Snap
  • Mama
  • mama
  • #multitasken
  • mamaskills

Ingrediënten voor een multifunctionele mama

Welke mama skills herken jij?

Natuurlijk ga ik hier geen lijstje delen met ingrediënten of punten die af te vinken zijn net als een lekker recept uit een kookboek. Want die zijn er simpelweg niet voor mama's (duh). Maar er zijn wel een aantal "ingrediënten" waar je tijdens het moederschap achter komt dat die verdomt handig zijn om te hebben. De zogeheten "mama skills" die iedere moeder (vast) herkent. 

1. Multitasken 

Nu had ik van te voren wel verwacht dat je minder tijd hebt voor jezelf, maar dat je je soms in tig delen moet splitsen daar ben ik wel achter gekomen. De fles geven met je kin bijvoorbeeld als je nét niet bij de afstandsbediening komt óf als je kindje éindelijk stil, lekker bij je ligt en je erachter komt dat je drinken en telefoon niet binnen handbereik zijn. Ugggh, zo irritant! 

2. Geen schaamtegevoel 

Ik had van mezelf nooit verwacht dat mijn gevoel voor schaamte zo zou afnemen. Oke dit klinkt wel heel dramatisch maar dat is het niet. Ik noem mezelf geen tokkie, maar nu ik mama ben betrap ik mezelf er soms wel op dat ik wat lakser kan zijn in sommige dingen. Ik had bijvoorbeeld het voornemen om altijd klaar te zijn vóórdat Alicia wakker wordt. Nou klinkt dat natuurlijk heel logisch maar ik moet zeggen dat ik toch echt veel waarde hecht aan die 2 uurtjes extra slaap. Echt tijd om me klaar te maken als Alicia wakker is gun ik mezelf niet altijd. Ik heb ook een meisje die nu nog een leeftijd heeft waarbij ze best wel vermaakt moet worden. Geeft niks hoor. Alleen dat betekent wel dat ik de makkelijkste outfits soms bij elkaar sprokkel. De postbode heeft mij al een paar keer gezien met mijn haar "op zolder", in mijn badjas en met mij geitenwollensokken eronder. En dat rond een uurtje of 14:00 uur 's middags. Wat? Dat is toch normaal als je een kleintje hebt van 4 maanden ;) 

3. Dilemma slapen vs. opruimen

Er was een periode dat ik best veel zeurde dat ik moe was. Oke we zijn allemaal chronisch moe, dat is een feit. Toch geef ik mezelf niet vaak te tijd om tussendoor te slapen/ uitrusten. Dat ene uurtje als Alicia ligt te slapen en ik kindvrij ben is zó fijn. Ik lijk nog net geen Usain Bolt op de 100 meter. Ik raas dan echt door het huis en maak vaak dan als een idioot het huis schoon. En het dan toch voor elkaar krijgen dat wanneer manlief thuis komt het 1 grote bende is. Oepsie... 

4. Kindje 's nachts omkleden

En dan bedoel ik dus niet alleen de luier. Maar echt alles omdat mevrouwtje is doorgelekt. Ben ik de enige die 's ochtends er weleens achter komt dat het knoopje van zo'n omslagrompertje totaal verkeerd zit of het broekje achterstevoren zit?

5. Wie het snelste uit de douche is...

Dit waren de spelletjes die je vroeger deed als kind. "Wie het snelste aan de overkant is". In mijn geval heb ik deze uitdaging altijd met de douche. Zelfs als Alicia lekker ligt te slapen. Ik zorg dan dat ik de babyfoon in het zicht heb zodat ik haar in de gaten kan houden tijdens het douchen. Want stél je voor dat ze wakker wordt (ja, zo'n moeder ben ik). Hoewel ik dan van een afstandje kan meekijken, denk ik toch vaak dat ik haar hoor huilen. Ik kan dat niet beschrijven maar het lijkt echt alsof ik een huiltje hoor in mijn hoofd. Knettergek word ik daarvan. Ik heb dan ook vaak dat ik 3 keer de douche uit zet om even te luisteren of het echt zo is. Lekker ontspannen douchen is dat. Not!

Welke mamaskills komen bij jullie vaak van pas? Of welke uitdagingen ervaren jullie? Deel ze in de reactie. Ik ben heel benieuwd :)

Liefs Jaleesa ✨🤍

Ben je actief op Instagram? Ik ook! Leuk om elkaar te volgen > jaleesawilson.