Snap
  • Mama
  • Momlife
  • #opvoeding
  • #moeder
  • #realiteit
  • #realtalk

Ik wil ook zo een moeder zijn

Ik wil ook zo een moeder zijn die haar kind de hele dag montessori gewijs opvoedt. Zo een moeder die zelf hummus maakt voor op het broodje van haar kindje. Ik wil zo een moeder zijn waarvan haar kindje het eerste jaar in een Artipoppe is gedragen en zo een moeder waarvan haar kindje een trui draagt van 60 euro die ze maar een maand kan dragen. Ik wil een moeder zijn die gedichten opschrijft voor haar dochtertje en dit haar geeft wanneer ze achttien wordt. Een inspirerende moeder die altijd positief blijft en energie heeft om met haar kindje op de grond te zitten en met hout speelgoed haar kindje vermaakt terwijl ze op een Wobbelboard zit. 

In de realiteit is het montessori gewijs opvoeden Bumba gewijs opvoeden geworden. De hummus is ingeruild voor smeerkaas. Het kindje is bijna niet gedragen en gaat lekker op alles van de Hema. De gedichten zijn on af gemaakte fotoboeken die waarschijnlijk ook nooit af zullen zijn. Inspirerend is lui geworden, positief is prikkelbaar en energie? Wat is is dat? Het huis ligt vol hysterisch speelgoed van dat ene hoekje van de Kruidvat, maaaar die Wobbelboard komt eraan. 

Elke keer wanneer ik mijn Instagram open word ik weer geïnspireerd om die ene persoon te zijn van wie ik denk ook zo te willen zijn maar eigenlijk wil ik het mezelf gewoon makkelijk maken en ben ik niet zo! Ik beweer niet dat ik het niet blijf proberen. Ook ik heb pampasgras in huis en wil zoveel mogelijk alles lekker Pinterest en rotan(of is het rattan?). De key is om gewoon lekker die tv aan te zetten tijdens het koken en niet te schrikken wanneer je “kiekeboo, ik zie je” hoort vanuit een vreemdhoekje terwijl je kindje al op bed ligt en je FischerPrize ineens afgaat.  

Instagram @avji_ 

4 jaar geleden

jup, hier ook zeker herkenbaar. ik denk dat we soms het 'hier en nu' verliezen. de mensen, of accounts die ons inspireren op social media zullen hun kindje vast ook we eens een boterham met smeerkaas geven. niemand is perfect, maar ik moet mezelf daar ook wel eens aan helpen herinneren.

4 jaar geleden

Deels herkenbaar. Blijf gewoon jezelf.

4 jaar geleden

Zo herkenbaar zo tof geschreven! Instagram legt de verwachtingen soms hoog, de drang om te veranderen in huis als persoon of wie of wat dan ook.. dus soms skip ik het even omdat het me soms onrust brengt en soms zoek ik het op als inspiratie.. maar dan denk ik wees wie je bent, en dankbaar met wat je hebt, ergens anders lijkt alles perfect.

4 jaar geleden

Hahaha precies zoals het is!