Snap
  • Mama
  • Life
  • Momlife

Is hét het allemaal waard?

Is het hét allemaal waard?

Zeker! Maar word het zwaar onderschat? Dat ook. En is het leuk om feestjes te hebben in de nacht? Nee tuurlijk niet. Maar hoort het erbij? Yup. Wordt dit je van tevoren verteld? Vast en zeker. Maar sta je hier dan bij stil? Nee, want je bent blij, je voelt je happy en er gebeurd iets wonderbaarlijks.

Ik ging er onbevangen in, zovan: “ik kijk wel wat er gaat komen” “oké het is toch niet zo moeilijk”. En inderdaad het hoeft ook niet moeilijk te zijn, maar door veel sociale druk vanuit alle hoeken maak je het jezelf vaak moeilijker. Niet te vergeten dat hét er gewoon bij hoort om de perfecte versie van jezelf en je gezin te laten zien. Zodat vooral meer vrouwen zich onzekerder voelen. Maar eerlijk, het werkt verslavend.

De instagram perfect lifestyle is toch allemaal wat we ambiëren? Niemand ziet ons ploeteren in de nacht met lekkende borsten én het pyjamabroekje die je nog had bewaard vanaf je 16e (sorry mam, had hem weg moeten doen, maar niks zit zo lekker als dat ene pyjamabroekje). Maar bij deze wil ik melden; soms loopt het gewoon even niet én soms past het niet ff, tandjes, sprongetjes, wéér een ander ritme (terwijl je al zoveel hebt geprobeerd) én zit je er gewoon helemaal doorheen. Probeer dan maar eens instagram te openen én te scrollen naar iets of iemand die dit ook zo ervaart. Ik volg er nu een paar. Werkt heel verhelderend én heerlijk voor je mindset. We rommelen namelijk allemaal maar wat aan, en wat je ziet op een momentopname zoals een foto op instagram is niet het leven wat ze hebben of hoeft ook niet te betekenen dat mama er nooit met wallen op haar knieën bijloopt. Dus blijf vooral denken; momentopname, momentopname én scroll gewoon door én plaats er nog een op je eigen gram. Werkt wel zo lekker 🤭