Snap
  • Mama
  • Nieuws
  • SingleMommy
  • teenmom

Ik zou mee kunnen doen aan "Teenmom" en "I didn't know I was pregnant"

Voorstelblog

Inmiddels kijk ik al een paar weken rond op mamaplaats, dus nu wordt het tijd voor een voorstelblog.

Ik ben Femke, 24 jaar en mama van Fay van vier jaar oud. Wij wonen met zijn tweetjes in Veghel in een klein huisje. Vier en een half jaar geleden begon de rollercoaster waar ik  nu in zit. Bij de gyneacoloog  voor een echo. Waarbij de meeste moeders bij de eerste echo een piep klein vlekje zien van een paar weken was bij mij de vlek ter grootte van een galia meloen. 28 weken zwanger.. 

De eerste vraag die nu bij je te binnen schiet is waarschijnlijk: "Hoe kan dit en heb je dit niet gemerkt?". Om er maar meteen antwoord op te geven: hoe ik ineens zwanger kon zijn weten we allemaal, het komt natuurlijk niet van gezellig samen een puzzel van 1000 stukjes maken. En hoe ik dit niet heb gemerkt is heel simpel; ik was er niet mee bezig. Ik zat aan de pil, menstrueerde elke maand, studeerde voltijd, werkte daarnaast nog en woonde op kamers. Niet gek dat ik wat vermoeider was van al het studeren/werken/stappen ect. Ik was wel iets aangekomen, maar dat was ook wel te verklaren aan de hand van mijn studenten eet patroon. .

Snap

Ik had niks meer

Die weken daarna ben ik echt geleefd, ik had echter nog maar 12 weken om mijzelf te kunnen voorbereiden op het moederschap. Ik moest opeens van zorgeloze student groeien naar een verantwoordelijke volwassen vrouw. Als ik terug kijk op die periode, was dat de ergste, moeilijkste en zwaarste periode uit mijn leven. En dan vooral emotioneel gezien. Voor mijn gevoel begon ik letterlijk weer onderaan en moest ik alles laten vallen en had ik niks meer. 

Ik verhuisde van mijn studentenkamer naar mijn ouderlijk huis waar Fay en ik samen een kamer kregen. Een paar weken na de bevalling ben ik ook naar een psycholoog gegaan. Het had me toch wat meer gedaan dan ik had gehoopt en zat ik in een zware depressie. Door mijn fijne omgeving ben ik hier na een half jaar uitgekomen. Nog steeds heb ik dagen met terug vallen maar over het algemeen ging het goed.

Na 7 maanden ben ik samen met Fay verhuist naar een plekje voor ons zelf. Het ging een stuk beter met mij en ik pakte mijn studie weer op. Na 3 jaar (afgelopen oktober) ben ik afgestudeerd aan Avans Hogeschool. Ein-de-lijk mijn papiertje. Het was zeker pittig om mijn werk, studie en Fay met elkaar te combineren. Dat verliep dan ook niet altijd even soepel en heb ik mij met periodes onwijs schuldig gevoeld. En nog steeds heb ik dit met periodes. Naast moeder ben ik ook nog de 24-jarige Femke. Die onwijs graag dingen onderneemt met vriendinnen en ook nog even tijd voor zichzelf wil.

Mocht je het leuk vinden om te volgen hoe mijn leven er als single, werkende moeder eruit ziet. Ik deel mijn struggels, mooie, fijne en moeilijke momenten op mijn instagram: @demeisjesjonkers

Dikke Kus, 

Femke

Yairo's avatar
4 jaar geleden

Hoi hoi. Ik was 15.5 29 jaar geleden. Mijn gynaecoloog noemde het bloedingen en geen menstruatie! Ik kwam in gewicht aan maar had niet eens een buik. Ik ging van mast 34 naar 36 dus tja..... Ik was bang dat mijn ouders mij weg zouden sturen dus ik heb al die mnd niets gezegd! Mijn ouders zijn toppers. Mijn dochter heeft nu zelf al kindjes. Zij is 29 en mijn stiefdochter ken ik al sinds ze 10 is en is 28. Zij heeft er ook 2. Bij de 1e was zij ook net bevallen toen ze een paar weken later 20 werd. Wat was Ik boos op haar moeder. Dat ze dat had laten gebeuren. Ik heb nog een kind te gaan die geen tiener vader mag worden nu pfff. Bij jongens is het toch anders.

's avatar
4 jaar geleden

Ik heb het zelfde meegemaakt,. 22 weken zwanger zonder dat ik het wist,. Veel vragen en twijfels bij anderen,. Echt niets gemerkt!? Hoe kan dat nou? Nu 25 jaar later een parachute zoon en inmiddels ook drie dochter rijker maar als ik aan die periode terug denk voel ik nog steeds de pijn,. Mijn leven ineens zo anders dan ik gewild had,. Veel verantwoordelijkheid, al mijn vriendinnen gingen door met hun leven en het mijne stond een soort van stil,.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij demeisjesjonkers?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.