Snap
  • Mama
  • zwangerschap
  • kinderen
  • twijfel
  • tweedekindje
  • lipoedeem

Is dat het allemaal waard?

Het is alweer even terug dat ik hier wat deelde maar nu ik in mijn liposuctie fase zit ga je over dingen nadenken en krijg je vaker vragen naar je hoofd geslingerd waar je misschien liever niet over na wilt denken.

In dit geval een tweede kindje! Uiteraard moet je maar afwachten of het je gegund is en ik heb door de eerste zwangerschap plus eerste maanden nadat Mason geboren was altijd de twijfel gehad of ik dit nog een keer zou willen.

Vervolgens wilde ik eerst voor mezelf kiezen, mijn droom najagen. Ik wil namelijk van de pijn en narigheid af en dus die benen. Momenteel een week geleden mijn 1e liposuctie gehad in verband met lipoedeem en meerdere keer de vraag gekregen of de lipoedeem niet terug gaat komen. Lipoedeem heeft een connectie met hormonen en dus is de kans groot dat na een zwangerschap de lipoedeem terug komt. Is dat het allemaal wel waard? Straks nog een keer deze malle molen door en lipo’s ondergaan en dan kijkend naar het kostenplaatje aangezien dit dus niet vergoed wordt door een zorgverzekeraar. Uiteraard zijn er ook verhalen bekend van vrouwen die liposucties hebben ondergaan in verband met lipoedeem waarbij dit na zwangerschap niet is verergerd maar dit weet je nooit van te voren.

Zoveel vragen!

Is 1 kindje niet genoeg? Ik ben zelf ook enigkind en heb dit altijd prima gevonden. Wat wilt Mason? Wat als de drang voor een 2e wel groot wordt…

Enorm lastig. Ben jij bekend met iets soort gelijks?