Snap

Intake gehad bij Psytrec…

Alle 5 de Intakes zijn achter de rug. De ene intake was de andere niet

En het ene gesprek of vragenlijst sloeg niet op een ander.

Variërend van gezondheid checks tot intense gesprekken. Ik was er gespannen voor en had blijkbaar daar best reden toe, want er werden wonden open gemaakt……

In een van de gesprekken moest ik dus in gaan op ene vragenlijst die ik had ingevuld . Je kon 8 antwoorden invullen maar mocht ook minder. Ik had er 7… deze antwoorden betroffen inhoud van trauma in steekwoorden: Door wie. Waar was je? (Bijv thuis, maar dan wel precies waar…. Douche bank trap slaapkamer etc) wat gebeurden er? (In steekwoorden als voorbeeld : mishandeling, misbruik, ongeluk etc) Hoe oud was je?

Ik kan je vertellen, dit invullen was al heftig. Laat staan er over praten met een vreemd persoon. Om dan inhoudelijk toelichting te geven. Ik was blij dat het via videobellen was, en ik niet tegen over haar zat, hoe lief en mee levend ze ook was.

Het was een uitputtingsslag . Zoals ik zei mocht er 8 opschrijven. Ik had er 7. Wat al veel is en was. Allemaal werden besproken. En de heftigheid was letterlijk om te slikken. Tranen weg slikken, walging, boosheid etc.

Een andere intake was bijv vragen over medicatie en gezondheid. Of vragenlijsten over “ Hoe voel je je nu?” “ Heb je dit gevoel afgelopen week gehad?” Dit kan over geluk gaan maar ook over suïcidale gedachten .

Maar toen kwam er een bespreking zonder mij, hoeveel dagen en wanneer. De dagen hangen af van de hoeveelheid en intensiteit van de trauma. Het Principe is dat er 2 trauma’s per dag word behandeld. In mijn geval heb ik 4 dagen.

De eerste twee dagen heb ik op locatie. Ik heb dan geen contact met de buitenwereld afgezien van mijn mede strijders en de mensen die ons gaan helpen. Ik mag buiten zitten tussen hun prachtige bomen. Maar niet het terrein af. Ik mag muziek luisteren, maar geen telefoon mee nemen.

Ik heb de andere twee online. Die dagen worden de minst heftige trauma’s behandeld. Ook dan is het gewoon strijden. Want ook dan ben je afgezonderd van iedereen althans dat is bedoeling zover dat lukt natuurlijk. Mijn kinderen hebben verlof gekregen en zijn niet thuis.

De opname bestaat uit; Psycho-Educatie , EMDR, Exposure, Sport en beweging. De combi van alle therapieën en sport en beweging is “ The Key “ van deze manier van trauma verwerking. (Mocht je interesse hebben zoek op Psytrec).

Eind februari word het tijd, dat mijn verleden echt verleden is en mijn heden en toekomst niet meer zwart maakt.

Gonna rock it. 

8 maanden geleden

Knap hoe je dit aanpakt. Heel veel succes en sterkte

8 maanden geleden

Jeetje wat heftig en wat knap van je dat je dit gaat doen! Heel veel succes en idd you're gonna rock it! Zet hem op!