ben je moeder als je een kind hebt gekregen. Alleen doen we hiermee veel mensen tekort. Bijvoorbeeld alle mama's met "bonus kinderen". De mama's die van een zielsveel van een kind houden die ze niet zelf op de wereld gezet hebben. Maar ook de mama's die hun kindje tijdens of vlak na een zwangerschap veel te vroeg hebben moeten afgeven aan de hemel. Dit toch ook mama's? Deze hebben een kind gebaard dus vallen in de categorie mama. Of de vrouwen die om wat voor reden dan ook hun kind niet kunnen zien of voor ze kunnen zorgen? 

Persoonlijk vind ik dat "mama" een titel is die je moet verdienen.Een mama ben je niet meteen. Een mama is, voor mij, iemand die onvoorwaardelijk van een kind houd. Een mama is een vrouw die moederliefde voelt. 

9 jaar geleden

Je bent mama als je voor je kind(eren) door het vuur gaat. Of ze nou biologisch zijn of niet.

9 jaar geleden

Je bent mama als je alles maar dan ook alles zou doen om hem of haar uit elke vreselijke situatie zou redden. Maar wanneer je ook kan zien dat sommige dingen belangrijk zijn om van te leren en je juist niet helpt...waar je dan als mama s nachts weer wakker van ligt..

9 jaar geleden

Klopt niet iedereen kan mama worden. Dat probeer ik te zeggen met mama's die zielsveel van een kind houden die ze niet zelf op de wereld gezet hebben. Veel sterkte. Ik duim voor jullie

9 jaar geleden

Helaas kan niet iedereen moeder worden. Wij zouden dol gelukkig zijn als er een kindje zou komen. Helaas beslist de natuur tot op heden anders.