Snap
  • Mama

Irritaties en dergelijke

De afgelopen maanden heb ik gemerkt dat ik best veel irritaties heb. Ik bedoel niet de dagelijkse irritaties vanwege de vermoeidheid.

Kleine dagelijkse irritaties zijn inmiddels al zo gewoon dat het bijna geen irritaties meer zijn. Ik doel meer op bepaalde gewoontes of gedragingen die ik zo irritant vind dat ik ze het waard vind om erover te schrijven. Misschien lucht het op...

1. Felicitaties rondom verjaardagen

Als ik zelf jarig ben word ik natuurlijk gefeliciteerd, maar als een ander uit mijn omgeving jarig is en het wordt gevierd dan word ik ook gefeliciteerd. Why?!? Gister vierden we de verjaardag van mijn schoonvader. Waarom feliciteert mijn zwager mij met de verjaardag van mijn schoonvader? Ik begrijp het niet. Of als je op een verjaardag komt en een rondje gaat handen schudden en daarbij bij iedere hand weer 'gefeliciteerd' zegt. Feliciteren waarmee? Dat iemand nog ademt, dat het zaterdag is of een nieuwe bril heeft?

2. Zoenen bij binnenkomst of afscheid nemen

Ik heb er he-le-maal niets mee. Dat er wordt gezoend in mijn eigen gezin vind ik normaal en niks mis mee. Zodra ik andere familieleden zie moet er ineens gezoend worden. Wederom: why?!? Doe mij maar gewoon een ferme handdruk ofzo. Lekker op afstand. Als er dan perse gezoend moet worden; 2 is meer dan voldoende. Geloof ook dat het alleen in Nederland is dat 3 standaard is. Dat gelebber, nee... Hoeft niet zo nodig.

3. Verkeershufters en andere idioten

Ik ben lang niet de enige, maar wat een enorme ergernis is het om deelnemer te zijn in het verkeer. Knipperlichten zijn tegenwoordig een optie als je een auto koopt, het blijkt dat de meeste mensen de optie er niet bij nemen. Heel vervelend als ik bij een rotonde sta te wachten en ik had al 4 auto's geleden de rotonde op kunnen rijden. Of automobilisten die eerst remmen en dan pas richting aangeven. Moet ik het nog hebben over de idioten die mij vlak voor de afrit nog inhalen en dan voor mij ook gaan uitvoegen? Hmpf. Fietsers die te lui zijn om een poot uit te steken, voetgangers die denken dat ze onoverwinnelijk zijn en bromfietsers die hun plek in het verkeer niet kennen. Ik hou er maar over op.

4. Kruidvat

Bijna dagelijks ben ik in het dorp te vinden waarbij ik vaak een aantal winkels bezoek. Nu staat het Kruidvat al bekend om het feit dat ik een bergbeklimmers outfit nodig hebt en dat ik vaak in doodlopende stukken terechtkom waarna ik verdwaal omdat ik in een soort doolhof terecht kom. Als ik dan al mopperend in de verste hoek ben aanbeland (babyproducten in de aller verste hoek van de winkel, why?!?) kom ik erachter dat de billendoekjes op zijn en de maat luiers die ik moet hebben zijn uitverkocht. Vriendelijk vraag ik dan aan een medewerkster of ze het nog hebben is steevast het onvriendelijke antwoord: "Als het vak leeg is dan is het op". Doorgaans wordt het antwoord ook nog eens zuchtend gegeven.

5. Huishouden

Na het stofzuigen concluderen dat ik het nog wel een keer kan doen, blote peutervoetjes op een gedweilde vloer, zand in mijn verse bed en vingerafdrukken op mijn schone ramen. Zomaar een paar ergernissen. Ik kan er denk ik wel een heel blog aan wijden. Misschien moet ik dat maar gewoon doen! Dan bewaar ik deze voor later.

Zomaar een greep uit mijn persoonlijke ergernissen. Het onderwerp voor een toekomstig blog heeft zichzelf al aangediend. Na kop koffie nummer 4 ben ik weer wat rustiger en besluit om vandaag mij niet te ergeren. Het is lekker weer, ik gooi een kleed op het gras en doe daar straks een middagdutje.

7 jaar geleden

hear hear, met name 1, 2 en 3. De kruidvat hier is best te doen, die hebben ze recent ruimer gemaakt (leve het leeglopende winkelcentrum) en huishouden laat ik voor het grootste deel aan de tweewekelijkse engel over...Dat helpt. Maar die was....

7 jaar geleden

Haha veekeers hufters& andere idioten!! Helemaal mee eens... En toen las ik de kruitvat .. Die hoort er ook bij !! Vreselijk! Net een ontroerende blog gelezen. Deze heeft me weer even aan het lachen gemaakt :)

7 jaar geleden

Het feliciteren, daar zie ik het probleem niet zo van in. Hoewel het natuurlijk wel een beetje een rare gewoonte is om iemand anders dan de jarige te feliciteren. Zelfs de jarige zelf kan er niet veel aan doen dat ie weer jarig is. Haha. De moeder is misschien wel de enige écht feliciteerbare. Zij was de gene die zo veel jaar geleden met moeite de jarige uitgepoept heeft. ;-) Maar het kussen (waar leg je de grens? Laatst, op de verjaardag van mijn zusje, ging een totaal onbekende van me, IEDEREEN drie zoenen op de wangen geven. Dus ook mij. WHY??? Het voelde zo ongemakkelijk. Maar buiten dat ik me afvraag; why, erger ik me verder niet. Het is maar 5 seconden. Dan is het weer voorbij. Het verkeer, ja daar valt veel te ergeren, helaas. Vooral inderdaad het nalaten van het knipperlichtgebruik. Het is toch handig als iedereen weet waar je van plan bent af te slaan of van rijbaan te verwisselen???? En veilig ook! Gebruik het dan!!! En het huishouden.... Het is een enorm ondankbaar karwei, omdat het allllltijd weer vies wordt. Ik heb er al ooit eens een blog aan gewijd. Lees je wel eens de rubriek 'Stom' in de Linda? Daar komen ook vaak zúlke herkenbare ergernissen voorbij! Heerlijk.

7 jaar geleden

Precies dat dus! Ik deel deze allemaal met je! Als nou heel Nederland er zo over denkt kunnen we misschien toch nog even wat aanpassingen zien door te voeren ;)