Snap
  • Mama
  • familie
  • downsyndroom
  • Love
  • Babyboy
  • Firstchild

Information, information and information

De zoektocht begint.

Ik ben een persoon die graag alles over een onderwerp wilt weten als het onderwerp op mijn pad komt. Deze situatie is er een van. Here we go.

De kinderarts vertelde over SDS. Stichting Down Syndroom is een stichting die alles weet over down en die ouders helpen met vragen en andere dingen. Ik ging naar de website en las wat dingentjes over down. Terwijl ik las dacht ik 'ik wil dit op papier hebben, ik mijn handen. Dan kan ik het fijner lezen.' Terwijl ik dat dacht, stond dat letterlijk op de website. Als u meer informatie wilt, kunt u bij ons een informatie pakket aanvragen.' Ik lachte in mezelf en ik belde op. 

Een vriendelijke stem nam op. 'Goeiemorgen, waarmee kan ik u helpen?' Ja dacht ik, hier gaan we. 'Ja goeiemorgen, graag zou ik een informatie pakket willen aanvragen over Down Syndroom. Wij hebben een zoontje van 10weken oud die Down heeft.' 'Ow gefeliciteerd met uw zoon. Wat is zijn naam? Dan zet ik het in het systeem.' 'De naam is Hayden' vertelde ik. Het gesprek ging heel soepel, daardoor voelde het alsof er een last van mijn schouders viel. Er werden meer vragen gesteld alleen eentje bleef in mijn achterhoofd steken. 

'Drinkt Hayden flesvoeding of gekolfde borstvoeding?' Vroeg de vriendelijke vrouw. Ik met mijn nuchtere kop. 'Hij drinkt borstvoeding en als we ergens naartoe gaan drinkt hij gekolfde melk.' De vrouw reageerde verbaasd maar nogsteeds vrolijk. 'Ow wat super! 1op de 10 kinderen met Down drinkt aan de borst. Dus het is geweldig dat Hayden de borst neemt'. 

Daardoor begon ik te twijfelen. Twijfelen is nooit goed. Misschien moeten we gewoon de bloedtest afwachten... maar dit is mijn twijfel.

Een kindje met down zie je meestal heel goed. Hayden zie je alleen dat hij (mooie) grote ogen heeft. Meer niet! 

Hij heeft geen: -naar beneden gekantelde ogen -extra ruimte tussen grote en tweede teen -doorlopede lijn op de handen en voeten -slap lichaam (meneer is zo sterk als maar zijn kan) en meneer rolt al om van buik naar rug.

Daarom begon ik te twijfelen. Zal ik een second opinion aanvragen wanneer de test resultaten binnen zijn, of niet doen. Mmmm...... toch nog een keer overleggen met mijn vriend. 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamadown?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.