Snap

Jaloezie in je relatie.

Volgens mij heeft iedereen er wel eens mee te maken gehad, jij of je partner was jaloers. Jij stond wel heel lang met die man te praten,  hij lacht net iets te vaak in het gesprek met die andere vrouw, je verlaat wel heel sexy gekleed het huis, zijn die smsjes echt wel van zijn collega?? en ga zo maar door.

Ik moet eerlijk zijn ik heb mijn man nog nooit betrapt op jaloezie en ook ik ben nog nooit jaloers geweest, zelfs niet een beetje.  Ik vertrouw mijn man volledig en hij heeft nooit aanleiding gegeven waarom ik dat ook niet zou moeten doen.  Misschien ben ik wel enorm naief en gaat hij niet iedere woensdagavond te sporten bv, maar  ik denk echt dat hij maar 1 iemand wil.. MIJ!!!

Heel veel mensen begrijpen het niet, dat je nooit jaloers bent. Neem nou dorpsfeest vorige weekend. Ik deed een blouse aan die mij eigenlijk niet meer goed paste, want kreeg de bovenste knoop niet dicht. Ik zeg tegen mijn man, dit kan echt niet, ik trek iets anders aan! Mijn man: wel nee joh, het staat je wel sexy. Mijn man ging die bewuste avond dus niet mee he. Het hele dorp was het hele weekend vol van mijn blouse, want ja had nu wel decolleté! Ze is getrouwd, dan doe je dat toch niet?!  Wanneer het voor mijn man geen probleem is, waarom dan wel voor anderen?

De volgende avonden heb ik met andere mannen gedanst en mijn man met andere vrouwen. Dat moet kunnen vind ik. Zolang wij maar thuis komen  “eten” .  Vond het wel grappig dat een van die vrouwen meteen bij mijn man weg liep toen ik erbij kwam staan dansen. Nou dat hoeft niet hoor, ga vooral lekker door!  Na een kort gesprekje met mij, zag ik haar later weer met mijn man dansen.. Prima toch?

Ik ben mij echter gaan afvragen of dit nu echt zo bijzonder is. Hoeveel sprake van jaloezie is er in jullie relatie? Wie heeft er meer last van jij of hij? Hoe gaan jullie er mee om? Ga je de ander controleren?  Of geloven jullie net als ons in elkaars trouw en laten jullie elkaar heerlijk vrij?

10 jaar geleden

Wij zijn dit jaar al weer 12 jaar samen en kennen het begrip jaloezie niet echt. We vertrouwen elkaar! Ik denk niet dat er jaloezie hoeft te zijn als de relatie / verstandhouding daar geen reden voor geeft.

10 jaar geleden

Ook hier totale vertrouwen, geen aanleiding dat dit anders zou moeten zijn. We zijn nu bijna 10 jaar bij elkaar, veel op andere vlakken samen meegemaakt waardoor we alleen maar sterker zijn geworden.

10 jaar geleden

Bij ons ook weinig tot geen jalouzie wij zeggen juist vaak tegen elkaar dat is een lekker ding, of met hem wil ik nachtje mee. Wij zeggen dit als grap en weten dat we elkaar voor 200% kunnen vertrouwen heerlijk toch dat is nou liefde en trouw!

10 jaar geleden

Hier ook geen problemen met jaloezie. Wat jij schrijft is bij ons herkenbaar. Heb zelf een goede (mannelijke) vriend, waar ik soms mee naar een musical ga. Mijn man heeft hier geen problemen mee (en de vriendin ook niet) Nu gaan we ook vaak met z'n vieren weg en ook ga ik regelmatig alleen met de vriendin samen weg. Alleen vinden sommige mensen dit vreemd. Ik heb zelfs een keer een opmerking gehad van een collega; dat doe je toch niet als je een vriend/man hebt. Volgens haar mocht ik alleen maar met mijn eigen man of vriendinnen iets leuks doen. Mijn reactie was toen ook; waarom heb jij hier problemen mee, terwijl mijn man dit helemaal niet erg vindt. Zolang ik maar plezier heb. En daarbij er gebeurd toch helemaal niks. Maar toch vond ze dit niet kunnen. Nu ken ik deze vriend ook al bijna 15 jaar en zijn vanaf het begin af aan goede vrienden geweest. Maar ook anders om vind ik het niet erg als mijn man weggaat. We vertrouwen elkaar volledig. En zo hoort het ook in een relatie. En wat andere mensen vinden en denken...... Ze doen maar. Maar mijn man en ik zijn bijna 13 jaar samen (waarvan 5,5 jaar getrouwd) en dat kunnen tegenwoordig niet veel mensen meer zeggen (in ieder geval niet in mijn omgeving). Dus ik zou zeggen; nergens wat van aan trekken en gewoon je eigen ding doen. Leven, en laat leven.