Snap
  • Mama
  • Relatie

​"Ja je bent nu echt zo'n moedertje"

Moeder zijn in een goede relatie en flirten is dat een no-go (geworden)?

Mijn zoontje is 9 maanden en ik ben bij een feestje op de sportvereniging. Een gezellige avond met allemaal vrienden en bekenden. Sinds tijden drink ik weer eens een lekkere Jillz en ik wil net met vriendinnetjes gaan dansen als een jongen tegen mij zegt: 'Ja je bent nu echt zo'n moedertje'. 

Wat?! Gatver...! denk ik verbouwereerd bij mezelf, dat wil ik niet. Uit angst voor het antwoord durf ik niet eens te vragen wat hij er precies mee bedoelt. Dus ik zeg alleen twijfelend: Ja.......? gevolgd door een stilte, terwijl ik semi-knikkend wegkijk. "Ja met je kind en man, lekker thuis op de bank. Echt zo'n moedertje ben jij". Ik lach en zeg: Owja vind je? Hij vervolgt; "Je doet me aan mijn eigen moeder denken". Ok, zeg ik en loop verder.

Wat is dit nou? Omdat ik een kind heb ben ik al m'n uitstraling kwijt, niet interessant, zijn er geen kleine flirts meer? En word ik opeens gezien als een ander persoon. Blijkbaar vindt -minimaal 1 persoon- dat ik een 'echt moedertje' ben. Ik merk het wel vaker... Met mannen waar normaal een leuk gesprek mee ontstaat, met een klein beetje Tention, is het nu een kille bedoeling. (Pff saai). Ik zou echt nooit iets doen wat te ver gaat, maar een beetje spanning is toch niet verkeerd. Het is goed voor je zelfvertrouwen om ook eens vanuit een andere kant merken dat je er toch wel mag zijn. Maar ik heb nu blijkbaar een label en zit in een soort hok met andere moeders, afgeschreven. 

8 jaar geleden

Ja dat kan natuurlijk ook! Ik vind het heerlijk om mama te zijn! Het voelt zo natuurlijk voor me! Ik ben er denk ik echt voor geboren. Het grappige is dat ik eerst helemaal niet van die clichés hield... het is typisch dat een nieuwe moeder haar kapsel veranderd, dus wil ik dat juist niet doen.... Maar alle clichés omtrent je kleintje zijn helemaal waar en overheerlijk. Maar aan de andere kant dat je plotseling heel anders gezien wordt is wel een beetje jammer.... Misschien het helpt het ook als ik die extra kilo's (die er nog steeds op zitten) eraf werk ;) Dan ben ik weer echt happy met mezelf en dat straal je natuurlijk ook weer uit!

8 jaar geleden

het zegt denk ik meer over de mensen die zo denken dan over jou. Natuurlijk verander je als je moeder wordt dat is normaal maar het is denk ik ook een vooroordeel van de andere. Heel slim dat je je hebt omgedraaid en dat je naar je vriendinnen gegaan bent. (of zou die jongen jaloers zijn omdat je niet meer vrij bent ;) )

8 jaar geleden

Zo! Steek die maar in je zak zeg. Wat stom zou er echt van balen van zo een opmerking. Helemaal gelijk heb je hoor een beetje spanning is helemaal niet verkeerd!