Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

 • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
 • Open blog community voor en door moeders
 • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Jaarafsluiting

Ik ga het nieuwe jaar in ieder geval vol vertrouwen tegemoet. Ik wil een mooi jaarafsluiting en hoop op het beste. Fijne feestdagen iedereen

Zoals sommige al wel gelezen hebben, heb ik een ontzettend hectisch jaar achter de rug. Hierbij eerst even een korte samenvatting:

 • Rond 14 februari kregen we te horen dat mijn moeder een agressieve vorm van longkanker had.
 • 8 maart ben ik bevallen van een meisje, Ilse.
 • Begin juni ben ik na mijn zwangerschapsverlof ziek thuis komen te zitten ivm problemen op mijn werk.
 • Half juni heb ik besloten om mijn functie neer te leggen.
 • 19 augustus is mijn moeder opgegeven.
 • 22 september is mijn moeder overleden.
 • Half oktober heeft mijn vriend te horen gekregen dat het bedrijf waar hij werkt gaat sluiten.
 • Half oktober heeft mijn vriend een hernia gekregen.
Intussen zitten we op eind december en kan ik de balans gaan opmaken.

Helaas, mijn moeder is er niet meer. Zij heeft maar iets meer dan 6 maanden mogen genieten van het oma-zijn.

Mijn vriend zit nu nog thuis te herstellen van zijn hernia. Op 1 januari is hij officieel werkeloos. Nu maar op zoek naar een leuke baan.

Ik ben blij dat ik mijn functie neergelegd heb. Gezien alles wat ik dit jaar meegemaakt heb, heb ik andere prioriteiten en ben ik het "gezeik" op het werk zat. Ik heb besloten dat ik de komende jaren me ga richten op meer administratief werk en zeker geen leidinggevende functie ga doen. Ik loop op dit moment stage bij een ontzettend leuke afdeling binnen het bedrijf waar ik al werkte. Hopelijk kan ik daar begin volgend jaar ook vast aan het werk, maar dat is niet zeker. In ieder geval heb ik tot 1 april om wat anders te zoeken, anders ben ik exit.

En... last, but most important: Ilse is fantastisch, het is een zeer actieve kleine meid die al zoveel doet gezien haar leeftijd! Binnen no-time stond ze al en het is nu waarschijnlijk een kwestie van weken dat ze niet meer langs de rand van de tafel loopt, maar zelfstandig gaat lopen! Het is een supervrolijke meid die alles mee wil krijgen. Slapen? Dat is niet aan haar besteed, behalve 's nachts! Wat is het toch heerlijk om die armpjes om je heen geslagen te kregen en haar hoofdje in je nek te voelen! Ik kan echt niet meer zonder haar!

Door het overlijden van mijn moeder relativeer ik heel veel. Wat er ook gebeurt met mijn werk en dat van mijn vriend: het komt wel goed. We zijn gelukkig met elkaar. Financieel gaan we er dan ook wel uitkomen... Er zijn ergere dingen!

Ik ga het nieuwe jaar in ieder geval vol vertrouwen tegemoet.

Misschien al een beetje vroeg, maar ik wens iedereen ontzettend fijne kerstdagen en een supergeweldig nieuwjaar!

11 jaar geleden

Wat een vervelend jaar hebben jullie achter de rug zeg! Maar, wat ik opmaak uit je blog, kijken jullie toch ook dankzij de komt van jullie mooie dochter heel positief terug naar het afgelopen jaar. Ik hoop dat je het gemis van je moeder gauw een mooi plekje kan geven, al denk ik dat er nog heel wat momenten gaan komen van intens verdriet. Ik kan er niet over mee praten en ik zou niet weten wat ik zonder mijn moeder moet. Ze is nu 3mnd in Amerika en ik mis haar dagelijks maar ze komt weer terug. Sterkte meis en ik hoop dat dit een heel mooi jaar voor jullie gaat worden!

11 jaar geleden

Wat een vervelend jaar.. Hier ook een rotjaar gehad op andere vlakken. Hoop dat 2013 een beter jaar word!

11 jaar geleden

Wat een elendige dingen heb je dit jaar gehad zeg (had wel wat blogs van je gelezen), maar gelukkig heb je ook een superwonder erbij gekregen. Geniet maar veel van alle mooie en leuke dingen, samen wordt je steeds sterker! kies voor je geluk en de positieve dingen voor zover dat mogelijk is, wat ik zo kan lezen heb je dat ook al gedaan. succes voor het komende jaar.

11 jaar geleden

jij ook fijne feestdagen en ik hoop dat er voor jullie een mooi jaar aankomt