Snap
  • Mama
  • baby
  • zwanger
  • delen
  • Verjaardag
  • Dubio

In mei legt elke vogel een ei.

In mei legt elke vogel een ei. En ik dus ook. Oké, de titel klopt technisch gezien niet, maar is wel leuk. Toch? Het komt er eigenlijk op neer dat ik rête vruchtbaar blijk te zijn in mei. Zo waren/ zijn Marley én baby 2 beiden uitgerekend in, oh jawel de eerste week van februari.

Hartstikke leuk natuurlijk allemaal, en we zijn Hartstikke blij met onze straks twee kids. Dit brengt alleen een paar moeilijkheden met zich mee.

Ivm met mijn benauwdheid tijdens het laatste termijn van de zwangerschap wordt ik nu waarschijnlijk ook weer ingeleid. Dit was bij Marley ook het geval en is ze met 38 weken geboren op 30 januari 2019. De mooiste  dag van mijn leven als we dat hele rampen plan van een bevalling voor de gein even wegdenken.

Nu, beval ik dan waarschijnlijk dezelfde week van Marley haar tweede verjaardag. Naast dat ze in januari jarig zijn wat al de nodige strubbelingen met zich mee brengt door de feestdagen en de aardig lege portemonnee na deze heugelijke december tijd.

Moet ze straks ook nog eens haar tweede verjaardag overslaan.

Iedereen zegt wel dat ze er toch niets van snapt en het later niet meer weet, klopt. Maar dikke kans dat er maar weinig dagen tussen hun verjaardagen zitten. Dus die zal ze de rest van haar leven moeten delen. Dus de tweede verjaardag die ze heeft, zal ze dan al waarschijnlijk niet hebben. Puur omdat ik dan of net bevallen ben of op springen sta en lichamelijk er niet toe in staat ben.

Er zijn echt ergere dingen in de wereld. Dat besef ik als geen ander, maar ik weet hoe het voelt.

Ikzelf ben geboren op 28 juli, mijn tante 27 juli, mijn andere tante 3 augustus en mijn moeder 4 augustus. Dus die vruchtbare maand is zoals je ziet een familiar dingetje.

Dat betekende én dat iedereen vrijwel altijd op vakantie was. Of dat ze naar de verjaardagen van mijn tantes gingen. En ik dus geen visite kreeg. Als volwassene relativeer je dat en is het niet meer zo belangrijk, maar als jong kind herinner ik mij toch vaak het gevoel van niet écht jarig zijn.

Nu zal Marley waarschijnlijk al haar tweede verjaardag feestje gaan missen, maar  de jaren die daarop volgen ook minder bezoek krijgen...

Gaan we het toch vieren, eerder, later, in combinatie met een kraamfeest. Ik weet het echt allemaal even niet meer. En die hormonen werken ook niet mee..

Ik voel mij in ieder geval schuldig. Terecht of niet, of mensen het nou snappen of niet.

Je voelt je toch net even specialer op zo'n dag. 

Iemand tips over hoe we dit leuk kunnen aanpakken, zodat er toch een beetje feest is?

Ik ben actief op instagram. Lijkt het je leuk om mijn hersenspinsels te volgen? @ambergroenheijde is de place to be!

3 jaar geleden

o ik kan hier helemaaaal inkomen. ik was 2 juli uitgerekend van nr 2. en nr 1 is 5 juli jarig. dus ik zat precies als jou. bij mij is gelukkig nr 2 eerder gekomen op 14 juni geboren dus was ik al 3 weken opgeknapt. Tips zal ik eens over nadenken 😅