Snap
  • Mama
  • Nieuws
  • Relatie

In slaap gevallen moeder gered door mede-moeder

Ik kwam dit zojuist tegen op Facebook... Had het nog niet eerder gelezen en vond het erg leuk om te lezen. Dus daarom plaats ik het ook hier

Het gaat over een moeder die met haar kinderen naar een binnenspeeltuin gaat op een regenachtige dag, zodat haar kinderen hun energie lekker kwijt kunnen. Terwijl ze met haar kinderen aan het spelen is, ziet ze opeens een andere moeder... En die is diep in slaap! 

Wat doet de moeder? Maakt ze haar wakker? Nee hoor, ze laat haar lekker slapen en schrijft een briefje dat ze bij haar neerlegt:

Lieve uitgeputte moeder die in slaap is gevallen bij "Fun4Kidz". Ik heb je betrapt. Je kleine meisje was dorstig, ik heb haar water gegeven. Ze stootte haar hoofd toen ze van de paarse glijbaan afging, ik heb haar een knuffel gegeven. Het is al een uur geleden dat je in slaap viel. Ik ga niet weg voor je wakker bent... Hopelijk uitgerust en klaar om het weekend in te gaan met alle energie die wij moeders nodig hebben om op te voeden met een lach op ons gezicht!

Toen de slapende moeder wakker werd, hebben de twee moeders wat gekletst. Ze geneerde zich wil een beetje dat ze in slaap was gevallen, maar de andere moeder verzekerde haar ervan dat het echt niet erg was!

Super toch! Niks geen "jij bent een slechte moeder" of "jij let niet goed op". Gewoon een andere moeder helpen die haar rust blijkbaar even heel hard nodig had!!

Wat zou jij doen als je in zo'n binnenspeeltuin (of ergens anders) een moeder zag slapen? Zou je haar wakker maken of zoals deze moeder deed, haar kindje in de gaten houden en wachten tot ze wakker zou worden?

9 jaar geleden

Het is een lief gebaar! Geen idee wat ik zou doen, en je weet natuurlijk ook niet wat de reden is waarom deze moeder in slaap viel.... Heb geen oordeel;) wel als we allemaal wat liever voor elkaar zijn, al is het een kLein beetje... De wereld al een stuk leuker word.

9 jaar geleden

Ik zou geen briefje schrijven zoals deze vrouw. Ik zou vanzelfsprekend haar kind kinderen ook in de gaten houden. En als ik weg zou willen gaan dan zal ik haar wel wakker maken

9 jaar geleden

Ik zou haar denk ik ook wakker hebben gemaakt....maar wel een hele lieve andere moeder die haar kindjes in de gaten heeft gehouden.....het kan ook anders lopen natuurlijk....ik hoop dat de 'inslaap gevallen' moeder wel weer durft om een vervolguitstapje te maken met haar kroost..... ik zou dat misschien niet meer hebben gedurfd als ik zou weten dat ik zomaar in slaap zou vallen en ik enkel op pad zou gaan met nog een extra volwassene.....

9 jaar geleden

Hoogstwaarschijnlijk zal ik ook de moeder hebben wakker gemaakt. Maar ik vind dit een fantastische en positieve manier en zal ik onthouden. Het is goed om weer eens met een frisse blik naar de mens te kijken!